Κακοκαιρία Διομήδης: Σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο

Κακοκαιρία Διομήδης: Σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο
Θυελλώδεις άνεμοι (φωτογραφία αρχείου) EUROKINISSI

Συνεχίζονται τα προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω της κακοκαιρίας "Διομήδη". Σε ισχύ η απαγόρευση απόπλου στα λιμάνια της Αττικής. Ποια δρομολόγια είναι κλειστά.

Προβλήματα έχουν δημιουργηθεί στα περισσότερα ακτοπλοϊκά δρομολόγια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσσιες περιοχές εξαιτίας της κακοκαιρίας “Διομήδη”, οι οποίοι, σύμφωνα με την ΕΜΥ, φθάνουν τοπικά στο Αιγαίο τα 9 και στα βόρεια τα 10 μποφόρ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό και Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, από το λιμάνι του Πειραιά σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου για Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, ενώ δεν θα εκτελεστεί τελικά το δρομολόγιο του επιβατηγού οχηματαγωγού πλοίου KNOSSOS PALACE για Ηράκλειο και Χανιά, που ήταν προγραματισμένο για τις 9 το βράδυ από το λιμάνι του Πειραιά, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Για τον Αργοσαρωνικό τα δρομολόγια εκτελούνται μόνο με πλοία κλειστού τύπου.

Κλειστή είναι η γραμμή Πέραμα – Παλούκια Σαλαμίνας ενώ σε ισχύ είναι απαγόρευση απόπλου και από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου. Κλειστές παραμένουν, επίσης, οι γραμμές Αγ. Μαρίνα – Νέα Στύρα, Καβάλα – Πρίνου Θάσου και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη.

Όσον αφορά τον Αργοσαρωνικό, δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων, ενώ κανονικά γίνονται τα δρομολόγια των πλοίων κλειστού τύπου.

Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα, πριν την αναχώρησή τους, καλό θα είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων σε πολλές ακτοπλοϊκές γραμμές λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα