ΑΣΥΛΟ

Ο Σαϊντού Καμαρά

Η Τουρκία "ασφαλής τρίτη χώρα", η Ελλάδα ανασφαλής δεύτερη - Σκέψεις με αφορμή την υπόθεση Σαϊντού Καμαρά

Ο Δημήτρης Χριστόπουλος γράφει για την ανάγκη ματιάς πίσω από τη διευθέτηση του θέματος του αριστούχου μαθητή, Σαϊντού Καμαρά. Το μήνυμα αποτροπής για τους αιτούντες άσυλο και το πολύ δυσάρεστο συμπέρασμα.

Αν δεν ξέρεις ελληνικά, δεν μπορείς να πάρεις άδεια παραμονής

Αν δεν ξέρεις ελληνικά, δεν μπορείς να πάρεις άδεια παραμονής

Το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου χρειάστηκε ενάμιση χρόνο μέχρι να ετοιμάσει την πλατφόρμα για την έκδοση και την ανανέωση αδειών διαμονής. Ένα μήνα μετά ακόμα υπάρχουν λάθος δικαιολογητικά, ενώ ουδείς μπορεί να τη χρησιμοποιήσει χωρίς δικηγόρο.

Πρόσφυγας στη δομή του Ελαιώνα

Επίσημη παραδοχή των ελληνικών αρχών: Οι μη αναγνωρισμένοι πρόσφυγες δεν μπορούν να επιστρέψουν στην Τουρκία

Η Ελλάδα μπορεί να έχει αναγνωρίσει την Τουρκία ως ασφαλή χώρα για τους πρόσφυγες, ωστόσο η γειτονική χώρα δεν δέχεται κανέναν μη αναγνωρισμένο πρόσφυγα από την Ελλάδα. Αποκαλυπτικό e-mail επίσημης ελληνικής αρχής.

Ανήλικοι πρόσφυγες σε δομή (Αρχείου)

Στην ελληνική κυβέρνηση η οικονομική βοήθεια στους αιτούντες άσυλο - Ο "μύθος" των 450 ευρώ

Η Ύπατη Αρμοστεία παραδίδει στην ελληνική κυβέρνηση τη διαχείριση του προγράμματος παροχής οικονομικής βοήθειας σε αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα ζητώντας τη πλήρη διασφάλισή του. Τι ισχύει για τα ποσά που λαμβάνουν.

Ηνωμένο Βασίλειο: Αυξάνονται τα περιστατικά αυτοκτονιών σε εφήβους που ζητούν άσυλο

Ηνωμένο Βασίλειο: Αυξάνονται τα περιστατικά αυτοκτονιών σε εφήβους που ζητούν άσυλο

Ανησυχία έχουν προκαλέσει σε δεκάδες φιλανθρωπικές οργανώσεις, τα περιστατικά αυτοκτονιών που έχουν σημειωθεί στη Μεγάλη Βρετανία, από εφήβους που είχαν αιτηθεί άσυλο.

Προσφυγόπουλα στο σχολείο (αρχείου)

Ιωάννινα: Δάσκαλοι ζητούν να μην απελαθεί η οικογένεια Κούρδου μαθητή με αυτισμό

Παρότι ο πατέρας της επταμελούς οικογένειας απασχολείται ως εργάτης σε οικοδομές, οι Αρχές δεν παραχώρησαν άσυλο στην οικογένεια και της ζητούν να επιστέψει στο βόρειο Ιράκ σε περιοχή όπου μαίνονται οι εχθροπραξίες.

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με την Επίτροπο Γιόχανσον

Συνάντηση Χρυσοχοΐδη με την Επίτροπο Γιόχανσον

Με την Ευρωπαία Επίτροπο συναντήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Συζητήθηκαν κυρίως το ζήτημα της διαχείρισης των μεταναστευτικών ροών και το νέο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση και το Άσυλο.

Καταγγελία: Η κυβέρνηση δεν πληρώνει πόρους της ΕΕ για τη διερμηνεία στην Υπηρεσία Ασύλου

Καταγγελία: Η κυβέρνηση δεν πληρώνει πόρους της ΕΕ για τη διερμηνεία στην Υπηρεσία Ασύλου

Η διερμηνεία στην Υπηρεσία Ασύλου καλύπτεται αποκλειστικά από πόρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τη ΜΕΤΑδραση να καταγγέλλει μη καταβολή οφειλομένων από την κυβέρνηση.

Φωτογραφία αρχείου

Ύπατη Αρμοστεία: Στα σύνορα της Ευρώπης στέλνουν ανθρώπους πίσω στη θάλασσα

Το άσυλο δέχεται επίθεση στη σύνορα της Ευρώπης, προειδοποιεί η Ύπατη Αρμοστεία και καλεί να μπει ένα τέλος στις άτυπες αναγκαστικές επιστροφές και τη βία κατά των προσφύγων.

Πρόσφυγες στην Πλατεία Βικτωρίας

Σε Σκαραμαγκά και Σχιστό μεταφέρονται πρόσφυγες από την πλατεία Βικτωρίας

Ο υπουργός, Νότης Μηταράκης παρακολούθησε από κοντά την επιχείρηση μεταφοράς τους, ενώ τόνισε ότι "μεταφέρθηκαν όλοι οι πρόσφυγες από την πλατεία Βικτώριας σε προσωρινά καταλύματα"

Η Σάζα με τους δύο γιους της στην σκηνή καλοκαιρινού τύπου όπου κοιμούνται στον καταυλισμό στο Βαθύ. Η φωτιά κατέστρεψε ολοσχερώς το αυτοσχέδιο κατάλυμα που είχαν φτιάξει στα τέλη Απριλίου.

Η Ευρώπη "πολεμά" τις αντοχές των προσφύγων στα ελληνικά νησιά

Η Σάζα και η οικογένειά της από τη Συρία, έζησαν πάλι τον τρόμο, αυτή τη φορά στο Βαθύ της Σάμου. Ο καταυλισμός πρόσφατα απειλήθηκε, ξανά από φωτιά. Η συγκλονιστική μαρτυρία της και το ερώτημα για την επόμενη μέρα της ΕΕ.

Μεταφρορά προσφύγων και μεταναστών από το ΚΥΤ της Μόριας

Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας για μεταφορά 750 προσφύγων και μεταναστών

Με τον πρέσβη της Γαλλίας στην Ελλάδα συναντήθηκε ο Αναπληρωτής Υπουργός Μετανάστευσης και συμφωνήθηκε η μετεγκατάσταση 400 αιτούντων άσυλο και 350 ασυνόδευτων ανηλίκων στη Γαλλία.

Πρόσφυγας που μεταφέρεται από τη Λέσβο στην ενδοχώρα

Οι 28 δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα και οι προσλήψεις του Υπουργείου

Στο Υπουργειο Μετανάστευσης μεταβιβάζεται εφεξής ο διοικητικός έλεγχος των δομών φιλοξενίας όσων προσφύγων ή μεταναστών αιτούνται άσυλο. Οι τοποθεσίες των 28 δομών της ενδοχώρας και οι θέσεις που ανοίγουν.

Το ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Προσφυγικό: Το ΕΚ καταδικάζει τις πιέσεις της Τουρκίας, ζητά κοινό σύστημα ασύλου

Συζητήθηκαν ακόμη η ανάγκη να τηρηθεί η Σύμβαση της Γενεύης και να παρασχεθεί προστασία στους πρόσφυγες, οι καταγγελίες για αστυνομική βία εναντίον ανθρώπων που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα, καθώς και η πιθανότητα να εισέρχονται στην Ευρώπη τζιχαντιστές.

Το καμπ μεταναστών και προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο

Τι προβλέπει η ρύθμιση για περικοπή επιδομάτων σε όσους έχουν άσυλο

Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία, σε πρόγραμμα στήριξης και στις γενικές διατάξεις κοινωνικής αλληλεγγύης, διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Παιδιά προσφύγων και μεταναστών

Πρόσφυγες: Αυξάνονται τα ελάχιστα έτη παραμονής για να λάβουν ιθαγένεια

Επτά και όχι τρία θα είναι τα ελάχιστα χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, για να λάβουν οι πρόσφυγες ιθαγένεια. Τροπολογία Μηταράκη και για την αποχώρηση προσφύγων από τις δομές φιλοξενίας.

Νότης Μηταράκης

Ν. Μηταράκης: "Σε στρατόπεδο στις Σέρρες θα μεταφέρονται όσοι μπήκαν στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου"

«Το κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα αφορά αποκλειστικά αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου. Στόχος μας είναι να απελαθούν όλοι όσοι έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο υπουργός.