Η πρώτη που είδε τον Γρηγορόπουλο νεκρό: Νόμιζαν πως δέχθηκε πλαστική σφαίρα

Πορεία για τον Αλέξη το 2008
Πορεία για τον Αλέξη το 2008 EUROKINISSI

"Βρήκα την μητέρα να κλαίει και να ρωτάει με απλανές βλέμμα "γιατί να σκοτώσουν το παιδί μου", λέει μεταξύ άλλων η δικηγόρος Χρύσα Πετσιμέρη για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, δέκα χρόνια πριν. Η μοιραία βραδιά, δέκα χρόνια πριν, όπως την περιγράφει στο News 24/7 στους 88,6.

Συγκλονίζει η μαρτυρία στο News 24/7 στους 88,6 της δικηγόρου, μητέρας φίλης του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, που πρώτη αντίκρισε νεκρό τον 15χρονο, σε κρεβάτι, στην άκρη ενός διαδρόμου του Ευαγγελισμού, χωρίς σεντόνι, όπως είπε.

Η Χρύσα Πετσιμέρη πήγε στο νοσοκομείο, αφού την πήραν τηλέφωνο οι φίλοι του, που πίστευαν ότι ο Αλέξανδρος είχε χτυπηθεί από πλαστική σφαίρα. Όπως περιέγραψε, δεν υπήρχε καμία κινητοποίηση και κανείς δεν της έδωσε σημασία όταν έφτασε.

"Η κόρη μου είχε την ίδια ηλικία με τους φίλους του Αλέξανδρου που είχαν βγει για τη γιορτή του Νίκου του Ρωμανού. Ένα από τα παιδιά με πήρε τηλέφωνο και μου ζήτησε να πάω στον Ευαγγελισμό γιατί ένας φίλος τους ήταν χτυπημένος μάλλον με πλαστική σφαίρα. Σκέφτηκα πως δεν θα ήταν νεκρός. Πήγα χωρίς να περιμένω αυτό που είδα. Δεν υπήρχε εκεί κάποια κινητοποίηση, ήταν στο βάθος των επειγόντων. Ήταν ξαπλωμένος χωρίς να τον έχουν σκεπάσει".

Θυμάται το παιδί ξαπλωμένο, να φοράει μια μπεζ μπλούζα κι όταν τη σήκωσε, είδε την οπή στην καρδιά, έπιασε το κούτελό του κι ήταν παγωμένο. "Κανείς από το προσωπικό δεν είχε ειδοποιήσει ότι το παιδί είναι νεκρό", είπε.

"Βγήκα έξω κι ενημέρωσα τα παιδιά ότι ήταν νεκρός. Λίγο μετά ήρθαν τα ΜΑΤ, γέμισε η περιοχή από αστυνομικούς. Έφυγα, αλλά ξαναγύρισα και βρήκα την μητέρα να κλαίει και να ρωτάει με απλανές βλέμμα "γιατί να σκοτώσουν το παιδί μου", είπε η κα Πετσιμέρη.

"Ήμουν σε πολύ κακή κατάσταση. Κατέβηκα στα Εξάρχεια, είναι οδυνηρό που θυμάμαι όλα αυτά. Να βλέπεις ένα 15χρονο παιδί μόνο του στα επείγοντα νεκρό. Απλά επειδή κάποιος αποφάσισε να το εκτελέσει. Ακόμα στην ουσία δεν έχει τιμωρηθεί όπως θα έπρεπε", προσθέτει. "Δέκα χρόνια είναι πάρα πολλά για να συνεχίζεται η δίκη για μια εν ψυχρώ δολοφονία, χωρίς κανένα λόγο".

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Γρηγορόπουλος
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Δέκα χρόνια από τη δολοφονία Γρηγορόπουλου: Οι προγραμματισμένες συγκεντρώσεις και πορείες

Κωνσταντόπουλος: Γεγονότα σαν τη δολοφονία Γρηγορόπουλου έχουν μια ιστορικότητα που διαρκεί

Δολοφονία Γρηγορόπουλου - 10 χρόνια μετά: Η τραγική φιγούρα της μάνας και το σημειωματάριο του Κορκονέα

ΕΛΑΣ: Σε επιφυλακή 5.000 αστυνομικοί για την επέτειο της δολοφονίας Γρηγορόπουλου

SHARE: