Η αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ στις νέες προσλήψεις ΔΤ

Η αντίδραση των εργαζομένων της ΕΡΤ στις νέες προσλήψεις ΔΤ
EUROKINISSI

Αντιδρούν στην προκήρυξη για τον μεταβατικό φορέα οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ. Ποια η απάντησή τους στις προσλήψεις για τη ΔΤ που ξεκίνησαν τη Δευτέρα 22 Ιουλίου

"Για πρόσκληση ενδιαφέροντος η οποία βρίθει γενικοτήτων και ασαφειών και θίγει βάναυσα τους εργαζόμενους", κάνουν λόγο οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ με αφορμή τη δημοσίευση της προκήρυξης για τον μεταβατικό φορέα της Δημόσιας Τηλεόρασης, τονίζοντας πως "η κυβέρνηση δείχνει "αξιοζήλευτη" σπουδή να στήσει σκηνικό εμφυλίου μεταξύ των εργαζομένων που αγωνιούν, αλλά δεν τρομοκρατούνται".

Όπως σημειώνεται στη σχετική ανακοίνωση «το ραδιοτηλεοπτικό γίγνεσθαι της χώρας "οπισθοχωρεί" τέσσερις δεκαετίες, ενώ χαρακτηρίζουν τη νέα ραδιοτηλεόραση που θα δημιουργηθεί "όχι πλέον δημόσια αλλά αυστηρά κυβερνητική".

"Το Υπουργείο Οικονομικών γίνεται ιδιοκτήτης και διαχειριστής Μέσων Ενημέρωσης. Με απόφαση την οποία υπογράφει η Γενική Διευθύντρια Οικονομικής Διαχείρισης του υπουργείου Οικονομικών προϋπολογίζεται το κόστος των προσλήψεων για τη λειτουργία της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης", υπογραμμίζουν, λέγοντας πως "το μόνο που αναζητούσε η κυβέρνηση είναι να σταματήσει η ΕΡΤ να εκπέμπει το ραδιοτηλεοπτικό πρόγραμμα, τη διαδικτυακή ενημέρωση και το πολιτιστικό έργο, που αγκαλιάζει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία, και να "εκδικηθεί" τους εργαζόμενους της ΕΡΤ".

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σήμερα οι αιτήσεις για τις προσλήψεις στη ΔΤ

SHARE:

24Media Network