Ιερώνυμος: Καλούμαστε να αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλον

Ιερώνυμος: Καλούμαστε να αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλον
Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος eurokinissi

"Όποιος αυξήσει τα τάλαντά του με εγωισμό και με μοναδικό σκοπό τη δική του προβολή, επιτυχία και αναγνώριση είναι αιρετικός", ανέφερε σε χαιρετισμό του σε διεθνή ημερίδα ο Αρχιεπίσκοπος.

«Καλούμαστε να αγωνιζόμαστε ο ένας για τον άλλον και τα τάλαντά μας να τα εναποθέτουμε στην κοινή τράπεζα, για όλους τους ανθρώπους», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στον χαιρετισμό που απηύθυνε στη διεθνή ημερίδα με θέμα «Μαζική αιμορραγία μετά τον τοκετό», που διοργάνωσαν από κοινού η Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Αθηνών και η Ελληνική Μαιευτική και Γυναικολογική Εταιρεία.

Παρατήρησε, μάλιστα, ότι «όποιος αυξήσει τα τάλαντά του με εγωισμό και με μοναδικό σκοπό τη δική του προβολή, επιτυχία και αναγνώριση είναι αιρετικός».

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος τελέσθηκε σήμερα το μεσημέρι ο αγιασμός στη διεθνή ημερίδα, στο αμφιθέατρο «Κ. Δημόπουλος» του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν». Την Ακολουθία του αγιασμού τέλεσε ο επίσκοπος Θεσπιών Συμεών, πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, ενώ παρέστησαν ο πρωτοσύγκελος της Ι.Μ. Νικαίας αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Παναγόπουλος, η διευθύντρια του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, Μαίρη Πίνη, ακαδημαϊκοί, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό.

Η επίσκεψη του Αρχιεπισκόπου και η συμμετοχή του στη διεθνή επιστημονική ημερίδα με την ιδιότητα του προέδρου του Κέντρου Στήριξης Οικογένειας, συνέπεσε με τη δρομολόγηση της νέας συνεργασίας του ΚΕΣΟ με τη Γ’ Μαιευτική Κλινική του Πανεπιστήμιου Αθηνών, που εδρεύει στο «ΓΠΝ Αττικό».

Για την εν λόγω συνεργασία συνεργάστηκαν ο καθηγητής Ν. Βραχνής, η διευθύντρια της Γυναικολογικής Κλινικής του Πανεπιστημίου Αθηνών, Σοφία Καλανταρίδου, και η διευθύντρια του ΚΕΣΟ, Μαίρη Πίνη. Μετά την Ακολουθία του αγιασμού, η κ. Καλανταρίδου και ο κ. Βραχνής απένειμαν τιμητικές αναμνηστικές πλακέτες στον Αρχιεπίσκοπο για το έργο, τις ευαισθησίες και τις παρεμβάσεις του στην κοινωνία, αλλά και στον επίσκοπο Θεσπιών για τη σημαντική συμβολή του στο έργο της Αρχιεπισκοπής.

Ακολουθήστε το News24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα
Exit mobile version