Και το drone της Πυροσβεστικής στις έρευνες για τον αγνοούμενο ψαρά στη Λίμνη Βόλβη

Και το drone της Πυροσβεστικής στις έρευνες για τον αγνοούμενο ψαρά στη Λίμνη Βόλβη
Στην Ρόδο έγινε η παρουσίαση του μη επανδρωμένου αεροσκάφους (drone) που προμηθεύτηκε το Πυροσβεστικό Σώμα Ελλάδος, το οποίο θα επιχειρεί στη Ρόδο και σε όλα τα νησιά του νότιου Αιγαίου.Η παρουσίαση του drone πραγματοποιήθηκε στην περιοχή του λόφου του Αγίου Στεφάνου (Μοντε Σμιθ), παρουσία του Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, Πύραρχο κ. Τσιαπούρα Ηλία παρουσία του Χωρικού Αντιπεριφερειάρχη κ. Χ.Κόκκινου.Αποστολή του είναι η έρευνα, διάσωση, επιτήρηση δασών και η επιχειρησιακή διαχείριση φυσικών καταστροφών, καθώς με πολύ χαμηλό κόστος και ελάχιστους κινδύνους, μπορεί να μεταφέρει πληροφορίες στο Κέντρο Ελέγχου, το οποίο είναι μια κινητή μονάδα (βαν), που το κατευθύνει από το έδαφος, καθώς και απ’ ευθείας στο Κέντρο Επιχειρήσεων Ε.Σ.Κ.Ε.,Παρασκευή 22 Σεπτεμβρίου 2017 (ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΝΤΙΚΟΣ/EUROKINISSI) eurokinissi

Μία ημέρα μετά το ατύχημα που αναποδογύρισε η βάρκα των δύο ερασιτεχνών ψαράδων, θείου και ανιψιού, εντοπίστηκε η σορός του 70χρονου θείου του, ενώ ο 40χρονος ανιψιός του παραμένει αγνοούμενος

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του 40χρονου αγνοούμενου ερασιτέχνη ψαρά στην Λίμνη Βόλβη, που στις 14 Ιανουαρίου αναποδογύρισε η βάρκα στην οποία επέβαινε μαζί με τον 70χρονο θείο του και βρέθηκαν στο νερό.

Μία ημέρα μετά εντοπίστηκε η σορός του θείου του, εκείνος όμως παραμένει άφαντος και οι έρευνες της Πυροσβεστικής, δυτών και εθελοντών συνεχίζονται.

Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε σήμερα στις έρευνες να συμμετάσχει από αέρος και το drone της Πυροσβεστικής. Στην επιχείρηση συμμετέχουν επίσης, 16 άντρες της Πυροσβεστικής με 6 οχήματα και μια διασωστική λέμβο, από το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Σταυρού, τη 2η και την 1η ΕΜΑΚ. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα