news 24/7

ΑΣΥΛΟ

Πρόσφυγες στην Πλατεία Βικτωρίας

Σε Σκαραμαγκά και Σχιστό μεταφέρονται πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας

Ο υπουργός, Νότης Μηταράκης παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση μεταφοράς τους, ενώ τόνισε ότι "μεταφέρθηκαν όλοι οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτώριας σε προσωρινά καταλύματα"

Η Σάζα με τους δύο γιους της στην σκηνή καλοκαιρινού τύπου όπου κοιμούνται στον καταυλισμό στο Βαθύ. Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το αυτοσχέδιο κατάλυμα που είχαν φτιάξει στα τέλη Απριλίου.

Η Ευρώπη "πολεμά" τις αντοχές των προσφύγων στα ελληνικά νησιά

Η Σάζα και η οικογένειά της από τη Συρία, έζησαν πάλι τον τρόμο, αυτή τη φορά στο Βαθύ της Σάμου. Ο καταυλισμός πρόσφατα απειλήθηκε, ξανά από φωτιά. Η συγκλονιστική μαρτυρία της και το ερώτημα για την επόμενη μέρα της ΕΕ.

Μεταφρορά προσφύγων και μεταναστών από το ΚΥΤ της Μόριας

Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας για μεταφορά 750 προσφύγων και μεταναστών

Με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και συμφωνήθηκε η μετεγκατάσταση 400 αιτούντων άσυλο και 350 ασυνόδευτων ανηλίκων στη Γαλλία.

Πρόσφυγας που μεταφέρεται από τη Λέσβο στην ενδοχώρα

Οι 28 δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα και οι προσλήψεις του Υπουργείου

Στο Υπουργειο Μετανάστευσης μεταβιβάζεται εφεξής ο διοικητικός έλεγχος των δομών φιλοξενίας όσων προσφύγων ή μεταναστών αιτούνται άσυλο. Οι τοποθεσίες των 28 δομών της ενδοχώρας και οι θέσεις που ανοίγουν.

Το ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Προσφυγικό: Το ΕΚ καταδικάζει τις πιέσεις της Τουρκίας, ζητά κοινό σύστημα ασύλου

Συζητήθηκαν ακόμη η ανάγκη να τηρηθεί η Σύμβαση της Γενεύης και να παρασχεθεί προστασία στους πρόσφυγες, οι καταγγελίες για αστυνομική βία εναντίον ανθρώπων που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα, καθώς και η πιθανότητα να εισέρχονται στην Ευρώπη τζιχαντιστές.

Το καμπ μεταναστών και προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο

Τι προβλέπει η ρύθμιση για περικοπή επιδομάτων σε όσους έχουν άσυλο

Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία, σε πρόγραμμα στήριξης και στις γενικές διατάξεις κοινωνικής αλληλεγγύης, διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Παιδιά προσφύγων και μεταναστών

Πρόσφυγες: Αυξάνονται τα ελάχιστα έτη παραμονής για να λάβουν ιθαγένεια

Επτά και όχι τρία θα είναι τα ελάχιστα χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, για να λάβουν οι πρόσφυγες ιθαγένεια. Τροπολογία Μηταράκη και για την αποχώρηση προσφύγων από τις δομές φιλοξενίας.

Νότης Μηταράκης

Ν. Μηταράκης: "Σε στρατόπεδο στις Σέρρες θα μεταφέρονται όσοι μπήκαν στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου"

«Το κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα αφορά αποκλειστικά αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου. Στόχος μας είναι να απελαθούν όλοι όσοι έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο υπουργός.

Η κατάσταση μεταξύ των συνόρων Ελλάδας -Τουρκίας.

Συμβούλιο της Ευρώπης: "Ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου στα ελληνοτουρκικά σύνορα"

Η επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης καλεί Ελλάδα, Τουρκία και κράτη μέλη να εξασφαλίσουν άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Πρόσφυγες στη Λέσβο

Κυβέρνηση: Τι σημαίνουν τα μέτρα του ΚΥΣΕΑ για το άσυλο

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την καλύτερη εμπέδωση των μέτρων που αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας εξέδωσε η κυβέρνηση. Τι αποσαφηνίζει για άσυλο, άμεση επιστροφή στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή και ανάπτυξη FRONTEX.

Πρόσφυγες στη "νεκρή ζώνη" ανάμεσα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο

Η Ελλάδα λαμβάνει έκτακτα μέτρα στα σύνορα - Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές Έβρου

Ο πρωθυπουργός κατά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, προανήγγειλε ετοιμότητα ενισχυμένων ελέγχων με επιχείρημα τα κρούσματα του κορονοϊού. Το νέο σχέδιο ενεργοποιείται σε επικοινωνία με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ζωή στο Πακιστάν

Θεσσαλονίκη: Πρώτη φορά άσυλο σε πρώην μουσουλμάνο, επικηρυγμένο για αθεΐα

Η πρώτη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που αναγνωρίζει την αθεΐα ως λόγο ευαλωτότητας υπηκόου φονταμενταλιστικού κράτους. Το χρονικό της υπόθεσης, τι ισχύει για την ελευθερία έκφρασης θρησκευτικών πεποιθήσεων στο Πακιστάν.

Στιγμιότυπο από δομή της Σάμου.

Μεταναστευτικό: Επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και κλείσιμο ανοικτών δομών

Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, προσλήψεις δικηγόρων με συμβάσεις έργου, αύξηση επιστροφών και δημιουργία 20.000 θέσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα προανήγγειλε ο υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το camp στη Μόρια

Επίταξη εκτάσεων: Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - νησιωτών, αναβάλλεται η συνάντηση

Αντιδράσεις για την επίταξη ακινήτων και εκτάσεων σε νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου Αναβάλλεται η συνάντηση Μηταράκη με δημάρχους και τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου.

Πρόσφυγες στη Λέσβο. Φωτό αρχείου.

Μεταναστευτικό: Αναβρασμός στα νησιά για την επίταξη εκτάσεων για κλειστές δομές

Οι κάτοικοι θα αντιδράσουν λέει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου. Συνεδριάζουν εκτάκτως τα δημοτικά συμβούλια.

Κλειστές δομές προσφύγων: Σε ποιές περιοχές θα δημιουργηθούν - Επίταξη εκτάσεων

Κλειστές δομές προσφύγων: Σε ποιές περιοχές θα δημιουργηθούν - Επίταξη εκτάσεων

Ανακοινώθηκαν οι περιοχές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω, που επιτάσσονται για τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η φρεγάτα Κουντουριώτης

Η Ελλάδα απομακρύνεται από τη Χάγη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε για τις Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, για το μεταναστευτικό και αν θα κηρυχθούν τα νησιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για τον κατώτατο μισθό και την προστασία της Α΄ κατοικίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: "Ο έλεγχος των θαλασσίων συνόρων έχει ενταθεί"

"Η πολιτική της κυβέρνηση έχει αλλάξει. Ο έλεγχος των θαλασσίων συνόρων έχει ενταθεί, η διαδικασία ασύλου επιταχύνεται και διαθέτουμε ήδη ένα αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο" δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο

Διεθνής Αμνηστία: "Κεραυνοί" για το "πλωτό τείχος" στο Αιγαίο

"Το σχέδιο εγείρει σοβαρά ζητήματα, για τη δυνατότητα των διασωστών να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια σωτήρια για τη ζωή, στους ανθρώπους που επιχειρούν το επικίνδυνο θαλάσσιο πέρασμα" παρατηρεί ο φορέας.

Ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών "ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ" στην Λέσβο. Φωτό αρχείου.

Προσφυγικό: Την Τετάρτη τροπολογία για τις ΜΚΟ, σήμερα ο Μηταράκης στη Γιόχανσον

Η κυβέρνηση φέρνει τροπολογία για τον έλεγχο των εργαζομένων στις ΜΚΟ που εμπλέκονται με το προσφυγικό, ενώ ζητά περισσότερα κονδύλια από ΕΕ για το άσυλο και παίζει “σκληρή γραμμή”

Ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών "ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ" στην Λέσβο. Φωτό αρχείου.

Προσφυγικό: Συμφωνούν στα κλειστά κέντρα, έρχονται αντισταθμιστικά για τα νησιά

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Γεραπετρίτη- Μηταράκη με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους του Β.Αιγαίου. Η κυβέρνηση προχωρά στο σχέδιο της, αλλά παίρνει μέτρα για τα νησιά

Ο Νότης Μηταράκης

Ξαναϊδρύεται το υπουργείο, αναζητείται η πολιτική για ένα μείζον πρόβλημα

Σε έξι μήνες άλλαξαν τουλάχιστον τέσσερις φορές οι υπεύθυνοι. Η τοποθέτηση του Νότη Μηταράκη -που δεν χωρούσε στο υπουργείο Εργασίας- μάλλον αφήνει στον αέρα την ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης.

Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επανιδρύει η κυβέρνηση. Ορκίστηκε υπουργός ο Μηταράκης

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας . Υπουργός αναλαμβάνει ο Νότης Μηταράκης και αναπληρωτής υπουργός παραμένει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα

KYA: Οι δώδεκα ασφαλείς χώρες καταγωγής των αιτούντων άσυλο

Με ΚΥΑ καθορίζεται εθνικός κατάλογος με τις ασφαλείς χώρες καταγωγής των αιτούντων άσυλο - Ο νέος νόμος προβλέπει ότι η αίτηση ασύλου ατόμου που προέρχεται από ασφαλή χώρα καταγωγής εξετάζεται με ταχύρρυθμη διαδικασία.