Κακοκαιρία Daniel: Αγωνία στο Βόλο – Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας

Κακοκαιρία Daniel: Αγωνία στο Βόλο – Υπερχείλισε ο Κραυσίδωνας
Πλημμυρισμένος ο Βόλος magnesianews.gr

Εικόνες αποκάλυψης στον Βόλο και την περιοχή της Μαγνησίας, λόγω της κακοκαιρίας "Daniel". Υπερχείλισε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας, που περνά από πυκνοκατοικημένες περιοχές. Πλημμύρισε η πτέρυγα για τις χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Βόλου.

Στο έλεος της κακοκαιρίας “Daniel” βρίσκεται από χθες Δευτέρα (04/09) ο Βόλος, και ολόκληρη η περιοχή της Μαγνησίας, που συνεχίζει να πλήττεται από ισχυρές βροχές και σφοδρές καταιγίδες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν τεράστιες ζημιές, ενώ έχουμε ήδη μία ανθρώπινη απώλεια.

Θύμα της πρωτοφανούς κακοκαιρίας, στην περιοχή του Άνω Βόλου, έπεσε ηλικιωμένος κτηνοτρόφος, αγνώστων προς το παρόν στοιχείων, ο οποίος καταπλακώθηκε από τοίχο που υποχώρησε από την πίεση, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων του νερού, στην ευρύτερη περιοχή του Ανω Βόλου, την ώρα που προσπαθούσε μέσα στη θύελλα να φτάσει σε χώρο που είχε το κοπάδι με τα πρόβατά του.

Στο σημείο έσπευσε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, παρέλαβε τον άτυχο άνδρα, και διαπιστώθηκε ο θάνατός του από πολλαπλά τραύματα λόγω της καταπλάκωσης από τα χαλάσματα του τοίχου.

Την είδηση του θανάτου του επιβεβαίωσε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός.

Παράλληλα, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γ. Αρτοποιός, ένας 42χρονος παρασύρθηκε από ρέμα στον Άγιο Γεώργιο και αναζητείται.

Έσπασε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας

Το πρωί της Τρίτης (05/09), λόγω του τεράστιου όγκου νερού, έσπασε ο χείμαρρος Κραυσίδωνας με αποτέλεσμα τα νερά να βγαίνουν από την κοίτη και να χύνονται στους γύρω δρόμους, πλημμυρίζοντας σπίτια, αποθήκες και καταστήματα.

Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστή η ανησυχία των αρχών για τον χείμαρρο Κραυσίδωνα που βρισκόταν στα όριά του, καθώς το ύψος του νερού ξεπερνούσε τα 3 μέτρα.

Σημειώνεται πως ο χείμαρρος διασχίζει πυκνοκατοικημένες συνοικίες στον Βόλο σε μήκος πολλών χιλιομέτρων.

Πλημμύρισε η πτέρυγα για τις χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Βόλου

Την ίδια στιγμή, πληροφορίες αναφέρουν πως έχει πλημμυρίσει η πτέρυγα για τις χημειοθεραπείες στο Νοσοκομείο Βόλου.

«Δεν έχουμε ενημέρωση πού μπορεί να μεταφερθούν ασθενείς, ενώ το πρόβλημα εντοπίζεται σε χώρο του νοσοκομείου όπου φυλάσσονται τα φάρμακα για χημειοθεραπείες και έχει γεμίσει νερά», είπε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στο νοσοκομείο του Βόλου, Κωνσταντίνος Μηνδρινός.

Όπως είπε, πέφτει συνεχώς νερό μέσα στο στο τμήμα με τις χημειοθεραπείες. Στους θαλάμους των ασθενών δεν υπάρχει πρόβλημα, ενώ οι εργαζόμενοι με προστατευτικό εξοπλισμό σκέπασαν τα μηχανήματα για να μην πάθουν ζημιά. «Φανταστείτε ένα νοσοκομείο όπου στάζουν τα ταβάνια, πέφτουν ψευδοροφές και σοβάδες. Είναι μια κατάσταση πρωτόγνωρη».

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής, αντλεί τα νερά που έχουν μαζευτεί στην πίσω μεριά στο υπόγειο του νοσοκομείου.

Ενισχύσεις για την αντιμετώπιση της κακοκαιρίας στον Βόλο

Σε πλήρη κινητοποίηση βρίσκεται ο κρατικός μηχανισμός στον Βόλο αλλά και την ευρύτερη περιοχή με τις Αρχές της πρωτεύουσας της Μαγνησίας να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν την πρωτοφανή κακοκαιρία.

Στον Βόλο καταφθάνουν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις από Λάρισα, Καρδίτσα και Τρίκαλα προς ενίσχυση των ήδη μεγάλων δυνάμεων του Βόλου τόσο με στελέχη όσο και με οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Κακοκαιρία "Daniel" στο Πήλιο ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ / EUROKINISSI


Έχουν γίνει περισσότερες από 120 αντλήσεις υδάτων από μονοκατοικίες και υπόγεια που πλημμύρισαν μέχρι τις 10.30 το πρωί.

Η κακοκαιρία παρουσιάζει επιδείνωση με μεγάλες ποσότητες νερού από τη συνεχή βροχόπτωση και ασταμάτητους κεραυνούς που συγκλονίζουν την περιοχή από τη νύχτα.

Απαγόρευση κυκλοφορίας στον Βόλο και το ορεινό δίκτυο Μαγνησίας

Απαγόρευση κυκλοφορίας επιβάλλεται στον Βόλο και την ευρύτερη περιοχή της πρωτεύουσας της Μαγνησίας, από τις 10:30 και μέχρι νεωτέρας, με απόφαση και εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας.

Μέσω μηνύματος του 112 που εστάλη σε όλα τα κινητά τηλέφωνα αναφέρεται ότι “με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στην ευρύτερη περιοχή της πόλης του Βόλου λόγω της εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων”.

Ήδη στην περιοχή η κακοκαιρία έχει παρουσιάσει επιδείνωση και η συνεχιζόμενη σφοδρή καταιγίδα έγινε εντονότερη από τις 10:30, ενώ η ορατότητα έχει περιοριστεί στο ελάχιστο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας, εκτός από τη μητροπολιτική περιοχή του Βόλου, επιβάλλεται από τις 11:20 και σε όλη την περιοχή του Πηλίου και την ορεινή Μαγνησία γενικότερα, λόγω της επιδείνωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Νεότερο μήνυμα του 112 αναφέρει ότι “με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας απαγορεύεται η κυκλοφορία στο ορεινό δίκτυο του Νομού Μαγνησίας λόγω εξέλιξης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων”.

Λόγω των πολύ δυσμενών συνθηκών και της υπερχείλισης χειμάρρων έχουν διακοπεί από το πρωί και τα σιδηροδρομικά δρομολόγια μεταξύ Βόλου και Λάρισας, ενώ περιορισμένα είναι και τα δρομολόγια λεωφορείων και εκτελούνται μόνο προς Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ακινητοποιημένα είναι και τα λεωφορεία των Αστικών Συγκοινωνιών Βόλου και δεν εκτελούν δρομολόγια τόσο στο κέντρο, όσο και στα προάστια.

“Πνίγηκε” ο Βόλος – Πλημμυρισμένοι δρόμοι, εγκλωβισμένοι οδηγοί

Δεκάδες αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν στον Περιφερειακό, στο ύψος του Πανθεσσαλικού σταδίου, αφού ο αυτοκινητόδρομος πλημμύρισε, ενώ σχεδόν αδιάβατη είναι και Λεωφόρος Λαμπράκη.

Πλημμυρισμένα από τα ξημερώματα είναι και τα υπόγεια του “Αχιλλοπούλειου” Νοσοκομείου Βόλου, ενώ εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση σε Αγριά, Πορταριά και Σταγιάτες, όπου παράλληλα με την καταρρακτώδη βροχή, διακόπτεται και η ηλεκτροδότηση κατά διαστήματα.

Μεγάλα προβλήματα έχουν ήδη καταγραφεί στον δρόμο Βόλου-Αγριάς όπου έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο ύψος της Παιδόπολης αφού ο παρακείμενος χείμαρρος έχει πλημμυρίσει και έχουν μεταφερθεί τόνοι χωμάτων και φερτών υλών, με αποτέλεσμα να έχει διακοπεί η επικοινωνία με το παραλιακό Πήλιο και τα χωριά του Νοτίου Πηλίου να είναι αποκλεισμένα.

Στη Μηλίνα, στο νότιο Πήλιο, έχει πλημμυρίσει το παραθαλάσσιο θέρετρο σε όλη την έκτασή του και παράλληλα σημειώνονται προβλήματα ηλεκτροδότησης στην περιοχή.

Τόσο ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, όσο και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός απευθύνουν συνεχείς εκκλήσεις στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους και να μην μετακινούνται μέχρι να ηρεμήσει το φαινόμενο.

Χαρακτηριστικό της κατάστασης είναι οι κεραυνοί που έπεφταν ασταμάτητα από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας (04/09) και συνεχίζονταν ως τις 9 το πρωί της Τρίτης (05/09) χωρίς διακοπή.

Η έκκληση του δήμαρχου Μπέου

Ο δήμαρχος της πόλης, Αχιλλέας Μπέος, ανέλαβε ο ίδιος δράση όπου φανερά ενοχλημένος, εγκατέλειψε το δημαρχείο του και βγήκε στους πλημμυρισμένους δρόμους του Βόλου ζητώντας από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους.

“Πού πάνε όλοι αυτοί; Είναι για τρέλα αυτό που συμβαίνει. 100 φορές το είπαμε. Κάνω έκκληση στον κόσμο μην κυκλοφοράτε. Από χθες τα λέμε, δεν μπορούν να βγουν τα μηχανήματα έξω. Πού πάτε ρε άνθρωποι, πού πάτε ρε σεις”, ακούγεται να λέει στο βίντεο ο δήμαρχος Βόλου, τη στιγμή που τα νερά φτάνουν -κυριολεκτικά- μέχρι τα γόνατά του.

Ο Αχιλλέας Μπέος δεν έμεινε εκεί. Συνέχισε το έργο του και τις αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, μέσα από τις οποίες κάνει έκκληση προς τους κατοίκους του Βόλου να μην κυκλοφορούν, ενώ παράλληλα κάνει αυτοψία στις καταστροφές που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα