Κακοκαιρία EVA: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα – Κλήσεις για κοπές δέντρων

Κακοκαιρία EVA: Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα – Κλήσεις για κοπές δέντρων
Κακοκαιρία George Vitsaras / SOOC

Ελεγχόμενη η κατάσταση στη χώρα από την έλευση της κακοκαιρίας EVA τη νύχτα που πέρασε. Σε επαγρύπνηση οι αρχές για την Κυριακή.

Χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα κύλησε η νύχτα στη χώρα, παρά την έλευση της κακοκαιρίας ΕVA. Τα ξημερώματα το φαινόμενο ήταν πιο έντονο ωστόσο δεν δημιουργήθηκαν ιδιαίτερα προβλήματα και δεν σημειώθηκαν πουθενά πλημμύρες.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε συνολικά από την Επικράτεια, 63 κλήσεις για κοπές δέντρων, εξαιτίας των θυελλωδών ανέμων. Πιο συγκεκριμένα για κοπές δέντρων οι κλήσεις από Αττική ήταν 24, από την Ήπειρο 12, από την Κεντρική Μακεδονία έξι, από την Πελοπόννησο οκτώ, από τα νησιά του Ιονίου, επτά και από την Δυτική Ελλάδα έξι. Έως τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες αναμένεται νέα ένταση του φαινομένου.

Επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται και την Κυριακή

Σύμφωνα με την επικαιροποίηση του Έκτακτου Δελτίου Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένωνπικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίζουν να εκδηλώνονται κατά τόπους στη χώρα μας και την Κυριακή (06-11-22). Η κακοκαιρία έχει ως κύρια χαρακτηριστικά τα μεγάλα ύψη βροχής, τις μεγάλες ραγδαιότητες και τη μεγάλη συχνότητα κεραυνών.

Πιο αναλυτικά:

1 . Τα ισχυρά και κατά τόπους επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα θα συνεχίσουν να επηρεάζουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, την Πελοπόννησο καθώς και την κεντρική Μακεδονία ενώ μέχρι τα ξημερώματα της Κυριακής (06-11-2022) τα φαινόμενα θα επηρεάσουν, τη Θεσσαλία, την υπόλοιπη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και την Εύβοια.

Η Αττική θα επηρεαστεί τη νύχτα προς το ξημέρωμα της Κυριακής, έως και τις απογευματινές ώρες.

2. Την Κυριακή (06-11-2022) ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλώνονται:

α) μέχρι το μεσημέρι στο Ιόνιο,

β) μέχρι το απόγευμα στην ηπειρωτική χώρα (πλην της Θράκης),

γ) από τις πρωινές ώρες στις Κυκλάδες, τη δυτική Κρήτη και τις Σποράδες και

δ) από το μεσημέρι στο Ανατολικό Αιγαίο, από την περιοχή Σάμου-Ικαρίας και νοτιότερα και από νωρίς το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται καθημερινά για την εξέλιξη των έκτακτων καιρικών φαινομένων στα τακτικά δελτία καιρού της ΕΜΥ και στην ιστοσελίδα της ΕΜΥ στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.emy.gr.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (www.civilprotection.gr) του Υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα