Η χώρα στον πάγο με θερμοκρασίες έως -11. Που θα κλείσουν τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα. Αναλυτικά η πρόγνωση της Τρίτης

Η χώρα στον πάγο με θερμοκρασίες έως -11. Που θα κλείσουν τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα. Αναλυτικά η πρόγνωση της Τρίτης
MOTIONTEAM

Κρύο και θερμοκρασίες υπό το μηδέν το πρωί σχεδόν σε όλη τη χώρα την Τρίτη. Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στη Μακεδονία; Ποιοι οι χώροι με θέρμανση του Δήμου και της Περιφέρειας στην Αττική

Κρύο και παγετός αύριο σε πολλές περιοχές της Ελλάδας και ειδικά στα Βόρεια της χώρας, όπου οι θερμοκρασίες μέχρι αργά το πρωί θα παραμείνουν υπό το μηδέν. Στον Πολύγυρο Χαλκιδικής την Τρίτη το πρωί η θερμοκρασία θα αγγίξει τους -7oC, ενώ στο Αμύνταιο το θερμόμετρο θα δείξει -11oC, με ασθενείς χιονοπτώσεις. Και στην Κοζάνη όμως στις 08.00 το πρωί της Τρίτης, η θερμοκρασία αναμένεται να αγγίξει τους -10oC, με σημαντική χιονόπτωση κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ και στη Φλώρινα ο υδράργυρος θα δείξει -11 βαθμούς.

Η χώρα στον πάγο με θερμοκρασίες έως -11. Που θα κλείσουν τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα. Αναλυτικά η πρόγνωση της Τρίτης
MOTIONTEAM

Φωτογραφίες το πρωί της Δευτέρας στο Χορτιάτη Θεσσαλονίκης

Ακόμη όμως και στη συμπρωτεύουσα το κρύο αναμένεται τσουχτερό, αφού η θερμοκρασία θα κινηθεί πέριξ του 0οC, με χαμηλότερη κατά τις πρωινές ώρες στο -5oC. Στην Αθήνα πάλι, αναμένονται βροχές τις πρώτες πρωινές ώρες και πιο... υψηλές θεμοκρασίες, σε σύγκριση πάντα με τη βόρεια Ελλάδα που θα κυμανθούν από 2οC έως 7oC.

Η χώρα στον πάγο με θερμοκρασίες έως -11. Που θα κλείσουν τα σχολεία στη Βόρεια Ελλάδα. Αναλυτικά η πρόγνωση της Τρίτης
MOTIONTEAM

Το βράδυ της Δευτέρας, η θερμοκρασία στην Πάρνηθα ήταν ιδιαίτερα χαμηλή, με ελαφριά χιονόπτωση και δυνατό αέρα. Οι υπηρεσίες της Περιφέρειας ρίχνουν αλάτι προληπτικά για να παραμείνουν οι δρόμοι ανοικτοί. Οι δυνάμεις της αστυνομίας δεν αφήνουν να περάσουν αυτοκίνητα  από το τελεφερίκ και πάνω χωρίς αλυσίδες στο πορτμπαγκάζ τους.

ΜΕΤΣΟΒΟ.ΕΝΤΟΝΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ
ΜΕΤΣΟΒΟ.ΕΝΤΟΝΗ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΗ EUROKINISSI

Χιόνι και στο Μέτσοβο τη Δευτέρα

Έντονο κρύο, αλλά και σημαντική χιονόπτωση, αναμένεται και στα Γιάννενα , με τις θερμοκρασίες να φτάνουν στο -9 και το χιόνι στα 2-7 εκατοστά κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χιόνια αναμένονται και στην Ξάνθη , αν και η θερμοκρασία θα είναι ελαφρώς υψηλότερη, από -4oC έως 3οC.

Οι βράχοι των Μετεώρων καλυμένοι με ομίχλη, όπως διακρίνονται κατα την διάρκεια της χιονόπτωσης στην περιοχή της Καλαμπάκας την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ)
Οι βράχοι των Μετεώρων καλυμένοι με ομίχλη, όπως διακρίνονται κατα την διάρκεια της χιονόπτωσης στην περιοχή της Καλαμπάκας την Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ) EUROKINISSI

Πυκνή ομίχλη στα Μετέωρα

Τσουχτερο το κρύο και στη Λάρισα, με τη θερμοκρασία να πέφτει στους -5oC και χιόνια κατά τη διάρκεια της νύχτας. Χιονοπτώσεις αναμένονται και στο Αγρίνιο , με το θερμόμετρο να δείχνει -2oC, το πρωί της Τρίτης. Χιόνια και στην Πελοπόννησο, όπου στην Τρίπολη η θερμοκρασία θα φτάσει στους -5oC.

Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας των σχολείο στη Βόρεια Ελλάδα

Αλλαγές στο ωράριο λειτουργίας δεκάδων σχολείων στη Βόρεια Ελλάδα φέρνουν και αύριο Τρίτη ο παγετός και οι χιονοπτώσεις, που εκδηλώθηκαν από το απόγευμα της Κυριακής ακόμη και σε ημιορεινές και πεδινές περιοχές. Σύμφωνα με όσα είχαν ανακοινωθεί μέχρι τις 7.30 το βράδυ της Δευτέρας, στις περισσότερες περιπτώσεις, το κουδούνι των σχολείων όλων των βαθμίδων θα χτυπήσει αύριο περίπου μία ώρα αργότερα, σε σχέση με το κανονικό ωράριο έναρξης των μαθημάτων. Στους δήμους Φλώρινας, Εορδαίας και Πολυγύρου, όμως, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, καθώς οι κακές καιρικές συνθήκες και το ισχυρό ψύχος κρίθηκε πως δεν επιτρέπουν την κανονική λειτουργία τους.

Κεντρική Μακεδονία

Αναλυτικότερα, κλειστά λόγω του παγετού θα παραμείνουν αύριο Τρίτη τα σχολεία όλων των βαθμίδων στις δημοτικές ενότητες Πολυγύρου, Ανθεμούντα και Ζερβοχωρίων, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου. Με καθυστέρηση περίπου 45' θα χτυπήσει το πρώτο κουδούνι της μέρας στα σχολεία της δημοτικής ενότητας Ορμύλιας, καθώς επίσης και σε αυτά της παραλιακής ζώνης (Γερακινή-Καλύβες, Όλυνθος), τα οποία θα λειτουργήσουν μετά τις 9 το πρωί.

Τη συνηθισμένη ώρα θα καθίσουν αύριο στα θρανία τους οι μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στον δήμο Λαγκαδά, σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου, μετά τη σημερινή ανάπαυλα (σήμερα Δευτέρα τα σχολεία έμειναν κλειστά).

Δυτική Μακεδονία

Με απόφαση του δημάρχου Φλώρινας, Ιωάννη Bοσκόπουλου, τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου θα παραμείνουν κι αύριο κλειστά -όπως και σήμερα- λόγω του χιονιά. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Βάσει του συνηθισμένου ωραρίου θα λειτουργήσουν οι παιδικοί σταθμοί και στον δήμο Αμυνταίου. Ωστόσο, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης θα λειτουργήσουν περίπου μια ώρα αργότερα από το κανονικό τους πρόγραμμα τόσο στον δήμο Αμυνταίου, όσο και σε εκείνον των Πρεσπών, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και του ισχυρού ψύχους.

Στις 9.30 το πρωί θα ξεκινήσουν τη λειτουργία τους, με απόφαση του δημάρχου Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου, λόγω πρόβλεψης πολύ χαμηλών θερμοκρασιών. Οι αίθουσες των σχολείων θα είναι πάντως ανοιχτές από τις 8.15 το πρωί, ενώ οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο τα σχολεία όλων των βαθμίδων(πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης) στον δήμο Εορδαίας, καθώς και οι δημοτικοί παιδικοί σταθμοί, κατόπιν απόφασης του δημάρχου, Σάββα Ζαμανίδη.

Λόγω της πρόβλεψης για ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες, ο δήμαρχος Σερβίων – Βελβεντού, Αθανάσιος Κοσματόπουλος, αποφάσισε ότι τα μαθήματα σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου (και τους παιδικούς σταθμούς) θα ξεκινήσουν στις 9.30 το πρωί.

Με απόφαση τέλος του δημάρχου Γρεβενών, Γιώργου Δασταμάνη, αύριο Τρίτη τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου θα λειτουργήσουν στις 9.30 το πρωί.

Θερμαινόμενοι χώροι σε όλους τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκονται όλες οι αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις ανάγκες των πολιτών λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών που σημειώνονται στην Αττική.

Για το λόγο αυτό η Περιφέρεια Αττικής και όλες οι Περιφερειακές Ενότητες έχουν θέσει στη διάθεση των πολιτών συγκεκριμένους θερμαινόμενους χώρους.

Δείτε τα σημεία σε όλη την Περιφέρεια

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Καιρός: Σαρώνει η κακοκαιρία τη Βόρεια Ελλάδα

Κλειστά τα σχολεία στον δήμο Γεωργίου Καραΐσκάκη στην Άρτα, λόγω ισχυρής χιονόπτωσης

SHARE:

24Media Network