Κακοκαιρία: Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία στην Ιονία Οδό - Δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις και απεγκλωβισμούς

Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στην περιοχή της Ναυπακτίας
Μεγάλες καταστροφές από τις πλημμύρες στην περιοχή της Ναυπακτίας EUROKINISSI

Αποκαταστάθηκε λίγο πριν τις 10 το πρωί η κυκλοφορία σε όλο το εθνικό οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας. Απεγκλωβίστηκαν 1.000 άτομα από νυχτερινό κέντρο στο Δρέπανο και έγιναν δεκάδες απεγκλωβισμοί οδηγών από τα οχήματά τους και κατοίκων από τα σπίτια τους

Η Δυτική Ελλάδα δέχτηκε τελικά το πιο σφοδρό χτύπημα της κακοκαιρίας. Ειδικά τα ξημερώματα επικράτησαν εφιαλτικές στιγμές ενώ αυτή την ώρα πλήττεται περισσότερο η περιοχή της Ναυπάκτου.

Λόγω των ισχυρών καταιγίδων, με εντολή του Αρχηγού Π.Σ. τέθηκαν σε επιφυλακή οι Υπηρεσίες της Πυροσβεστικής στην Δυτική Ελλάδα, για την αντιμετώπιση συμβάντων που αφορούσαν παροχές βοηθείας, μεταφορές ατόμων σε ασφαλή σημεία και αντλήσεις υδάτων.

ADVERTISING
Κακοκαιρία σε Ναύπακτο και Αχαΐα
Κακοκαιρία σε Ναύπακτο και Αχαΐα NAUPAKTIANEWS.GR
Κακοκαιρία σε Ναύπακτο και Αχαΐα
Κακοκαιρία σε Ναύπακτο και Αχαΐα NAUPAKTIANEWS.GR

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ LIVE ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ

Αναλυτικότερα:

- Στον νομό Αχαΐας και συγκεκριμένα στην περιοχή Δρέπανο (ποταμός Βολιναίος), στο δρόμο από Πάτρα προς Αίγιο, παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και συσσώρευση φερτών υλικών, με αποτέλεσμα τη διακοπή της κυκλοφορίας και την ακινητοποίηση πολλών οχημάτων.

Στο σημείο σχηματίστηκε ορμητικός χείμαρρος και έτσι η από την Αστυνομία και την Ολυμπία Οδό , έκοψαν προστατευτικές μπάρες και διοχέτευσαν τη κυκλοφορία σε έναν παράδρομο για να μπορέσουν να διαφύγουν 1.000 άτομα που είχαν εγκλωβιστεί σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης όπου θα τραγουδούσε η γνωστή τραγουδίστρια Πάολα. Πρόσθετα, στο σημείο πραγματοποιήθηκε μεταφορά 58 ατόμων από την Πυροσβεστική σε ασφαλή σημεία. Στον τόπο του συμβάντος η Πυροσβεστική επιχείρησε με 30 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 12 οχήματα

Κακοκαιρία σε Ναύπακτο και Αχαΐα
Κακοκαιρία σε Ναύπακτο και Αχαΐα NAUPAKTIANEWS.GR
Κακοκαιρία σε Ναύπακτο και Αχαΐα
Κακοκαιρία σε Ναύπακτο και Αχαΐα NAUPAKTIANEWS.GR

Τις τελευταίες ώρες η κακοκαιρία πλήττει την περιοχή της Ναυπάκτου. Στον νομό Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα στην περιοχή του Πλατανίτη Ναυπάκτου, παρουσιάστηκε αύξηση της στάθμης των ομβρίων υδάτων και πραγματοποιήθηκαν διασώσεις και αντλήσεις. Μεταφέρθηκαν δύο άτομα από Ι.Χ. όχημα, καθώς και 6 άτομα από υπόγεια κατοικιών σε υπερκείμενους ορόφους και 20 άτομα μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία. Στην περιοχή Άγιος Παντελεήμονας Αντιρρίου πραγματοποιήθηκε διάσωση και μεταφορά 4 ατόμων από camping σε ασφαλές σημείο.

- Επίσης, στην περιοχή της Μακύνειας πραγματοποιήθηκε διάσωση τριών ατόμων από οικία. Από τη σήραγγα της Ιονίας Οδού απεγκλωβίστηκαν 20 άτομα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλή σημεία. Στον τόπο του συμβάντος, η Υπηρεσία μας επιχείρησε με 80 πυροσβεστικούς υπαλλήλους και 32 οχήματα, ένα ειδικό ερπυστριοφόρο όχημα και δύο σωστικές λέμβους της 6ης ΕΜΑΚ.

Κακοκαιρία σε Ναύπακτο και Αχαΐα
Κακοκαιρία σε Ναύπακτο και Αχαΐα NAUPAKTIANEWS.GR
Κακοκαιρία σε Ναύπακτο και Αχαΐα
Κακοκαιρία σε Ναύπακτο και Αχαΐα NAUPAKTIANEWS.GR

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, από τις 04:35, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ. και λόγω οχημάτων που είχαν ακινητοποιηθεί στα τούνελ της Ιονίας Οδού από τα λιμνάζοντα ύδατα έγινε διακοπή της κυκλοφορίας στα εξής σημεία: Στη γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, στη σήραγγα της Ιονίας Οδού στο ύψος της Μακύνειας στο ρεύμα προς Ιωάννινα από το 8ο χλμ έως 9,5ο χλμ, καθώς και στην παλαιά Εθνική οδός Ρίου - Αντιρρίου στο 2ο χλμ. Η κυκλοφορία σε ολόκληρο το οδικό δίκτυο της Δυτικής Ελλάδας αποκαταστάθηκε πλήρως λίγο πριν τις 10 το πρωί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ ΠΟΥ ΕΞΕΔΩΣΕ Η ΕΜΥ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυροσβεστική, Κακοκαιρία
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Στο έλεος της κακοκαιρίας: Καταιγίδες "σάρωσαν" Αχαΐα, Ναυπακτία - 1.000 άτομα απεγκλωβίστηκαν από κέντρο διασκέδασης

Κακοκαιρία στην Αχαΐα: Βίντεο από το κέντρο διασκέδασης όπου εγκλωβίστηκαν 1.000 άνθρωποι

Κακοκαιρία: Δείτε LIVE την πορεία των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων

SHARE:

24Media Network