Η Σχεδία πάει Στέγη σε μία εναλλακτική έκθεση φωτογραφίας

Η Σχεδία πάει Στέγη σε μία εναλλακτική έκθεση φωτογραφίας

Οκτώ πωλητές της Σχεδίας φωτογραφίζουν την Αθήνα και μας καλούν να τη δούμε μέσα από τα μάτια τους. Όλα όσα θα πρέπει να γνωρίζετε για την εναλλακτική έκθεση φωτογραφίας

Μια διαφορετική έκθεση φωτογραφίας φιλοξενεί από τις 28 Απριλίου η Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών δίνοντας βάση για άλλη μια φορά στην εξωστρέφεια της. Με τίτλο "Μια Στέγη για τη Σχεδία", ο Οργανισμός δίνει βήμα στους πωλητές του μοναδικού ελληνικού περιοδικού δρόμου και υιοθετεί για 12 μέρες τον τρόπο που εκείνοι βλέπουν την πόλη.

Ο Λευτέρης Ελευθεράκης, η Μπέσσυ Ζαχάρη, ο Γιάννης Κώτσος, ο Χρήστος Μπακογιάννης, ο Αλέξανδρος Νάνος, η Ματίνα Πασχάλη, η Ιουλία Συμεωνίδου και ο Γιάννης Φωκάς πήραν ιδιαίτερα μαθήματα από τον Νίκο Πηλό που ανέλαβε να τους καθοδηγήσει και μια φωτογραφική μηχανή στο χέρι και άλωσαν την Αθήνα.

Από τον Οκτώβριο του 2013 που ξεκίνησε η δράση συνολικά επιλέχθηκαν 80 εικόνες που διατίθενται προς πώληση στον χώρο της Στέγης.

Τα έσοδά τους θα χρησιμοποιηθούν αποκλειστικά για την ενίσχυση των ίδιων των δημιουργών που είναι ή ήταν στο παρελθόν άστεγοι. Αποστολή και των 8 νέων φωτογράφων ήταν να αποτυπώσουν τη ζωή στην πόλη από τη δική τους μοναδική οπτική.

Να καταγράψουν, χωρίς περιορισμούς και αναστολές, αυτά που τους γοητεύουν, αυτά που τους κινούν το ενδιαφέρον, να μας δείξουν την πόλη μέσα από τα δικά τους μάτια.

Η Σχεδία πάει Στέγη σε μία εναλλακτική έκθεση φωτογραφίας

Η συνεργασία Στέγης, Ιδρύματος Ωνάση και Σχεδίας δεν ξεκινά ούτε ολοκληρώνεται με αυτή την έκθεση. Πρόκειται για μία ισότιμη σχέση ουσίας, που ξεκινά από την παραδοχή ότι κάθε κατάσταση ζωής μπορεί να συμβεί στον καθένα, από την αναγνώριση ότι όποιος κλείνει τα μάτια σε ό,τι συμβαίνει γύρω του δεν μπορεί να λογίζεται ως πολίτης. Και πρόκειται για μία σχέση που χτίζεται πάνω στην κοινή πεποίθηση ότι η ενεργοποίηση του ανθρώπου που βιώνει τον κοινωνικό αποκλεισμό, η ανάπτυξη νέων ερεθισμάτων και μέσων επικοινωνίας και η δημιουργία είναι τα εργαλεία που οδηγούν στην κοινωνική ένταξη.

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν στις 27 Απριλίου, στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 20.00 μ.μ.

Περιοδικό δρόμου "Σχεδία"

Φαβιέρου 24-26, 10438 Αθήνα

Τ:  213 0231220

[email protected]

www.shedia.gr

fb/shedia.streetpaper

tw/_shedia

SHARE:

24Media Network