Κακοκαιρία: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Σκύρο – Κατέρρευσαν γέφυρες

Κακοκαιρία: Εικόνες βιβλικής καταστροφής στη Σκύρο – Κατέρρευσαν γέφυρες
Το πέρασμα της κακοκαιρίας από τη Σκύρο EVIATHEMA

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Σκύρος μετά την κακοκαιρία που έπληξε το νησί. Μεγάλες καταστροφές και προβλήματα. Την ανάγκη για άμεση παρέμβαση τόνισε ο δήμαρχος. "Δεν έχουμε ξαναζήσει κάτι τέτοιο".

Μεγάλες καταστροφές άφησε στο πέρασμά της η κακοκαιρία που έπληξε τα τελευταία 24ωρα την Περιφερειακή Ενότητα Εύβοιας, με τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τους ιδιαίτερα ισχυρούς ανέμους να συνθέτουν το σκηνικό του καιρού.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα έπληξαν κυρίως τη Σκύρο, η οποία με το πρώτο φως της ημέρας σήμερα μετρά τις πληγές της μετά το πέρασμα της θεομηνίας.

Χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός ότι από την έντονη κακοκαιρία, κατέρρευσαν τέσσερις γέφυρες, με αποτέλεσμα πολλοί τουρίστες αλλά και κάτοικοι του νησιού που είχαν επισκεφτεί τις παραλίες, να εγκλωβιστούν και να μην μπορούν να επιστρέψουν στα καταλύματά τους.

“Δεν έχουμε ξαναζήσει τέτοιο πράγμα”

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (11/07) στο OPEN, ο δήμαρχος Σκύρου, Νίκος Μαυρίκος, ανέφερε πως από τις έντονες νεροποντές προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές, ωστόσο μετά από συντονισμένες προσπάθειες, όπως είπε, οι δρόμοι άνοιξαν, οι παραλίες έγιναν ξανά προσβάσιμες και ζημιές που σημειώθηκαν κοντά σε οικισμούς έχουν αποκατασταθεί.

Ο ίδιος μάλιστα ανέφερε πως είναι ανάγκη να δημιουργηθούν συγκεκριμένες υποδομές, καθώς όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, “δεν έχουμε ξαναδεί τόσο όγκο νερού“. “Πρέπει να γίνουν διανοίξεις σε μεγάλα ρέματα που καταλήγουν σε παραλίες και περνάνε μέσα από χωριά, πρέπει να γίνει μια σημαντική παρέμβαση, γιατί τελευταία υπάρχουν έντονα καιρικά φαινόμενα, τόσο στην Ελλάδα όσο και σε όλο τον κόσμο και πρέπει να προσαρμοστούμε σε αυτή τη νέα πραγματικότητα”, υπογράμμισε.

Σε εξέλιξη είναι επίσης οι εργασίες για την απομάκρυνση των φερτών υλικών και στην παραλία του νησιού Αχερούνες, όπου η γέφυρα που οδηγούσε στον οικισμό κατέρρευσε λόγω της κακοκαιρίας. Αναμένεται τις επόμενες ημέρες σε εκείνο το σημείο να τοποθετηθεί μία μεταλλική γέφυρα.

Μικρής έκτασης ζημιές σημειώθηκαν επίσης και στην παραλία Πεύκος.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα