Κακοκαιρία: Προβλήματα σε πολλές περιοχές, κλειστοί δρόμοι και σχολεία

Κακοκαιρία: Προβλήματα σε πολλές περιοχές, κλειστοί δρόμοι και σχολεία
Δύσκολο βράδυ στον δρόμο Λαμίας - Δομοκού TV Star

Επέστρεψε ο χειμώνας στη χώρα μας - Προβλήματα σε πολλές περιοχές από καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις - Κλειστοί δρόμοι, σχολεία και ακτοπλοϊκές γραμμές

Μετά από την άνοδο της θερμοκρασίας και την ανοιξιάτικη ατμόσφαιρα που κράτησε μερικές μέρες, η κακοκαιρία επέστρεψε στη χώρα μας με βροχές, κρύο και ισχυρούς ανέμους.

Σε πολλές περιοχές δημιουργήθηκαν προβλήματα, καθώς υπήρξαν καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις, με αποτέλεσμα να κλείσουν δρόμοι, σχολεία και ακτοπλοϊκές γραμμές.

Κλειστά σχολεία στη Κοζάνη

Στη δυτική Μακεδονία χιονίζει από χθες το απόγευμα, ενώ το θερμόμετρο σε περιοχές όπως η Φλώρινα και το Αμύνταιο είναι στους -3 βαθμούς Κελσίου.

Εξαιτίας των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της παγωνιάς τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φλώρινας, και του δήμου Αμυνταίου, με αποφάσεις των δημάρχων, την Τετάρτη 13 Μαρτίου θα παραμείνουν κλειστά.

Επίσης, στον δήμο Σερβίων Βελβεντού στις δημοτικές ενότητες Καμβουνίων και Λιβαδερού τα σχολεία δεν θα λειτουργήσουν, ενώ στις δημοτικές ενότητες Σερβίων και Βελβεντού τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 10.15 π.μ. Ακόμη, στον δήμο Εορδαίας τα σχολεία θα ξεκινήσουν με μια ώρα καθυστέρηση.

Οι παιδικοί σταθμοί στους παραπάνω δήμους θα λειτουργήσουν κανονικά.

Χιονιάς στο δρόμο Λαμίας – Δομοκού

Ξαφνικός χιονιάς χθες το βράδυ στο δρόμο Λαμίας Δομοκού, σύμφωνα με πληροφορίες του tvstar.gr. Ακινητοποιήθηκαν νταλίκες και Ι.Χ. Μεγάλη κινητοποίηση από τις υπηρεσίες για να ανοίξει ο δρόμος.

«Ανεβαίναμε με βροχή και ξαφνικά άρχισε να χιονίζει και ακινητοποιηθήκαμε» λέει στο Star Κεντρικής Ελλάδας οδηγός νταλίκας.

Η Διεύθυνση Αστυνομίας Φθιώτιδας αναγκάστηκε να διακόψει την κυκλοφορία όλων των οχημάτων προς και από τον Δομοκό μέχρι να καθαρίσει ο δρόμος.

Εκχιονιστικά μηχανήματα ενεργούσαν συνεχώς ενώ η περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας επιστράτευσε και γερανό προκειμένου να απεγκλωβιστούν τα μεγάλα οχήματα.

Από την πρώτη στιγμή βρέθηκαν στην περιοχή ο αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Θύμιος Καραΐσκος και ο διευθυντής Αστυνομίας Φθιώτιδας Μιχάλης Τσάτσης που συντόνιζαν την επιχείρηση.

Η κατάσταση ήταν πραγματικά πολύ δύσκολη.

Στα 30 εκατοστά το χιόνι στον Νομό Τρικάλων

Από τη λιακάδα στα …χιόνια, καθώς στα λευκά έχουν ντυθεί ορεινές αλλά και ημιορεινές περιοχές των νομών Τρικάλων και Καρδίτσας, στη Δυτική Θεσσαλία.

Στον Νομό Καρδίτσας το χιόνι έφτασε και σε χαμηλότερο υψόμετρο, ενώ σύμφωνα με δηλώσεις στο ΑΠΕ-ΜΠΕ του αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας όλοι οι δρόμοι είναι ανοιχτοί και δεν υπάρχουν προβλήματα στις μετακινήσεις των οδηγών.

Στον νομό Τρικάλων, χιονοπτώσεις σημειώθηκαν στους δήμους Πύλης και Μετεώρων. Το ύψος του χιονιού φτάνει μέχρι και 30 εκατοστά. Οι δρόμοι είναι ανοιχτοί, σύμφωνα με όσα δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων Χρήστος Μιχαλάκης, συνιστώντας προσοχή στους οδηγούς κατά τις μετακινήσεις τους, λόγω παγετού που υπάρχει σε ορισμένα σημεία του οδικού δικτύου. Στην προσπάθεια να παραμείνει ανοικτό το οδικό δίκτυο συνδράμουν 18 μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.

Προβλήματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Προβλήματα προκαλούν από τα ξημερώματα στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες οι ισχυροί άνεμοι που πλέουν στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους σε πολλές θαλάσσιες περιοχές φθάνουν ακόμη και τα 9 Μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας, ενώ από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελούνται τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες και Μαρμάρι. Κλειστή είναι επίσης η γραμμή Αγ. Μαρίνα-Νέα Στύρα.

Σε ισχύ τέθηκε απαγορευτικό απόπλου και στο λιμάνι του Λαυρίου, ενώ κλειστές είναι ακόμη οι γραμμές Καβάλα-Πρίνος, Καβάλα-Λιμένας Θάσου, Κυλλήνη-Ζάκυνθος και Κυλλήνη-Κεφαλλονιά.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό θα είναι πριν από την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές η τροποποιήσεις των δρομολογίων, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Κανονικά πραγματοποιούνται στη γραμμή Πέραμα-Παλούκια Σαλαμίνας τα δρομολόγια των φερι μποτ. Δεν πραγματοποιούνται στη γραμμή τα δρομολόγια των μικρών πλοίων.

Δεμένο πλοίο σε λιμάνι Eurokinissi

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση του καιρού στο www.deltiokairou.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα