Η τράπεζα τον πρόδωσε στην πρώην του

Η τράπεζα τον πρόδωσε στην πρώην του

Η τράπεζα, στην οποία επεβλήθη πρόστιμο, έστελνε οικονομικά στοιχεία του πελάτη της στην πρώην σύζυγό του, η οποία τα χρησιμοποίησε για να λάβει διατροφή

Πρόστιμο 5.000 ευρώ στοίχισε η "γκάφα" μίας τράπεζας, η οποία έστειλε προσωπικά δεδομένα πελάτη της στην διεύθυνση της πρώην συζύγου του, τα οποία τα χρησιμοποίησε σε βάρος του για την έκδοση διατροφής.

Το πρόστιμο, που είχε επιβάλει η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, επικύρωσε το Συμβούλιο της Επικρατείας. Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, ο πελάτης της τράπεζας διατηρούσε χαρτοφυλάκιο αμοιβαίων κεφαλαίων, όμως το πιστωτικό ίδρυμα αντί να στείλει τα ενημερωτικά σημειώματα στη διεύθυνση της οικείας του, τα έστελνε στη διεύθυνση της ατομικής επιχείρησης που διατηρούσε η  πρώην σύζυγός του. Έτσι εκείνη γνώριζε όλες τις λεπτομέρειες προκειμένου να επιτύχει δικαστικά το ύψος διατροφής, που επιθυμούσε για τα ανήλικα τέκνα τους.

Μετά την "ήττα" του προσέφυγε στην Αρχή, η οποία επέβαλε πρόστιμο 5.000 ευρώ, με το σκεπτικό ότι η Τράπεζα δεν έλεγξε ως όφειλε την διεύθυνση του πελάτης της, παρέλειψε να λάβει τα κατάλληλα οργανωτικά και τεχνικά μέτρα για την ορθή υλοποίηση των υποχρεώσεων της ως υπεύθυνης επεξεργασίας προσωπικών δεδομένων και δεν παρείχε τις κατάλληλες οδηγίες στο προσωπικό της για την ασφάλεια των δεδομένων και την προστασία τους από κάθε αθέμιτη επεξεργασία.

SHARE:

24Media Network