Η μητέρα του Αμίρ γράφει στον Αλέξη Τσίπρα

Η μητέρα του Αμίρ γράφει στον Αλέξη Τσίπρα

Ένα γράμμα με τις ανησυχίες και τους φόβους της ίδιας και της οικογένειάς της έγραψε η μητέρα του μικρού Αμίρ προς τον πρωθυπουργό

Στη δημοσιότητα δόθηκε από το Eλληνικό Φόρουμ Προσφύγων το γράμμα – επιστιλή που ετοίμασε η μητέρα του Αμίρ, αλλά δεν κατάφερε να διαβάσει ολόκληρο κατά την συμβολική συνάντηση της οικογένειας με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Ολόκληρη η επιστολή της μητέρας του Αμίρ:

Αξιότιμε κύριε πρωθυπουργέ,

Πρώτα σας ευχαριστώ θερμά. Επιτρέψτε μου ως αιτούσα άσυλο, ως μητέρα και ως Αφγανή γυναίκα να σας αναφέρω κάποια ζητήματα.

Το περιστατικό που συνέβη σε μένα και τα παιδιά μου ήταν τρομακτικό αλλά είναι πιο τρομακτικό και θλιβερό για σας, για την Ελλάδα. Δυσφημεί την Ελλάδα κι εσάς. Να προσέχετε.

Είμαι μια γυναίκα με τρία ανήλικα παιδιά που δεν έχουμε κάποιον να μας προστατεύσει. Ο αδελφός μου εδώ και σχεδόν δύο χρόνια διαμένει στο Hot Spot της Μυτιλήνης σε πολύ άσχημη κατάσταση.  Χρειάζομαι τον αδελφό μου δίπλα μου. Βοηθήστε με να τον έχω δίπλα μου.

Ο σύζυγος μου είναι αιτών άσυλο στη Γερμανία. Βοηθήστε με να επανενωθούμε με τον άντρα μου. Τα παιδιά μου χρειάζονται τον πατέρα τους. 

Δεν είμαι η μόνη που αντιμετωπίζει αυτά τα προβλήματα. Χιλιάδες άνθρωποι ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες στα νησιά και χιλιάδες άλλοι περιμένουν να επανενωθούν με τις οικογένειές τους σε άλλες χώρες.

Ευχαριστώ.

Με εκτίμηση,

Αρζού Χιματιάν

Παρασκευή, 3 Νοεμβρίου 2017

 

Σχολιάζοντας το συμβάν, το Eλληνικό Φόρουμ Προσφύγων εκφράζει την ανησυχία του για τις φασιστικές και ρατσιστικές ενέργειες που όπως καταγγέλλουν, θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των ανθρώπων αυτών.

“Η γειτονιά που ζούσε η Αρζού Χιματιάν με την οικογένειά της είχε γίνει η γειτονιά της. Οι άνθρωποι με τους οποίους μοιραζόταν το σπίτι είχαν γίνει η οικογένειά της. Οι φασιστικές ενέργειες που τους θέτουν σε κίνδυνο δεν καταπολεμούνται με την μεταφορά τους κάπου αλλού. Οι φασιστικές και ρατσιστικές ενέργειες καταπολεμούνται συστηματικά και αποφασιστικά.

Εκφράζουμε την ανησυχία μας σε θεσμικό επίπεδο για την επαναφορά των επιθέσεων αυτού του τύπου και ζητούμε να μην ξεχαστεί η υπόθεση και οι υπεύθυνοι να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη. Oι κοινότητες των προσφύγων στηρίζουν και συνυπογράφουν τα αιτήματα της Αρζού Χιματιάν που είναι αιτήματα όλων των προσφύγων”, αναφέρουν χαρακτηριστικά.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα