Η Ελληνίδα φοιτήτρια της Νομικής που πήρε υποτροφία για το Χάρβαρντ

Η Ελληνίδα φοιτήτρια της Νομικής που πήρε υποτροφία για το Χάρβαρντ

Μια 24χρονη φοιτήτρια Νομικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο κατάφερε να πάρει υποτροφία για το Χάρβαρντ

Η Ελευθερία Παπαδάκη, παρά τις οικονομικές δυσκολίες, κατάφερε με τη θέληση, την επιμονή και τις ικανότητές της να κερδίσει μια υποτροφία για ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου.

Αφού τελείωσε το σχολείο στη Θεσσαλονίκη, στη συνέχεια μπήκε στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ όπου σήμερα τελειώνει το μεταπτυχιακό της στο Διεθνές Δίκαιο. Σε ένα μήνα από σήμερα όμως θα ξεκινήσει το δεύτερο μεταπτυχιακό της στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, καθώς είναι η μια εκ των δύο φοιτητών που έγιναν δεκτοί με μερική υποτροφία στο κορυφαίο πανεπιστήμιο του κόσμου.

"Τα τυπικά προσόντα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για αυτά τα μεγάλα πανεπιστήμια, όπου ο ανταγωνισμός είναι τεράστιος, αλλά ο καθοριστικός παράγοντας, αυτός που ουσιαστικά κάνει τη διαφορά, είναι ο άνθρωπος που κάνει την αίτηση και ο τρόπος που αυτός σκέφτεται", όπως δήλωσε η ίδια στην ΕΡΤ.

Αυτό που αναζητά στην πραγματικότητα εκεί δεν είναι ένας βαρύς τίτλος σπουδών, αλλά ο τρόπος να συνδυάσει τη νομική επιστήμη με την οικονομική θεωρία και να εντοπίσει το πρόβλημα, πού βρίσκεται η αδικία και πού η δικαιοσύνη.

Όνειρό της είναι να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Χάρβαρντ και να γυρίσει πίσω στην Ελλάδα ώστε να συμβάλλει με όποιον τρόπο μπορεί στην αποκατάσταση της κοινωνικής δικαιοσύνης.

SHARE:

24Media Network