Ο Κωνσταντίνος Κουφόπουλος είναι ο δεύτερος Έλληνας νεκρός του Norman Atlantic

default image

Δύο οι Έλληνες που έχουν χάσει τη ζωή τους στο Norman Atlantic, σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση από το υπουργείο Ναυτιλίας

Ενας ακόμη Έλληνας συγκαταλέγεται στους δέκα νεκρούς του μοιραίου Norman Atlantic, στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά τα ξημερώματα της Κυριακής, σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας.

 

Πρόκειται για τον Κωνσταντίνο Κουφόπουλο, γεννηθέντα  στις 21/02/1957, στη Μελίκη Ημαθίας, όπως επιβεβαιώθηκε από την Πρεσβεία της Ελλάδας στη Ρώμη, η ταυτοποίηση της σορού του. Η σορός έχει μεταφερθεί στην Πολυκλινική του Μπάρι Ιταλίας. Για τον θάνατό του έχουν ενημερωθεί από το υπουργείο Ναυτιλίας οι οικείοι του.

Δύο Αλβανοί ναυτικοί νεκροί

Δύο αλβανοί ναυτικοί  στο ιδιωτικό ρυμουλκό “Iliria” σκοτώθηκαν όταν έσπασε σήμερα το πρωί ένα καλώδιο που συνέδεε το ρυμουλκό τους με το Norman Atlantic, αφού ρυμουλκούσαν το πλοίο στη διάρκεια της νύχτας.

“Ένας άνθρωπος βρήκε ακαριαίο θάνατο όταν έσπασε το καλώδιο το οποίο πιάστηκε στην προπέλα. Ένας δεύτερος εξέπνευσε πριν από μερικά λεπτά ενώ του παρέχονταν οι πρώτες βοήθειες από το ιατρικό πλήρωμα ελικοπτέρου”, δήλωσε στο Ρόιτερς αξιωματούχος των λιμενικών αρχών στην Αυλώνα της Αλβανίας.

Το υπουργείο Άμυνας της Αλβανίας επιβεβαίωσε τον ένα θάνατο, αναφέροντας ότι ο άλλος ναυτικός είναι σοβαρά τραυματισμένος. Το υπουργείο ανακοίνωσε επίσης ότι οι δύο άνδρες δεν ανήκαν στις δυνάμεις του. Αργά το βράδυ της Δευτέρας, η ιταλική ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι συνολικά δέκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από τη φωτιά που ξέσπασε την Κυριακή στο πλοίο Norman Atlantic.

Εν τω μεταξύ, η ελληνική πλευρά κάνει λόγο για 432 διασωθέντες και 36 αγνοούμενους, ενώ η ιταλική για 458 επιβαίνοντες, εκ των οποίων έχουν διασωθεί 427 και αγνοούνται 23. Η ΑΝΕΚ, ωστόσο, αναφέρει ότι οι επιβαίνοντες στο Norman Atlantic ήταν 475.

Παράλληλα, συγκλονίζει το θρίλερ με το 67χρονου Γιώργου Δούλη, του πρώτου Έλληνα που βρέθηκε νεκρός στο φλεγόμενο πλοίο, καθώς ο γιος του δεν τον αναγνώρισε στο νεκροτομείο του Μπάρι.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από το Mega, ο ένας από τους δύο γιους του Γιώργου Δούλη ταξίδεψε στο Πρίντεζι για να συναντήσει τη μητέρα του που διασώθηκε, καθώς και για να αναγνωρίσει τη σορό του πατέρα του. Οταν πήγε, ωστόσο, στο νεκροτομείο, οι υπεύθυνοι του έδειξαν μια σορό ενός άλλου νεκρού, τον οποίο δεν αναγνώρισε.

πηγή φωτογραφίας: laikoyra.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα