Κακοκαιρία: Νέα προβλήματα στους δρόμους της Αττικής – Συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα

Κακοκαιρία: Νέα προβλήματα στους δρόμους της Αττικής – Συνεχίζονται τα έντονα φαινόμενα
Κακοκαιρία στην Αθήνα ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ/INTIME NEWS

Σε εξέλιξη βρίσκεται η έντονη κακοκαιρία σε ολόκληρη τη χώρα. Σε ποιους δρόμους έχει διακοπεί η κυκλοφορία - Μήνυμα του "112" και στα Δωδεκάνησα.

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η κακοκαιρία στη χώρα μας, καθώς από τις πρωινές ώρες της Πέμπτης (26/1) έχουν σημειωθεί ισχυρές βροχοπτώσεις, καταιγίδες και χιονοπτώσεις στα ορεινά.

Εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων παρουσιάστηκαν σοβαρά προβλήματα στην κυκλοφορία οχημάτων, με ορισμένους δρόμους να παραμένουν κλειστοί.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ενημέρωση της Τροχαίας, η κυκλοφορία έχει διακοπεί στους εξής δρόμους:

  • Λόγω βροχόπτωσης και υπερχείλισης υδάτων, έχει διακοπεί η κυκλοφορία στο γεφυράκι «Βάρδας» στη Ραφήνα, στο ρεύμα προς Λ. Μαραθώνος, στην Λ.Βραυρώνος, στην Κερατέα, στη θέση “Γεφυράκι Βρύση” και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, όπως επίσης στο γεφυράκι «Αρίωνα», στα Σπάτα και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
  • Στην Λ. Ποσειδώνος πλέον, στο ύψος του παλαιού ιπποδρόμου και στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Πειραιά, η κυκλοφορία διεξάγεται αλλά μόνο από την δεξιά λωρίδα

Η κυκλοφορία στην οδό Χαριλάου Τρικούπη στο κέντρο της Αθήνας και στο Επαρχιακή Οδό Αλεποχωρίου-Σχίνου έχει αποκατασταθεί.

Για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο όλη της χώρας μπορείτε να ενημερωθείτε πατώντας ΕΔΩ.

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία της Αττικής

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε η ΕΡΤ, τα σχολεία της Αττικής αναμένεται να λειτουργήσουν κανονικά αύριο, Παρασκευή, ύστερα και από σχετική επικοινωνία με τον Περιφερειάρχη Αττικής, Γεώργιο Πατούλη.

“Τα παιδιά θα πάνε κανονικά στο σχολείο την Παρασκευή” ανέφερε συγκεκριμένα ο κ. Πατούλης, “καθώς οι μετεωρολογικές προβλέψεις δείχνουν ότι τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα κοπάσουν τις επόμενες ώρες”.

Υπενθυμίζεται ότι για σήμερα Πέμπτη (26/1) δόθηκε εντολή να ανασταλεί η λειτουργία των εσπερινών, αλλά και των σχολείων που γίνονται απογευματινά μαθήματα, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων στο Λεκανοπέδιο.

Μήνυμα του 112 και στα Δωδεκάνησα

Ένα ακόμη μήνυμα προς τους πολίτες, αυτή τη φορά των Δωδεκανήσων έστειλε η υπηρεσία 112 του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, στο οποίο συνιστά την αποφυγή των άσκοπων μετακινήσεων, όσο διαρκεί η κακοκαιρία που χτυπά τη χώρα.

Σχεδόν 400 κλήσεις στην Πυροσβεστική

Νέα έκτακτη ενημέρωση για την εξέλιξη της κακοκαιρίας πραγματοποίησε το απόγευμα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος, Επιπυραγός Ιωάννης Αρτοποιός από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων στο Μαρούσι.

Ακολουθεί το κείμενο της ενημέρωσης:

«Σήμερα το πρωί επικαιροποιήθηκε το έκτακτο δελτίο επικίνδυνων καιρικών φαινομένων της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας. Η κακοκαιρία εξελίσσεται με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, συνοδεία ισχυρών ανέμων, με χαλαζοπτώσεις, καθώς και με χιονοπτώσεις κυρίως στις ορεινές περιοχές.

Το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος από εχθές έχει λάβει συνολικά 394 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, κοπές δέντρων και απομακρύνσεις συνανθρώπων μας προς ασφαλή σημεία.

Τα περισσότερα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν στην Αττική, όπου δεχθήκαμε 204 κλήσεις ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 113 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων, απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες και μεταφορές ατόμων, κυρίως οδηγών, προς ασφαλή σημεία.

Αλλά και στη Ζάκυνθο, δεχθήκαμε 100 κλήσεις ενώ ενέργειες πραγματοποιήθηκαν σε 30 περιπτώσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, τα φαινόμενα θα είναι επικίνδυνα έως και την Παρασκευή.

Γι’ αυτό το λόγο, σήμερα, πραγματοποιήθηκε νέα ευρεία συντονιστική σύσκεψη με τη συμμετοχή της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου και της φυσικής ηγεσίας του Πυροσβεστικού Σώματος, όλων των συναρμόδιων φορέων, αλλά και με επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων και υδρολόγων.

Σε συνέχεια της σύσκεψης εκδόθηκαν πέντε προειδοποιητικά μηνύματα από το «112», προς τους κατοίκους της Αττικής, της Εύβοιας, της Μαγνησίας, των Σποράδων, της Κέρκυρας, των Παξών, του Βορειοανατολικού Αιγαίου, της Θάσου καθώς και προς τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής της Τρίπολης.

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται αύριο το πρωί στα Δωδεκάνησα και γι’ αυτό το λόγο, σε λίγα λεπτά, θα εκδοθεί ένα ακόμη προειδοποιητικό μήνυμα από το «112», προς τους κατοίκους των νησιών αυτών. Σε όλα τα μηνύματα από το «112», απευθύνουμε ισχυρή σύσταση για περιορισμό μετακινήσεων στις απολύτως απαραίτητες, κατά την εκδήλωση των καιρικών φαινομένων.

Ανάλογα με την ενημέρωση που θα έχουμε από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, θα επαναξιολογηθεί η πορεία της κακοκαιρίας.

Όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα.

Επαναλαμβάνουμε την ισχυρή σύσταση στους πολίτες, πέραν των οδηγιών του «112»,

  • Παραμείνετε πολύ προσεκτικοί,
  • Περιορίστε τις μετακινήσεις σας στις απολύτως αναγκαίες, αν βρίσκεστε στις περιοχές όπου εξελίσσονται τα επικίνδυνα φαινόμενα και
  • Λαμβάνετε όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας.

Τονίζουμε ότι, για οποιαδήποτε μετακίνησή μας, είναι σημαντικό να είμαστε ενημερωμένοι, για την εξέλιξη της κακοκαιρίας και την βατότητα του οδικού δικτύου. Σχετικές ανακοινώσεις επικαιροποιούνται διαρκώς και αναρτώνται στις ιστοσελίδες της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα ακολουθήσει νεότερη ενημέρωση».

Δείτε την εξέλιξη της κακοκαιρίας από το windy

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα