Ηριάννα: Ο κόσμος που ήταν δίπλα μου, μου δίνει δύναμη να μη λυγίσω

Ηριάννα: Ο κόσμος που ήταν δίπλα μου, μου δίνει δύναμη να μη λυγίσω

Το πρώτο της μήνυμα μέσα από την φυλακή μετά την απόρριψη της αίτησης αναστολής εκτέλεσης της ποινής της έστειλε η Ηριάννα

Μέσα από τη σελίδα που έχει δημιουργηθεί στο Facebook για τη στήριξη του αγώνα αποφυλάκισης της, η Ηριάννα στέλνει το πρώτο της μήνυμα μετά την απόρριψη του αιτήματος αναστολής εκτέλεσης της ποινής της μέχρι το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Η ίδια αναφέρει χαρακτηριστικά:

“Σήμερα, τρεις μέρες μετά το δικαστήριο της 17ης, παραμένω κρατούμενη για πεντηκοστή μέρα ως αποτέλεσμα της μη αναστολής μιας απόφασης που “στηρίχτηκε” σε ανύπαρκτα στοιχεία και επιχειρήματα που δεν αντέχουν στη λογική. Η πραγματικότητα όμως δεν μπορεί να καλύπτεται επ’ άπειρον από σαθρά σκεπτικά που κοστίζουν μια ζωή, ακόμη μια φορά.

Παρόλα αυτά το μόνο που κρατάω είναι η εικόνα μιας ασφυκτικά γεμάτης αίθουσας. Ο κόσμος που ήταν δίπλα μου τη Δευτέρα μου δίνει δύναμη ώστε να μη λυγίσω μέχρι και την αποκατάσταση του αυτονόητου. Προς το παρόν δεν έχω παρά να ευχαριστήσω όλους εκείνους που από την πρώτη μέρα υψώνουν φωνή και ανάστημα στο όνομα της αλήθειας και με τον δικό του τρόπο ο καθένας στήριξε και συνεχίζει να στηρίζει εμένα και τους δικούς μου στον αγώνα που δίνουμε.

Δύναμη και αγάπη μέχρι το τέλος.

Ηριάννα Β.Λ.”.

Θυμίζουμε πως ο συνήγορος της, Θεόδωρος Μαντάς, μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7 και την εκπομπή του Αλέξανδρου Κλώσσα “Πολύ νωρίς για να είμαι εδώ” έκανε λόγο για ένα “μικρόψυχο δικαστήριο”. Όπως χαρακτηριστικά είπε:

“οι προϋποθέσεις που ο ποινικός νομοθέτης απαιτεί, προκειμένου να χορηγηθεί η αναστολή με πληρότητα, ενυπάρχουν στην περίπτωση της Ηριάννας”.

Εξήγησε ότι η διαδικασία δεν είχε να κάνει με την ουσία της υπόθεσης κι ότι το εφετείο που θα κρίνει την ουσία της υπόθεσης δεν έχει ακόμα προσδιορισθεί. Συμπλήρωσε ότι “από την εμπειρία μας σας λέω ότι με τον όγκο των υποθέσεων που υπάρχουν αυτή τη στιγμή σε εκκρεμότητα στο Εφετείο της Αθήνας οι προσδιορισμοί του β’ βαθμού δικαιοδοσίας είναι περίπου ένα με ενάμιση χρόνο από σήμερα”.

Σε ό,τι αφορά στην ψυχολογική κατάσταση της Ηριάννας είπε μεταξύ άλλων ότι “η οριακή πλειοψηφία με την οποία απερρίφθη το αίτημα αναστολής δημιούργησε αφετηριακά μια βαθύτατη απογοήτευση. Η απογοήτευση αυτή εξισορροπείται και αντισταθμίζεται από αυτό το εκπληκτικό κύμα συμπαράστασης που έχει ξεπεράσει τουλάχιστον τα δεδομένα της δικής μου διαδρομής. Αυτό είναι που δίνει δύναμη και στην Ηριάννα. Δεν κάμπτεται, δεν επιτρέπει να αφήσει τον εαυτό της να γίνει μέρος της κοινωνίας της φυλακής. Παραμένει με την ψυχή της κοντά μας και στο πανεπιστήμιο. Μου έλεγε πολύ χαρακτηριστικά προϋποθέσεις ώστε να αισθάνομαι ότι οι τοίχοι που με περιβάλλουν δεν είναι οι τοίχοι της φυλακής, αλλά οι τοίχοι της σχολής”.

Από τη δική του μεριά, ο πατέρας της, μιλώντας στον ΑΝΤ1 κάλεσε τον κόσμο να ακούσει όσα έχει να πει η κόρη του, τονίζοντας ότι “η Ηριάννα θέλει να πάρει τη ζωή της πίσω”.

Μιλώντας εξ ονόματος του ιδίου, της Ηριάννας και της οικογένειας τους, ο πατέρας νεαρής γυναίκας εξέφρασε την διαφωνία τους για τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας (αναφέρεται σε εκείνα που έγιναν στην Ερμού μετά την αρνητική απόφαση του δικαστηρίου για αναστολή), εκφράζοντας την λύπη του για το γεγονός ότι ‘κάποιοι άνθρωποι, στο όνομα της Ηριάννας, είναι σε χειρότερη οικονομική κατάσταση”.

“Καταρχήν μίλησα μαζί της σήμερα το πρωί, έμαθε τι έγινε στην Αθήνα και εκείνη και η οικογένεια διαφωνούμε κάθετα με αυτά που έγιναν’, υπογράμμισε και πρόσθεσε: “Δεν έχει καμία δουλειά η υπόθεση της μετά αυτά που έγιναν”. Τέλος, πως ανέφερε πως εκατοντάδες γενετιστές από όλο τον κόσμο υποστηρίζουν ότι η απόφαση της Δικαιοσύνης είναι λάθος, καθώς το DNA είναι πολύ εύκολο να μεταφερθεί.

Το σκεπτικό της απόφασης που καταδίκασε την Ηριάννα και τον Περικλή μπορείτε να το διαβάσετε αναλυτικά εδώ

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα