Η Transavia κόβει τις πτήσεις προς τη Χίο

Η Transavia κόβει τις πτήσεις προς τη Χίο

Δεδομένη πρέπει να θεωρείται η διακοπή (το 2017) των πτήσεων της Transavia προς το νησί της Χίου

Στην αεροπορική εταιρεία Aegean εναποθέτουν οι φορείς της Χίου όλες τις ελπίδες τους για να σωθεί η ολλανδική τουριστική αγορά και να μην σταματήσουν οι αφίξεις τουριστών το προσεχές καλοκαίρι, αφού – μέχρι στιγμής – είναι δεδομένη η διακοπή (το 2017) των πτήσεων της Transavia προς το νησί.

Το θέμα αυτό συζητήθηκε λεπτομερώς σε ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2016, στη Χίο, με την συμμετοχή φορέων του νησιού και εκπροσώπων της αεροπορικής εταιρείας.

Στη συζήτηση τα στελέχη της Aegean εξήγησαν ότι για να δρομολογηθεί απευθείας πτήση θα πρέπει να συμμετέχουν ενεργά κάποιοι tour operators από την Ολλανδία, αναλαμβάνοντας μέρος του ρίσκου. Ως εναλλακτική επιλογή προτάθηκε η πτήση με ανταπόκριση στην Αθήνα.

Από την πλευρά των φορέων της Χίου τέθηκε ως προϋπόθεση ότι για να πετύχει μια τέτοια γραμμή, θα πρέπει οι πτήσεις να έχουν καλή ανταπόκριση και προσιτή τιμή, κάτι που τα στελέχη της Aegean σημείωσαν ότι είναι εφικτό και δεσμεύθηκαν ότι θα προσπαθήσουν να διαμορφώσουν τις καλύτερες δυνατές συνθήκες για να στηριχθεί η σύνδεση με την Ολλανδία.

Παράλληλα, ζητήθηκε από την Aegean να στηρίξει τη Χίο σε αυτή την κρίσιμη περίοδο με συνέργειες marketing, εστιασμένες στις ειδικές δραστηριότητες που μπορεί κανείς να απολαύσει στο νησί, τόσο το καλοκαίρι, όσο και εκτός της υψηλής περιόδου, άνοιξη και φθινόπωρο.

Επ' αυτού οι εκπρόσωποι της Aegean επεσήμαναν ότι κάτι τέτοιο έχει γίνει και στο παρελθόν, όπως και κατά την τελευταία (εφετινή) τουριστική περίοδο, που συμπεριέλαβε τη Χίο στις διαφημιστικές της καμπάνιες.

Να σημειώσουμε ότι η κινητοποίηση των φορέων της Χίου είχε ξεκινήσει ευθύς ως έγινε γνωστή η πρόθεση της Transavia για διακοπή των πτήσεων, με κοινή επιστολή όλων των φορέων προς την Aegean, με την οποία ζήτησαν την στήριξη της εταιρείας στην προσπάθεια να κρατηθεί σε καλό επίπεδο η αεροπορική σύνδεση της Χίου με την Ολλανδία, που αποτελεί για τη Χίο μια σημαντική τουριστική αγορά εδώ και περίπου τριάντα χρόνια.

Στην συνάντηση της Τετάρτης πήραν μέρος από την πλευρά της Χίου ο αντιπεριφερειάρχης κ. Σταμάτης Κάρμαντζης, ο αντιδήμαρχος κ. Δημήτρης Καράλης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων κ. Γιώργος Μισετζής, ο πρόεδρος της Ένωσης Ενοικιαζόμενων Δωματίων κ. Δημήτρης Κυτριλάκης, το μέλος του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου κ. Νίκος Φύκαρης, ο τουριστικός πράκτορας κ. Θόδωρος Μιχαλάκης και η προϊσταμένη του τμήματος Τουρισμού της Π.Ε. Χίου κα Μαρία Κόβα, ενώ από την πλευρά της Aegean ο κ. Στέφανος Σαδόπουλος, διευθυντής πωλήσεων Ελλάδας και ο κ. Πάρις Επιτροπάκης, διευθυντής πωλήσεων Νοτίου Ελλάδας.

Με πληροφορίες από το astraparis.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μπαλάφας στη Χίο: Να κλείσει το κέντρο προσφύγων στη Σούδα και να μεταφερθεί αλλού

SHARE:

24Media Network