Καιρός: Βροχές διαρκείας ως την Τετάρτη

Καιρός: Βροχές διαρκείας ως την Τετάρτη
Κακοκαιρία στην Αττική - Βροχή στην Αθήνα Eurokinissi

Θα ακολουθήσει άλλο κύμα βροχοπτώσεων την Τρίτη προς Τετάρτη, ενώ περισσότερες βροχές φαίνεται να φέρνει ένα άλλο σύστημα την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα.

Τη Δευτέρα προβλέπονται νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες πιθανώς κατά τόπους ισχυρές στα δυτικά, το ανατολικό Αιγαίο, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.

Από το μεσημέρι στα βορειοδυτικά ο καιρός θα βελτιωθεί και βαθμιαία από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και στην υπόλοιπη χώρα, εκτός από τα βορειοανατολικά.

 

Στην προοπτική του καιρού όλα δείχνουν ότι θα ξανάχουμε φαινόμενα από ένα άλλο χαμηλό που θα έρθει Τρίτη προς Τετάρτη. Περισσότερες βροχές φαίνεται να φέρνει ένα τρίτο σύστημα την ερχόμενη Κυριακή αλλά ακόμη είναι μακριά για ασφαλείς προβλέψεις.

 

Τρία κύματα βροχοπτώσεων προβλέπονται την ερχόμενη εβδομάδα εκ των οποίων το πρώτο το σημερινό θα είναι μικρής διάρκειας και θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά τα βόρεια το ανατολικό Αιγαίο και Δωδεκάνησα.

Θα ακολουθήσει άλλο κύμα βροχοπτώσεων την Τρίτη προς Τετάρτη, ενώ περισσότερες βροχές φαίνεται να φέρνει ένα άλλο σύστημα την ερχόμενη Κυριακή και Δευτέρα αλλά ακόμη είναι μακριά για ασφαλείς προβλέψεις.

 

ΤΡΙΤΗ 19-11-2019

Στα νοτιοανατολικά λίγες τοπικές νεφώσεις. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, οι οποίες τις απογευματινές ώρες σταδιακά από τα δυτικά θα ενταθούν. Ευνοείται η μεταφορά σκόνης στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5, ενισχυόμενοι από το απόγευμα στο Ιόνιο σε 6 με 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

ΤΕΤΑΡΤΗ 20-11-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες, που τη νύχτα θα περιοριστούν θα βορειοανατολικά. Τα φαινόμενα πιθανώς στα δυτικά κατά τόπους θα είναι έντονα και από αργά το απόγευμα σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην
υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα δυτικά και τα βόρεια.

 

ΠΕΜΠΤΗ 21-11-2019

Λίγες νεφώσεις, τοπικά αυξημένες στα ανατολικά και τα νότια, όπου θα σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχές και στο ανατολικό Αιγαίο μεμονωμένες καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα στα νοτιοδυτικά θα ενταθούν ενώ τη νύχτα θα επεκταθούν στην υπόλοιπη Πελοπόννησο, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και την Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά και τα βόρεια, αρχικά μεταβλητοί 3 με 4 και βαθμιαία από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Στα υπόλοιπα από νότιες διευθύνσεις 4 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

 

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα