Κ. Παναγόπουλος για έρευνα Alco: 'Οι Έλληνες παραμένουν απαισιόδοξοι'

Συνέντευξη τύπου του ΣΕΓΑΣ και της Ελληνικής Πνευμονολογικής εταιρείας για την συνεργασία στον 33ο Μαραθώνιο την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ)
Συνέντευξη τύπου του ΣΕΓΑΣ και της Ελληνικής Πνευμονολογικής εταιρείας για την συνεργασία στον 33ο Μαραθώνιο την Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2016. (EUROKINISSI/ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ) EUROKINISSI

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alco μίλησε στο Ραδιόφωνο 24/7 για τα αποτελέσματα και τα πολιτικά μηνύματα της δημοσκόπησης για την πρόθεση ψήφου των πολιτών

Ο διευθύνων σύμβουλος της Alco Κώστας Παναγόπουλος σχολίασε στο Ραδιόφωνο 24/7 στους 88,6 τη δημοσκόπηση της Alco για την πρόθεση ψήφου των πολιτών. Σύμφωνα με τον κ. Παναγόπουλο, χωρίς να έχει αντιστραφεί το κλίμα, μιας και η κοινωνία παραμένει “απαισιόδοξη”, έχουν αυξηθεί αυτοί που θεωρούν ότι τα πράγματα πάνε καλύτερα, φαίνεται ότι υπάρχει μείωση στη διαφορά μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι αναποφάσιστοι, μαζί με το “λευκό” ξεπερνούν το 30%.

Σχετικά με το γεγονός ότι μεγάλο ποσοστό που ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ ανήκει στους “αναποφάσιστους”, ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε πως διαψεύστηκαν οι προσδοκίες που είχαν από την κυβέρνηση και είναι απογοητευμένοι. Μάλιστα, υπάρχει ένα μεγάλο μέρος των πολιτών στην Ελλάδα που θεωρούν ότι το πολιτικό σύστημα είναι διεφθαρμένο και απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες.

Όσον αφορά στο ποσοστό συσπείρωσης των κομμάτων, ο διευθύνων σύμβουλος της Alco υπογράμμισε πως η Χρυσή Αυγή διατηρεί το προβάδισμα καθώς έχει συγκροτήσει ένα σκληρό πυρήνα πολιτών που την ψηφίζει και παραμένει εξαιρετικά συμπαγής και ισχυρός, έχοντας μάλιστα τάσεις αυξητικές.

Για τα υπόλοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης σημείωσε πως είναι λογικό να υπάρχουν συσπειρώσεις γιατί ο κατ' αρχήν στόχος είναι η ανατροπή της κυβέρνησης. Η συσπείρωση του ΣΥΡΙΖΑ, την ίδια ώρα, είναι σε χαμηλό επίπεδο και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι πολύς κόσμος αισθάνεται απογοητευμένος.

Εν κατακλείδι, ο Κώστας Παναγόπουλος επεσήμανε, αναφορικά με το ερώτημα για τη δήλωση πόθεν έσχες των δικαστικών (στο οποίο το μεγαλύτερο ποσοστό συμφωνεί πως είναι επιτακτικό οι δικαστικοί να καταθέτουν δήλωση πόθεν έσχες) ότι είναι φυσιολογικές και αυτονόητες οι απαντήσεις.

Επεσήμανε ότι η δικαιοσύνη διατηρείται ψηλά στη λογική των συμπατριωτών μας, και θέλουν να εξακολουθήσει να βρίσκεται ψηλά, γι' αυτό και επιθυμούν οι δικαστικοί να εκτελούν τις ίδιες διαδικασίες με εκείνους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Έρευνα Alco: Η ψαλίδα σιγά σιγά κλείνει

SHARE:

24Media Network