Η διαδρομή της κοκαΐνης: Από Λατινική Αμερική στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας

Η διαδρομή της κοκαΐνης: Από Λατινική Αμερική στην Ευρώπη μέσω Ελλάδας

Πάνω από 136 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν στην πολυτελή πολυκατοικία στη Βάρκιζα, όπου διέμενε ο Σερβοκροάτης διακινητής

Πάνω από 136 κιλά κοκαΐνης εντοπίστηκαν και κατασχέθηκαν σε πολυτελή πολυκατοικία στη Βάρκιζα, όπου διέμενε ένας 33χρονος Σερβοκροάτης, ο οποίος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για παράβαση του νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Στην υπόθεση εμπλέκεται και 35χρονος Σέρβος, συνεργός του συλληφθέντα, ο οποίος αναζητείται.

Την υπόθεση χειρίστηκαν αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής, οι όποιοι, μετά από πολυήμερη έρευνα και αξιοποιώντας πλήρως τα στοιχεία που προέκυψαν, κατάφεραν να εντοπίσουν αποθηκευτικό χώρο ναρκωτικών, σε πολυτελή πολυκατοικία στη Βάρκιζα.

Παράλληλα ταυτοποίησαν τα στοιχεία του ένοικου του διαμερίσματος και πιστοποίησαν την εγκληματική του δράση, ως προς τη φύλαξη αλλά και τη διαχείριση ποσοτήτων κοκαΐνης στις αγορές των ναρκωτικών στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Κατόπιν αυτών, το απόγευμα του Σαββάτου, οργανώθηκε αστυνομική επιχείρηση στην περιοχή της Βάρκιζας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθη ο 33χρονος Σερβοκροάτης.

Στο διαμέρισμα, το οποίο χρησιμοποιούσε ως χώρο αποθήκευσης – φύλαξης των ναρκωτικών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 124 συσκευασίες κοκαΐνης, οι οποίες έφεραν διάφορα λογότυπα ποιοτήτων κοκαΐνης, υποδηλωτικών της προελεύσεως εγκληματικών οργανώσεων της Λατινικής Αμερικής.

 

Συνολικά κατασχέθηκαν:

ποσότητα κοκαΐνης βάρους 136 κιλών και 75 γραμμαρίων,

το χρηματικό ποσό των 12.830 ευρώ και 3 δολαρίων Η.Π.Α.,

ΙΧ αυτοκίνητο και ποδήλατο,

τέσσερις συσκευές κινητής τηλεφωνίας,

δύο θερμοσυγκολητές και

πλήθος νάιλον συσκευασιών για τη συσκευασία ναρκωτικών

Από τα δεδομένα της έρευνας προσδιορίζεται ότι οι δυο εμπλεκόμενοι Σέρβοι είναι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, με διεθνικό χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στη δημιουργία διαύλου και πύλης εισόδου μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών από την Λατινική Αμερική στον ευρωπαϊκό χώρο.

 

Από τις κατασχεθείσες ποσότητες κοκαΐνης, αλλά και από τις υπολογιζόμενες ήδη διακινηθείσες, εκτιμάται ότι τα κέρδη του κυκλώματος ξεπερνούν στο ποσό των 15.000.000 ευρώ.

Οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη για τον εντοπισμό και την σύλληψη όλων των εμπλεκομένων, καθώς οι Αρχές θεωρούν ότι μία τέτοια ποσότητα σίγουρα έχει πολλούς εμπλεκόμενους, αφού θα κάλυπτε και τις ακριβές απαιτήσεις πολλών ενδιαφερομένων και μίας ευρείας πελατείας ειδικά στα Νότια Προάστια και στο Κολωνάκι τις ημέρες των Χριστουγέννων…

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών ο οποίος τον παρέπεμψε σε Τακτικό Ανακριτή.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα