Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΣΕΒ

Η είσοδος στο κτήριο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών(ΣΕΒ), στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, μια ημέρα μετά την έκρηξη βόμβας που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι. Στο σημείο που έγινε η έκρηξη, άνοιξε κρατήρας, ενώ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές η πρόσοψη των γραφείων του ΣΕΒ. Παράλληλα, σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, καθώς και σε ξενοδοχείο από την πλευρά της οδού Ξενοφώντος.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Η είσοδος στο κτήριο του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών(ΣΕΒ), στην οδό Ξενοφώντος στο Σύνταγμα την Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015, μια ημέρα μετά την έκρηξη βόμβας που είχαν τοποθετήσει άγνωστοι. Στο σημείο που έγινε η έκρηξη, άνοιξε κρατήρας, ενώ έχει υποστεί μεγάλες ζημιές η πρόσοψη των γραφείων του ΣΕΒ. Παράλληλα, σοβαρές υλικές ζημιές έχουν προκληθεί στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι, καθώς και σε ξενοδοχείο από την πλευρά της οδού Ξενοφώντος. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

Η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών πίσω από το χτύπημα στα γραφεία του ΣΕΒ. Είχε αναλάβει και την ευθύνη της επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2014

Με προκήρυξη-κείμενο 32 σελίδων, η Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών ανέλαβε το τρομοκρατικό χτύπημα στα γραφεία του ΣΕΒ στο κέντρο της Αθήνας, που είχε σημειωθεί στις 24 Νοεμβρίου.

Η προκήρυξη υπήρχε στο USB stick που βρέθηκε από άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε κλειστό φάκελο σε ΚΑΦΑΟ στη συμβολή των οδών Εμμ. Μπενάκη και Σμολένσκυ στον λόφο του Στρέφη.

Είχε προηγηθεί τηλεφώνημα λίγο πριν τις 14:00 το μεσημέρι στον ΔΟΛ από άγνωστο, που ενημέρωνε πως έχει τοποθετηθεί προκήρυξη, σηματοδοτώντας συναγερμό στην Ασφάλεια.

Ο φάκελος είχε μεταφερθεί κλειστός στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών προς εξέταση και περαιτέρω επεξεργασία στοιχείων που θα μπορούσαν να εντοπιστούν, όπως αποτυπώματα ή γενετικό υλικό.

Υπενθυμίζεται ότι από την έκρηξη στον ΣΕΒ είχαν προκληθεί εκτεταμένες υλικές ζημιές στα γραφεία του κτιρίου, στην πρεσβεία της Κύπρου που βρίσκεται ακριβώς απέναντι και στα γύρω κτίρια. Της έκρηξης προηγήθηκαν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην "Εφημερίδα των Συντακτών" και "Το Βήμα".

Η "Ομάδα Λαϊκών Αγωνιστών" είχε αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση στην οικία του Γερμανού πρέσβη τον Δεκέμβριο του 2013, την επίθεση στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ στη Λεωφόρο Συγγρού τον Ιούνιο του 2013, αλλά και την ευθύνη της επίθεσης στην πρεσβεία του Ισραήλ τον Δεκέμβριο του 2014.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Εντοπίστηκε στα Εξάρχεια στικάκι-προκήρυξη για τρομοκρατικό χτύπημα

SHARE:

24Media Network