Η Μάγδα Φύσσα απαντά στην αποφυλάκιση Ρουπακιά με ένα ανατριχιαστικό βίντεο

Η Μάγδα Φύσσα απαντά στην αποφυλάκιση Ρουπακιά με ένα ανατριχιαστικό βίντεο

Η Μάγδα Φύσσα αντιδρά για την αποφυλάκιση Ρουπακιά, δίνοντας στη δημοσιότητα ένα ανατριχιαστικό βίντεο. Τη ντροπή του για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά εξέφρασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς (Vid)

Ο καθ' ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, που βρισκόταν προφυλακισμένος για 30 μήνες στις φυλακές Κορυδαλλού, αποφυλακίστηκε σήμερα, σύμφωνα με τον νόμο.

Ο Ρουπακιάς θα βρίσκεται σε κατ' οίκον περιορισμό και θα φρουρείται επί 24ωρου βάσεως, ενώ θα επιτρέπεται η έξοδος από αυτό μόνο για να οδηγείται επίσης φρουρούμενος στο δικαστήριο.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς βγαίνει από τη φυλακή δυόμιση χρόνια μετά την δολοφονία του 34χρονου μουσικού, στο Κερατσίνι από την οποία άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι της δράσης της Χρυσής Αυγής. Σημειώνεται ότι ο δράστης της δολοφονίας Φύσσα ήταν ο τελευταίος που παρέμενε υπό προσωρινή κράτηση, αφού όλοι οι άλλοι κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων βουλευτές της Χρυσής Αυγής, έχουν ήδη αποφυλακιστεί. Σύμφωνα με τη δικογραφία, ο Ρουπακιάς υπήρξε δραστήριο στέλεχος της Χρυσής Αυγής, με υψηλή θέση στην Τοπική Οργάνωση της Νίκαιας.

Ο Γιώργος Ρουπακιάς, συνελήφθη αμέσως μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα,  μετά την υπόδειξη του ίδιου του 34χρονου πριν ξεψυχήσει. Όπως αναφέρεται στην ιατροδικαστική έκθεση ο 34χρονος δέχθηκε τρία χτυπήματα από μαχαίρι. Σύμφωνα με τις έως τώρα καταθέσεις ο Γιώργος Ρουπακιάς, έφτασε στον τόπο της δολοφονίας οδηγώντας το αυτοκίνητό του ανάποδα στο ρεύμα κυκλοφορίας της Παναγή Τσαλδάρη, κατέβηκε ψύχραιμος και μαχαίρωσε το θύμα.

Η αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά γίνεται πριν καν ολοκληρωθεί η εξέταση όλων των μαρτύρων τουλάχιστον της συγκεκριμένης υπόθεσης, καθώς η δίκη της Χρυσής Αυγής, έχει διακοπεί λόγω της αποχής των δικηγόρων, από τις 12 Ιανουαρίου. Η ακροαματική διαδικασία εξελίσσεται με αργούς ρυθμούς καθώς συνολικά έχουν εξεταστεί μόλις 15 από τους 130 μάρτυρες κατηγορίας.

Η Μάγδα Φύσσα απαντά στην αποφυλάκιση Ρουπακιά με ένα ανατριχιαστικό βίντεο

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη, είχε πολλάκις προειδοποιήσει για τη παρέλευση των ανωτάτων ορίων προσωρινής κράτησης και των αργών ρυθμών με τους οποίους εξελίσσεται η ακροαματική διαδικασία.

Ο Αθήνα 9,84 επικοινώνησε με την μητέρα  του Παύλου Φύσσα προκειμένου να σχολιάσει την αποφυλάκιση του Γιώργου Ρουπακιά.

Η ίδια, αντί δήλωσης, έδωσε στον σταθμό το παρακάτω ανατριχιαστικό βίντεο που μας υπενθυμίζει το πώς έγινε η στυγερή και άνανδρη δολοφονία. Ένα βίντεο για να μην ξεχάσουμε ποτέ το φασιστικό μένος που ζει ανάμεσα μας:

Μαντάς: Αισθάνομαι ντροπή

Τη ντροπή του για την αποφυλάκιση του Ρουπακιά εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς. "Αισθάνομαι ντροπή που συμβαίνει αυτό που συμβαίνει, δεν θέλω να πω δικαιολογίες...", ανέφερε χαρακτηριστικά. "Να κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν σε όλα τα επίπεδα, και στο νομοθετικό, έτσι ώστε να εξασφαλίσουμε να μην επαναλαμβάνονται τέτοια φαινόμενα. Η δίκη πρέπει να προχωρήσει και να ολοκληρωθεί τέλεια και παύλα", επισήμανε ο κ. Μαντάς.

Την αποφυλάκιση του Ρουπακιά καυτηρίασαν επίσης μέσω του ΣΚΑΙ ο Συντονιστής Μεταναστευτικής Πολιτικής και βουλευτής της ΝΔ Βασίλης Κικίλιας και ο εκπρόσωπος Τύπου του Ποταμιού Δημήτρης Τσιόδρας.

"Πώς βγαίνει έξω ένας κατ' ομολογία δολοφόνος;", είχε διερωτηθεί εύλογα η μητέρα του θύματος, Μάγδα Φύσσα, μιλώντας στο Mega πριν λίγες ημέρες.  "Ο ίδιος είναι κατ' ομολογία δολοφόνος... Πώς βγαίνει έξω; Ας μου εξηγήσει κάποιος αυτούς τους νόμους. Κανείς δεν περίμενε ότι θα περνούσαν 30 μήνες και δεν θα είχε γίνει τίποτα. Κανείς δεν το περίμενε και κανείς δεν ρωτάει πώς αντέχουμε", είχε πει.

Οι διευκρινήσεις της Βασιλικής Θάνου για την αποφυλάκιση Ρουπακιά και το σκεπτικό αναλυτικά:

"Μετά τον θόρυβο, ο οποίος έχει προκύψει, εξαιτίας της αποφυλάκισης του εκ των κατηγορουμένων στη δίκη της «Χρυσής Αυγής», Γ. Ρουπακιά, θα ήθελα να επισημάνω τα κάτωθι:

Κατά του εν λόγω κατηγορουμένου, ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, για ένταξη σε εγκληματική οργάνωση (άρθρ. 187 παρ. 1-3 π.κ.) και μετά την απολογία του, στα πλαίσια διενεργηθείσας κυρίας ανάκρισης, διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση, με το υπ' αριθμ. 10/15-10- 2013 ένταλμα του ανακριτή Αθηνών, του ν. 4022/2011.

Περαιτέρω, κατά του ιδίου ως άνω κατηγορουμένου, ασκήθηκε ποινική δίωξη από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Πειραιά, για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε βάρος του Παύλου Φύσσα και μετά την απολογία του, στα πλαίσια της διενεργηθείσας κυρίας ανάκρισης, διατάχθηκε η προσωρινή του κράτηση, με το υπ' αριθμ. 15/21-9- 2013 ένταλμα του ανακριτή Πειραιά. Σε εκτέλεση του τελευταίου αυτού εντάλματος, κρατήθηκε προσωρινά, μέχρι την 18-3-2015, οπότε συμπληρώθηκε ο μέγιστος προβλεπόμενος χρόνος προσωρινής κράτησης του 18μήνου και στη συνέχεια κρατήθηκε, σε εκτέλεση του προαναφερθέντος υπ' αριθμ. 10/2013 εντάλματος του ανακριτή Αθηνών.

Με το υπ' αριθμ. 1448/2015 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών, διατάχθηκε η εξακολούθηση της προσωρινής του κράτησης, όσον αφορά το ένταλμα αυτό, για έξι ακόμη μήνες, δηλ. μέχρι 18-3-2016. Δυνατότητα περαιτέρω παράτασης της προσωρινής κράτησης από το Συμβούλιο Εφετών Αθηνών δεν υπάρχει, διότι για το αδίκημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση προβλέπεται ποινή κάθειρξης μέχρι δέκα έτη και κατά συνέπεια η προσωρινή κράτηση δεν δύναται να υπερβεί το ένα έτος (μέχρι 18-3-2016), ενώ ήδη είχε συμπληρωθεί, όπως προαναφέρθηκε, το 18μηνο για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας εκ προθέσεως.

Η μόνη δυνατότητα που είχε το Συμβούλιο Εφετών (και αυτό έπραξε) ήταν, με το υπ' αριθμ. 260/2016 Βούλευμα, να διατάξει όπως, μετά την συμπλήρωση του ως άνω ορίου της προσωρινής κράτησης (18 μήνες συν 12 μήνες, σύνολο 30 μήνες) επιβληθούν σε βάρος του οι περιοριστικοί όροι του κατ' οίκον περιορισμού στην κατοικία του, υπό 24ωρη αστυνομική φύλαξη, με δυνατότητα εξόδου μόνο για την μετάβασή του στο Δικαστήριο, κατά τις ημέρες των δικασίμων, με συνοδεία αστυνομικής δύναμης και την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα.

Η δίκη της «Χρυσής Αυγής» άρχισε να διεξάγεται στις 20 Απριλίου 2015. Ο μεγάλος αριθμός των κατηγορουμένων και των μαρτύρων καθώς και η σοβαρότητα των εγκλημάτων της συγκεκριμένης δίκης, σε συνάρτηση με την έλλειψη αιθουσών, η οποία έχει προκύψει, εξ αιτίας των μεγάλων δικών, οι οποίες διεξάγονται παράλληλα, με συνέπεια οι συνθέσεις κάθε δίκης να μην δύνανται να δικάζουν καθημερινά, όπως οι Δικαστές και Εισαγγελείς το επιθυμούν, έχουν ως τελικό αποτέλεσμα, τόσο η συγκεκριμένη υπόθεση, όσο και πολλές άλλες σοβαρές υποθέσεις να καθυστερούν στην εκδίκασή τους.

Βεβαίως, μετά την έναρξη της αποχής των Δικηγόρων, έχει διακοπεί εκ του λόγου αυτού, η περαιτέρω συνέχιση της διεξαγωγής της δίκης της «Χρυσής Αυγής», παρά το γεγονός ότι η Προεδρεύουσα Εφέτης απέστειλε προς τον Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αίτησή της (έλαβε αριθμ. πρωτ. 1082/22-1-

2016), με την οποίο υπογράμμισε το κατεπείγον τον κίνδυνο συμπλήρωσης του ανωτάτου ορίου προφυλάκισης του κατηγορουμένου και εζήτησε να χορηγηθεί άδεια στους δικηγόρους πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, για να συνεχισθεί η δίκη, πλην όμως ουδεμία σχετική απάντηση έλαβε ενώ, στη συνέχεια, όλες οι αιτήσεις των συνηγόρων που υποβλήθηκαν προς τον Δικηγορικό Σύλλογο για την χορήγηση σχετικής αδείας, σχετικά με την δίκη αυτή για τις δικάσιμους των μηνών Ιανουαρίου και Φεβρουαρίου, απορρίφθηκαν.

Κατόπιν των ανωτέρω, θεωρώ ότι είναι απαραίτητο:

α) οι Δικηγορικοί Σύλλογοι να χορηγήσουν άδεια στους δικηγόρους τόσο προς συνέχιση της εκδίκασης της συγκεκριμένης υπόθεσης, όσο και κάθε άλλης υπόθεσης, στην οποία δικάζονται προσωρινά κρατούμενοι ή υπάρχει κίνδυνος παραγραφής.

β) η Εκτελεστική Εξουσία να εξαντλήσει κάθε δυνατότητα εξευρέσεως επιπλέον αιθουσών ποινικών ακροατηρίων, κυρίως στο Εφετείο Αθηνών, ώστε να αποφύγουμε την επανάληψη παρομοίων περιπτώσεων και σε άλλες σοβαρές υποθέσεις.

Η Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Βασιλική Θάνου-Χριστοφίλου"

Βίντεο: Αθήνα 9,84

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Χρυσή Αυγή
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Αποφυλακίστηκε ο Ρουπακιάς

Εκκλήσεις να συνεχιστεί η δίκη της Χρυσής Αυγής

Άρειος Πάγος: Γιατί αποφυλακίζεται ο Ρουπακιάς και καθυστερεί η δίκη

SHARE:

24Media Network