news 24/7

ΑΣΥΛΟ

Μάκης Βορίδης και Άδωνις Γεωργιάδης

Το "come back" Γεωργιάδη- Βορίδη με κορώνες για "λαθρομετανάστες"

Οι δύο υπουργοί με τη ρητορική τους φέρνουν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, η οποια υπερασπίζεται το αποτρεπτικό δόγμα των μέτρων για το προσφυγικό- μεταναστευτικό. Η πολιτική της κυβέρνησης δεν έχει καμία σχέση με Ορμπάν- Σαλβίνι, τονίζει ο Πέτσας

Πρόσφυγες κοιτάζουν πίσω από τον φράχτη Hot Spot

Πρόσφυγες ή μετανάστες - Ποιος αποφασίζει το προφίλ τους;

Η εκπρόσωπος της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, ο διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας, η αν.διευθύντρια της Human Rights 360 και ο καθηγητής Β. Χατζόπουλος, τοποθετούνται στο συμπέρασμα «μεταναστευτικό και όχι προσφυγικό».

Πρόσφυγες και μετανάστες επιχειρούν να διασχίσουν το Αιγαίο, στον δρόμο για την Ευρώπη

Άσυλο: "Δεν είναι η νομοθεσία το πρόβλημα αλλά η εφαρμογή της"

Τα υπέρ και τα κατά των μέτρων που ανακοίνωσε η κυβέρνηση. Από την αυστηροποίηση της διαδικασίας χορήγησης ασύλου έως τα όρια της καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Η Αγγελική Δημητριάδη, κύρια ερευνήτρια στον τομέα της μετανάστευσης του ΕΛΙΑΜΕΠ, μιλάει στο News 24/7 για τις επερχόμενες τροποποιήσεις.

Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου

Υπουργικό Συμβούλιο: Κέντρα κλειστού τύπου, αποτρεπτικές διαδικασίες ασύλου και στόχος 10.000 επιστροφές ως το τέλος του 2020

Η κυβέρνηση αποφάσισε ότι δεν υπάρχει πλέον προσφυγικό, αλλά μεταναστευτικό και προχωρά με το νομοσχέδιο που αυστηροποιεί τη διαδικασία χορήγησης ασύλου, σε αποτρεπτική λογική, καθώς και σειρά άλλων μέτρων για αύξηση των επιστροφών και αποσυμφόρηση των νησιών. Απόφαση για 10.000 επιστροφές μέχρι τέλος του 2020 και λίστα "ασφαλών χωρών", οι οποίες δεν έχουν διευκρινιστεί

Στη σκιά της τραγωδίας στη Μόρια το υπουργικό

Στη σκιά της τραγωδίας στη Μόρια το υπουργικό

Το υπουργικό συμβούλιο συνεδριάζει σήμερα με την επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου μεταξύ άλλων στην ατζέντα. Σχέδιο αποσυμφόρησης με συμφωνία Χρυσοχοϊδη περιφερειαρχών. Ποια άλλα θέματα θα συζητήσει το υπουργικό

Tο Εθνικό Καπoδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Υπερψηφίστηκε από ΝΔ και Ελληνική Λύση η κατάργηση του ασύλου

Το ΚΙΝΑΛ από την πλευρά του δήλωσε "παρών", ενώ καταψήφισε το ΚΚΕ που είχε -όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ- ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί του επίμαχου άρθρου. Από την ψηφοφορία απουσίαζε ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΜεΡΑ25.

Αλέξανδρος Νεχαμάς σε παγκόσμιο συνέδριο φιλοσοφίας

Αλέξανδρος Νεχαμάς: Ποιος είναι ο καθηγητής που ανέφερε ο Μητσοτάκης

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτάσσοντας την ανάγκη κατάργησης του ασύλου, μίλησε για την περιορισμένη ελευθερία λόγου που υπάρχει στα Ελληνικά πανεπιστήμια και με αφορμή αυτό, αναφέρθηκε στον καθηγητή Αλέξανδρο Νεχαμά. Το πλούσιο βιογραφικό του καθηγητή.

Δημήτρης Κουτσούμπας, Γ.Γ. του ΚΚΕ

Κουτσούμπας: Πίσω από την επιμονή της κυβέρνησης για το άσυλο κρύβεται η ιδέα για "Πανεπιστήμιο Α.Ε."

"Γιατί η κυβέρνηση δεν έκανε σημαία της την πάταξη της ανομίας στους χώρους δουλειάς, της παραβίασης της εργατικής νομοθεσίας ή σε περιοχές της Αθήνας που δεν υπάρχει άσυλο;", ανέφερε μεταξύ άλλων ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, μιλώντας στην ολομέλεια.

Δεύτερη ημέρα συζήτησης για την ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα».

Μήνυμα Μητσοτάκη σε ΚΙΝΑΛ: Αποκατάσταση του ασύλου, όχι κατάργηση

Ο πρωθυπουργός μιλώντας στη Βουλή για το διυπουργικό εξέφρασε την προσδοκία ότι “τα προοδευτικά κόμματα θα σταθούν τελικά στη σωστή πλευρά”, υπερασπιζόμενος τη ρύθμιση για το άσυλο και δηλώνοντας ότι η κυβέρνηση δε θέλει τους αστυνόμους μέσα στα πανεπιστήμια, αλλά τους κουκουλοφόρους εκτός.

Φωτό αρχείου: Συνομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη - Φώφης Γεννηματά στη Βουλή

Επικοινωνία Μητσοτάκη- Γεννηματά. Αναζητείται φόρμουλα για να ψηφίσει το ΚΙΝΑΛ το άσυλο

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ διατύπωσε στον πρωθυπουργό τις θέσεις του κόμματος της για το πανεπιστημιακό άσυλο. Για ποια διάταξη ζητά το ΚΙΝΑΛ εναλλακτική διατύπωση και η προσπάθεια εύρεσης ενός συμβιβασμού

Συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Εσωτερικών «Ρυθμίσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, διατάξεις για την ψηφιακή διακυβέρνηση και άλλα επείγοντα ζητήματα». Στο βήμα η Φώφη Γεννηματά.

Φ. Γεννηματά: "Άσυλο, ρεαλιστική λύση με ευρεία κοινοβουλευτική πλειοψηφία"

"Όταν τελούνται αξιόποινες πράξεις, εφαρμόζεται η κοινή νομοθεσία και εντός των χώρων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, χωρίς να απαιτείται προηγούμενη έγκριση οιουδήποτε οργάνου τους" είπε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ.

Ο Νίκος Κοτζιάς

Πράττω: "Επικίνδυνη και αντισυνταγματική" ενέργεια η κατάργηση του ασύλου

"Η είσοδος αστυνομικών οργάνων στα Πανεπιστήμια χωρίς έγκριση των Πρυτανικών αρχών ή άλλου εξουσιοδοτημένου σώματος είναι αδιανόητη και δεν θα γίνει ανεκτή από την ακαδημαϊκή κοινότητα" σημειώνει μεταξύ άλλων το Πράττω

Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως

Κεραμέως για άσυλο: Τα Πανεπιστήμια θα είναι δημόσιος χώρος όταν έχουμε αξιόποινη πράξη

"Με τις νέες ρυθμίσεις ενισχύουμε την ακαδημαϊκή ελευθερία και την ελεύθερη διακίνηση ιδεών και φροντίζουμε έκνομες πράξεις που δεν έχουν καμία σχέση με τα πανεπιστήμια, να τιμωρούνται" δήλωσε η υπουργός. Τι απαντά η Μερόπη Τζούφη.

Στιγμιότυπο από συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής

Τι περιλαμβάνει το νομοσχέδιο για το άσυλο - Πώς θα κυβερνηθούν οι Δήμοι

Δευτέρα θα ξεκινήσει στις Επιτροπές η συζήτησή του και την Πέμπτη θα τεθεί υπό ψηφοφορία από την Ολομέλεια. Τι προβλέπει, μεταξύ άλλων, για τη διανομή των φαρμάκων, το άσυλο και τους δήμους.

Tο Εθνικό Καπoδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Στη Βουλή οδεύει το "διϋπουργικό" νομοσχέδιο - Τι προβλέπει για το άσυλο και δήμους

Εισάγεται με τη διαδικασία του επείγοντος στην αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα με στόχο να έχει συζητηθεί και ψηφιστεί από την ολομέλεια της Βουλής το αργότερο την ερχόμενη Πέμπτη.

Σύνθημα για την κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου.

ΣΥΡΙΖΑ: Η κατάργηση του ασύλου είναι ζήτημα δημοκρατίας

Η προτεινόμενη ρύθμιση της Νέας Δημοκρατίας απειλεί τα θεμέλια της ακαδημαϊκής ειρήνης, αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε ανακοίνωσή του για τις αλλαγές στην παιδεία και την έρευνα. Τι λέει για την Νομική Πατρών.