Η πρώην εκπρόσωπος τάφου Άννα Παναγιωταρέα μας λέει ρατσιστικά ανέκδοτα

Η πρώην εκπρόσωπος τάφου Άννα Παναγιωταρέα μας λέει ρατσιστικά ανέκδοτα

Μία ανάρτηση της δημοσιογράφου Άννας Παναγιωταρέα που έχει δικαίως, ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων. Η ίδια διατείνεται πως απλά μας είπε ένα ανέκδοτο

Η Άννα Παναγιωταρέα επανέρχεται στην επικαιρότητα, αυτή τη φορά όχι "ως εκπρόσωπος του τάφου της Αμφίπολης", αλλά με μια διαδικτυακή της ανάρτηση που ξεσήκωσε πολλαπλές αντιδράσεις. 

Συγκεκριμένα, η δημοσιογράφος και πρώην συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, έγραψε στο προσωπικό της προφίλ στο Facebook:

Η πρώην εκπρόσωπος τάφου Άννα Παναγιωταρέα μας λέει ρατσιστικά ανέκδοτα

Μάλιστα το έκανε και "pinned post" για να φαίνεται πάνω - πάνω στο "wall" της και να μην το χάσει κανείς. Ανέκδοτο είναι αυτό κ. Παναγιωταρέα; Αν δεν πρόκειται για ρατσιστικό σχόλιο που ειρωνεύεται το δικαίωμα των παιδιών προσφύγων και μεταναστών στη μόρφωση, τότε τι είναι;

Ακόμα μία ανάρτηση της Α. Παναγιωταρέα με την οποία τοποθετείται για το προσφυγικό, κάνοντας αναφορά στον Α. Σαμαρά:

Η πρώην εκπρόσωπος τάφου Άννα Παναγιωταρέα μας λέει ρατσιστικά ανέκδοτα

Για την ιστορία, είτε αρέσει είτε όχι στην κ. Παναγιωταρέα, η εκπαίδευση -αγωγή των παιδιών μεταναστών που θα παραμείνουν στη χώρα μας θα βασιστεί σε προγράμματα της UNICEF.

Τον περασμένο Μάρτιο άλλωστε και μετά από συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων του υπουργείου Παιδείας με αντιπροσωπεία του Διεθνούς Οργανισμού, συμφωνήθηκε το επόμενο βήμα να είναι η υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας με βάση το εθνικό σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την κοινωνική εκπαίδευση των προσφυγόπουλων που θα μείνουν προσωρινά  και την ένταξη σε βάθος χρόνου με τρόπο ισότιμο στην ελληνική πραγματικότητα όσων παιδιών παραμείνουν μόνιμα στη χώρα.

Η εκπαίδευση των προσφυγόπουλων θα εστιασθεί στην εκμάθηση αγγλικών, της μητρικής τους γλώσσας και βασικών ελληνικών μέσα από προγράμματα δημιουργικής απασχόλησης και θα αρχίσει πιλοτικά μέσα στο καλοκαίρι.

Θυμίζουμε επίσης πως βάσει νέου νόμου, ελληνική ιθαγένεια αποκτούν τα τέκνα αλλοδαπών που γεννιούνται στην Ελλάδα υπό την προϋπόθεση εγγραφής και φοίτησης σε σχολείο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και νόμιμης συνεχούς παραμονής ενός εκ των γονέων τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα καθώς επίσης και:

-Ανήλικοι αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και έχουν ολοκληρώσει τη φοίτηση είτε εννέα τάξεων είτε έξι τάξεων δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Αλλοδαποί που κατοικούν μόνιμα και νόμιμα στην Ελλάδα και είναι απόφοιτοι ελληνικού ΑΕΙ ή ΤΕΙ εφόσον διαθέτουν απολυτήριο δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ελληνικού σχολείου στην Ελλάδα.

Ορισμένες από τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν από το καθόλου αστείο ανέκδοτο της Άννας Παναγιωταρέα, η οποία δεν τα πάει και πολύ καλά με την πολυπολιτισμικότητα:

Αντί επιλόγου (Στέρεο Νόβα - Ηλίθια αστεία):

"Περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, ο χαρακτήρας ενός ανθρώπου φαίνεται απ’ αυτό που θεωρεί αστείο"

(Johann Wolfgang von Goethe)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πρόσφυγες
SHARE:

24Media Network