news 24/7

ΑΣΥΛΟ

Πρόσφυγας που μεταφέρεται από τη Λέσβο στην ενδοχώρα

Οι 28 δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα και οι προσλήψεις του Υπουργείου

Στο Υπουργειο Μετανάστευσης μεταβιβάζεται εφεξής ο διοικητικός έλεγχος των δομών φιλοξενίας όσων προσφύγων ή μεταναστών αιτούνται άσυλο. Οι τοποθεσίες των 28 δομών της ενδοχώρας και οι θέσεις που ανοίγουν.

Το ευρωκοινοβούλιο στις Βρυξέλλες

Προσφυγικό: Το ΕΚ καταδικάζει τις πιέσεις της Τουρκίας, ζητά κοινό σύστημα ασύλου

Συζητήθηκαν ακόμη η ανάγκη να τηρηθεί η Σύμβαση της Γενεύης και να παρασχεθεί προστασία στους πρόσφυγες, οι καταγγελίες για αστυνομική βία εναντίον ανθρώπων που επιχειρούν να περάσουν τα σύνορα, καθώς και η πιθανότητα να εισέρχονται στην Ευρώπη τζιχαντιστές.

Το καμπ μεταναστών και προσφύγων της Μόριας στη Λέσβο

Τι προβλέπει η ρύθμιση για περικοπή επιδομάτων σε όσους έχουν άσυλο

Οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες έχουν δικαίωμα πρόσβασης στην εργασία, σε πρόγραμμα στήριξης και στις γενικές διατάξεις κοινωνικής αλληλεγγύης, διευκρινίζουν πηγές του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

Παιδιά προσφύγων και μεταναστών

Πρόσφυγες: Αυξάνονται τα ελάχιστα έτη παραμονής για να λάβουν ιθαγένεια

Επτά και όχι τρία θα είναι τα ελάχιστα χρόνια παραμονής στην Ελλάδα, για να λάβουν οι πρόσφυγες ιθαγένεια. Τροπολογία Μηταράκη και για την αποχώρηση προσφύγων από τις δομές φιλοξενίας.

Νότης Μηταράκης

Ν. Μηταράκης: "Σε στρατόπεδο στις Σέρρες θα μεταφέρονται όσοι μπήκαν στη χώρα μετά την 1η Μαρτίου"

«Το κλειστό κέντρο στις Σέρρες θα αφορά αποκλειστικά αυτούς που έχουν μπει παράνομα στη χώρα από την 1η Μαρτίου. Στόχος μας είναι να απελαθούν όλοι όσοι έχουν μπει τις τελευταίες ημέρες», δήλωσε ο υπουργός.

Η κατάσταση μεταξύ των συνόρων Ελλάδας -Τουρκίας.

Συμβούλιο της Ευρώπης: "Ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου στα ελληνοτουρκικά σύνορα"

Η επίτροπος του Συμβουλίου της Ευρώπης καλεί Ελλάδα, Τουρκία και κράτη μέλη να εξασφαλίσουν άμεση παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας σε πρόσφυγες και μετανάστες.

Πρόσφυγες στη Λέσβο

Κυβέρνηση: Τι σημαίνουν τα μέτρα του ΚΥΣΕΑ για το άσυλο

Ερωτήσεις και απαντήσεις για την καλύτερη εμπέδωση των μέτρων που αποφάσισε το Κυβερνητικό Συμβούλιο Εξωτερικών και Άμυνας εξέδωσε η κυβέρνηση. Τι αποσαφηνίζει για άσυλο, άμεση επιστροφή στη χώρα προέλευσης, χωρίς καταγραφή και ανάπτυξη FRONTEX.

Πρόσφυγες στη "νεκρή ζώνη" ανάμεσα στα ελληνοτουρκικά σύνορα στον Έβρο

Η Ελλάδα λαμβάνει έκτακτα μέτρα στα σύνορα - Έκλεισε το τελωνείο στις Καστανιές Έβρου

Ο πρωθυπουργός κατά το έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, προανήγγειλε ετοιμότητα ενισχυμένων ελέγχων με επιχείρημα τα κρούσματα του κορονοϊού. Το νέο σχέδιο ενεργοποιείται σε επικοινωνία με την ΕΕ και το ΝΑΤΟ.

Ζωή στο Πακιστάν

Θεσσαλονίκη: Πρώτη φορά άσυλο σε πρώην μουσουλμάνο, επικηρυγμένο για αθεΐα

Η πρώτη απόφαση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που αναγνωρίζει την αθεΐα ως λόγο ευαλωτότητας υπηκόου φονταμενταλιστικού κράτους. Το χρονικό της υπόθεσης, τι ισχύει για την ελευθερία έκφρασης θρησκευτικών πεποιθήσεων στο Πακιστάν.

Στιγμιότυπο από δομή της Σάμου.

Μεταναστευτικό: Επιτάχυνση των διαδικασιών ασύλου και κλείσιμο ανοικτών δομών

Νομοσχέδιο για την επιτάχυνση διαδικασιών ασύλου, προσλήψεις δικηγόρων με συμβάσεις έργου, αύξηση επιστροφών και δημιουργία 20.000 θέσεων στην ηπειρωτική Ελλάδα προανήγγειλε ο υπουργός μεταναστευτικής Πολιτικής.

Το camp στη Μόρια

Επίταξη εκτάσεων: Στα άκρα η κόντρα κυβέρνησης - νησιωτών, αναβάλλεται η συνάντηση

Αντιδράσεις για την επίταξη ακινήτων και εκτάσεων σε νησιά του Βορειανατολικού Αιγαίου Αναβάλλεται η συνάντηση Μηταράκη με δημάρχους και τον περιφερειάρχη Β. Αιγαίου.

Πρόσφυγες στη Λέσβο. Φωτό αρχείου.

Μεταναστευτικό: Αναβρασμός στα νησιά για την επίταξη εκτάσεων για κλειστές δομές

Οι κάτοικοι θα αντιδράσουν λέει ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου. Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση ο Δήμαρχος Δυτικής Λέσβου. Συνεδριάζουν εκτάκτως τα δημοτικά συμβούλια.

Κλειστές δομές προσφύγων: Σε ποιές περιοχές θα δημιουργηθούν - Επίταξη εκτάσεων

Κλειστές δομές προσφύγων: Σε ποιές περιοχές θα δημιουργηθούν - Επίταξη εκτάσεων

Ανακοινώθηκαν οι περιοχές σε Λέσβο, Χίο, Σάμο, Λέρο και Κω, που επιτάσσονται για τη δημιουργία κλειστών δομών φιλοξενίας αιτούντων άσυλο. Τι δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Η φρεγάτα Κουντουριώτης

Η Ελλάδα απομακρύνεται από τη Χάγη

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας μίλησε για τις Τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο, για το μεταναστευτικό και αν θα κηρυχθούν τα νησιά σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, για τον κατώτατο μισθό και την προστασία της Α΄ κατοικίας.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης: "Ο έλεγχος των θαλασσίων συνόρων έχει ενταθεί"

"Η πολιτική της κυβέρνηση έχει αλλάξει. Ο έλεγχος των θαλασσίων συνόρων έχει ενταθεί, η διαδικασία ασύλου επιταχύνεται και διαθέτουμε ήδη ένα αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο" δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Βάρκα με μετανάστες στο Αιγαίο

Διεθνής Αμνηστία: "Κεραυνοί" για το "πλωτό τείχος" στο Αιγαίο

"Το σχέδιο εγείρει σοβαρά ζητήματα, για τη δυνατότητα των διασωστών να συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια σωτήρια για τη ζωή, στους ανθρώπους που επιχειρούν το επικίνδυνο θαλάσσιο πέρασμα" παρατηρεί ο φορέας.

Ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών "ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ" στην Λέσβο. Φωτό αρχείου.

Προσφυγικό: Την Τετάρτη τροπολογία για τις ΜΚΟ, σήμερα ο Μηταράκης στη Γιόχανσον

Η κυβέρνηση φέρνει τροπολογία για τον έλεγχο των εργαζομένων στις ΜΚΟ που εμπλέκονται με το προσφυγικό, ενώ ζητά περισσότερα κονδύλια από ΕΕ για το άσυλο και παίζει “σκληρή γραμμή”

Ανοικτό Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων και Μεταναστών "ΚΑΡΑ ΤΕΠΕ" στην Λέσβο. Φωτό αρχείου.

Προσφυγικό: Συμφωνούν στα κλειστά κέντρα, έρχονται αντισταθμιστικά για τα νησιά

Τι συζητήθηκε στη συνάντηση Γεραπετρίτη- Μηταράκη με τον περιφερειάρχη και τους δημάρχους του Β.Αιγαίου. Η κυβέρνηση προχωρά στο σχέδιο της, αλλά παίρνει μέτρα για τα νησιά

Ο Νότης Μηταράκης

Ξαναϊδρύεται το υπουργείο, αναζητείται η πολιτική για ένα μείζον πρόβλημα

Σε έξι μήνες άλλαξαν τουλάχιστον τέσσερις φορές οι υπεύθυνοι. Η τοποθέτηση του Νότη Μηταράκη -που δεν χωρούσε στο υπουργείο Εργασίας- μάλλον αφήνει στον αέρα την ιδιωτικοποίηση της ιδιωτικής ασφάλισης.

Νότης Μηταράκης

Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής επανιδρύει η κυβέρνηση. Ορκίστηκε υπουργός ο Μηταράκης

Τις σχετικές ανακοινώσεις έκανε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας . Υπουργός αναλαμβάνει ο Νότης Μηταράκης και αναπληρωτής υπουργός παραμένει ο Γιώργος Κουμουτσάκος.

Αιτούντες άσυλο στην Ελλάδα

KYA: Οι δώδεκα ασφαλείς χώρες καταγωγής των αιτούντων άσυλο

Με ΚΥΑ καθορίζεται εθνικός κατάλογος με τις ασφαλείς χώρες καταγωγής των αιτούντων άσυλο - Ο νέος νόμος προβλέπει ότι η αίτηση ασύλου ατόμου που προέρχεται από ασφαλή χώρα καταγωγής εξετάζεται με ταχύρρυθμη διαδικασία.

Φωτογραφία αρχείου

Καταγγελία: "Διαφθορά, ρατσισμός και τραγικές συνθήκες στο γραφείο ασύλου"

Άθλιες συνθήκες, φαινόμενα διαφθοράς και ρατσιστική αντιμετώπιση από τους αστυνομικούς στο γραφείο ασύλου στην Κατεχάκη καταγγέλλει στο News24/7 Κούρδος δημοσιογράφος.

Αντικαπνιστικός νόμος: Σε λειτουργία η γραμμή 1142

Δημοσκόπηση: Συντριπτική αποδοχή για τον αντικαπνιστικό

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, πάνω από 6 στους 10 πολίτες (συνολικά το 66%) τάσσονται υπέρ του νόμου για το πανεπιστημιακό άσυλο, ενώ και 4 στους 10 (40% συνολικά) ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ συμφωνούν με το μέτρο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Ζάγκρεμπ.

Μητσοτάκης για προσφυγικό - μεταναστευτικό: Η κατάσταση στην Ελλάδα έχει φτάσει στα όρια της

Προτεραιότητα της νέας Κομισιόν πρέπει να είναι η ενιαία πολιτική ασύλου είπε ο πρωθυπουργός στο συνέδριο του ΕΛΚ στο Ζάγκρεμπ. Επεσήμανε πως: “Αυτή τη στιγμή δεχόμαστε 500 πρόσφυγες και μετανάστες σε ημερήσια βάση” και ζήτησε ουσιαστική αλληλεγγύη

Καρέ από την εισβολή της Αστυνομίας στον προαύλιο χώρο της ΑΣΟΕΕ

Γεραπετρίτης - Γεροβασίλη για ΑΣΟΕΕ: "Υπέρμετρη δράση της αστυνομίας" - "Αυτονόητο να παρέμβει στα υπόγεια"

"Ο προηγούμενος νόμος ασύλου δεν ήταν αιτία κακών. Η αστυνομία μπορούσε να παρέμβει με ενημέρωση από τις πρυτανικές αρχές”, ανέφερε η κ. Γεροβασίλη σε συνέντευξη που παραχώρησε στη δημοσιογράφο Όλγα Τρέμη και είχε έντονο διάλογο με τον Γιώργο Γεραπετρίτη.

Δύο άντρες στα σύνορα ΗΠΑ - Καναδά

Ευρωπαϊκό Δικαστήριο: Η ΕΕ δεν μπορεί να στερεί τροφή, στέγαση ή ρουχισμό στους αιτούντες άσυλο ως τιμωρία

Μετά το περιστατικό του νεαρού Αφγανού που ενεπλάκη σε καυγά στο Βέλγιο και έκτοτε του στερήθηκε η υλική βοήθεια για 15 μέρες, το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης προχώρησε σε μια απόφαση - σταθμό για τα κράτη μέλη.

ΑΘΗΝΑ-Το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο

Σύγκλητος ΕΜΠ: Τεράστια ανησυχία ενόψει των εορτασμών του Πολυτεχνείου

"Απαραίτητη προϋπόθεση για τη δημοκρατική λειτουργία και την ανεμπόδιστη πραγματοποίηση δημιουργικού διάλογου εντός του πανεπιστημίου είναι η αποτροπή ενεργειών και γεγονότων που δυσφημούν και τελικά υπονομεύουν το πανεπιστημιακό άσυλο" αναφέρει η Σύγκλητος.

Εισβολή της αστυνομίας στην ΑΣΟΕΕ

Μετά τα επεισόδια στην ΑΣΟΕΕ: Πολιτική κόντρα και ανησυχία ενόψει της Κυριακής

Η αμέσως προηγούμενη φορά που είχαμε αστυνομική παρουσία μέσα στο άσυλο, ήταν στις 17 Νοεμβρίου 1995 μετά τα εκτεταμένα τότε επεισόδια. Άγρια πολιτική κόντρα για το δόγμα "νόμος και τάξη" λίγο πριν τους εορτασμούς για τη φετινή 17 Νοέμβρη οι οποίοι αναμένονται να εξελιχθούν σε ένα πολύ τεταμένο κλίμα.

Φωτογραφία αρχείου.

Προσφυγικό: Η κυβέρνηση ποντάρει στο νέο σύστημα ασύλου

Σε μείωση των ροών χάρη στο νέο νομοσχέδιο ελπίζει το Μαξίμου, το οποίο ταυτόχρονα υπόσχεται ανταλλάγματα στις περιοχές που θα δεχθούν πρόσφυγες για να αποσυμφορήσει τα νησιά, ενώ ετοιμάζει νέο κέντρο ταυτοποίησης στη Σάμο και σχέδιο για τα 5.000 ασυνόδευτα παιδιά

Ο Γιώργος Κουμουτσάκος

Κουμουτσάκος: Το παλιό σύστημα ασύλου ήταν ο μεγαλύτερος παράγοντας προσέλκυσης προσφύγων

"Είναι ανόητο και παράταιρο τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ να κάνουν στη σημερινή κυβέρνηση και στη παράταξη της ΝΔ μαθήματα δημοκρατικής ευαισθησίας και ανθρωπισμού νομίζοντας ότι θα τους φέρουν ψήφους", ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη.

Συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής του Ν/Σ του Υπ.Προστασίας του πολίτη "Περί διεθνούς προστασίας και άλλες διατάξεις", Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2019

Προσφυγικό: Κόντρα Μητσοτάκη - Τσίπρα για δηλώσεις Πέτσα

Δύο βίντεο - αποσπάσματα κατατέθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα από τον Δημ. Τζανακόπουλο με αφορμή τα όσα είπε ο Στέλιος Πέτσας για τις περιπολίες στο Αιγαίο. Η κόντρα και οι διάλογοι στη Βουλή.

Συζήτηση στην ολομέλεια της βουλής.

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Λαϊκίσατε και συμψηφίσατε το προσφυγικό με τα ελληνοτουρκικά

Κατά μέτωπο επίθεση από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ στον πρωθυπουργό. Ο κ. Τσίπρας στην ομιλία του στην Βουλή σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός είναι "εγκλωβισμένος ανάμεσα στην προεκλογική ρητορική και στη σοβαρότητα του προβλήματος". Πυρά και κατά του νομοσχεδίου για το άσυλο.

Ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή

Μητσοτάκης: Ως εδώ με όσους δε δικαιούνται άσυλο, αλλά παρά ταύτα επιχειρούν να έρθουν στη χώρα

Η Ελλάδα αποκτά επιτέλους δομημένο σύστημα ασύλου, είπε μιλώντας για το σχετικό νομοσχέδιο στη Βουλή ο πρωθυπουργός. “Καμία χαμένη ζωή στο Αιγαίο αλλά και καμία σπιθαμή των νερών μας χωρίς έλεγχο” δήλωσε και είπε ότι θαυμάζει τη σημαιοφόρο μετανάστρια από την Αφρική