Ηλεκτρικό τρένο μέχρι τον Πειραιά εντός του φθινοπώρου

Ηλεκτρικό τρένο μέχρι τον Πειραιά εντός του φθινοπώρου
Στιγμιότυπο από τον Σταθμό Λαρίσης του ΟΣΕ την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017, κατα την διάρκεια της 24ωρης απεργίας της Πανελλήνιας Ένωσης Προσωπικού Έλξης. Αίτημα της ΠΕΠΕ είναι να βελτιωθούν οι συνθήκες για την ασφάλεια της κυκλοφορίας και οι προσλήψεις μηχανοδηγών. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ) Eurokinissi

Η προσπάθεια για αναβάθμιση του Προαστιακού και του Σιδηροδρόμου ευρύτερα συνεχίζεται με  εντατικούς ρυθμούς

Του Δημήτρη Μπαλή

Μπορεί να βρισκόμαστε στα μέσα του καλοκαιριού, ωστόσο τα έργα ακόμα και στον σιδηρόδρομο συνεχίζονται. Μάλιστα εντείνονται οι προσπάθειες για την ολοκλήρωση της ηλεκτροκίνησης, ενώ σύντομα ο Κεντρικός Σιδηροδρομικός Σταθμός της Αθήνας θα αποκτήσει ευρωπαϊκά χαρακτηριστικά.

Πλέον, οι συνέσεις με Κιάτο, Αεροδρόμιο και Χαλκίδα γίνονται απευθείας και ηλεκτροκίνητα και όχι με αλλαγή συρμών και ταλαιπωρία.

Τώρα, βρισκόμαστε μπροστά στις εργασίες για την ολοκλήρωση του έργου και τον τελικό συντονισμό  των συστημάτων, το οποίο στην ολοκλήρωσή του θα προσφέρει άλλου επιπέδου συγκοινωνιακό έργο στον πολίτη. Για το λόγο αυτό πρόκειται να γίνουν κάποιες αλλαγές, όπως προσωρινή μείωση των δρομολογίων από Α. Λιόσια – Νερατζιώτισσα.

Έτσι από τη Δευτέρα 31 Ιουλίου 2017 και μέχρι την ολοκλήρωση των απαιτούμενων εργασιών, με απόφαση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, δρομολογούνται λεωφορεία σύνδεσης του Σταθμού Α. Λιοσίων με τη Νερατζιώτισσα, ώστε να επιτευχθεί η απαιτούμενη διασύνδεση και μετεπιβίβαση των επιβατών, με τη μικρότερη δυνατή ταλαιπωρία .

Τα απαιτούμενα έργα στις Αχαρνές αναμένεται να ολοκληρωθούν από τον ΟΣΕ μέχρι το Δεκέμβριο, ώστε αμέσως μετά την ολοκλήρωσή τους να δοθεί η δυνατότητα να πυκνώσουν τα δρομολόγια.

Επίσης, εντός του φθινοπώρου η ηλεκτροκίνηση έως και τον Πειραιά θα είναι γεγονός, με την ολοκλήρωση του έργου της ΕΡΓΟΣΕ, ενώ ταυτόχρονα θα προκηρυχθούν η Β’ φάση του Σταθμού Λαρίσης και η υπογειοποίηση των Σεπολίων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα