Η πρώτη τρανς προσφύγισσα στην Ελλάδα με καταγωγή από την Τουρκία

Η πρώτη τρανς προσφύγισσα στην Ελλάδα με καταγωγή από την Τουρκία
facebook

Δεκτή έγινε η αίτηση ασύλου της Ντενίζ η οποία ήρθε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η πρώτη τρας προσφύγισσα με καταγωγή από την Τουρκία είναι γεγονός. Η αίτηση ασύλου που είχε καταθέσει η Ντενίζ έγινε δεκτή και η αγωνία της έλαβε τέλος.

Η Κούρδισσα ακτιβίστρια ήρθε στην Ελλάδα τον Σεπτέμβριο του 2018 μέσω Έβρου. Στη συνέχεια έφτασε στην Αθήνα όπου μια φίλη της τη βοήθησε να βρει δουλειά ως μαγείρισσα. Μετά από τριάμιση χρόνια αναμονής επιτέλους πήρε άσυλο στη χώρα μας.

Η Ντενίζ δεν είναι η μόνη ακτιβίστρια ΛΟΑΤΚΙ+ που αναζήτησε άσυλο σε ευρωπαϊκή χώρα καθώς στην Τουρκία οι ακτιβιστές ΛΟΑΤΚΙ+ κάθε άλλο παρά ασφαλείς νιώθουν. Δολοφονίες και επιθέσεις είναι συχνό φαινόμενο στη γειτονική χώρα ενώ από το 2016 τα Pride είναι παράνομα.

Όπως έλεγε και η ίδια “κανείς δεν επιλέγει να είναι πρόσφυγας, αλλά το κάνει είτε για να γλιτώσει τον θάνατο, τον πόλεμο ή τη δίωξη. Στην περίπτωσή μου, έπρεπε να ζητήσω άσυλο για να μην σκοτωθώ ή συλληφθώ λόγω του γνωστού μίσους της κοινωνίας στην Τουρκία κατά των τρανς γυναικών, καθώς και των συνεχών στόχων της κυβέρνησης εναντίον των LGBTQI+ ακτιβιστών”.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα