Κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Βίντεο που κόβει την ανάσα – “Αν βρισκόσουν έξω δεν θα είχες καμία τύχη”

Κακοκαιρία στη Χαλκιδική: Βίντεο που κόβει την ανάσα – “Αν βρισκόσουν έξω δεν θα είχες καμία τύχη”
Εικόνα από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική

Για τον τρόμο που βίωσε αυτός και η οικογένειά του από το πέρασμα της φονικής θεομηνίας από την Χαλκιδική, μίλησε Βρετανός τουρίστας. "Οι άνεμοι σήκωσαν τις τζαμαρίες σαν χαρτοπετσέτες", είπε.

Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες από την φονική κακοκαιρία στη Χαλκιδική, που οδήγησε στον θάνατο επτά ανθρώπους και προκάλεσε τον τραυματισμό δεκάδων άλλων. Μια οικογένεια Βρετανών, που έκανε τις διακοπές της στην περιοχή, μίλησε για τον τρόμο που βίωσε από το έντονο καιρικό φαινόμενο.

Ο 48χρονος Άντρι Τζίλκραϊστ, η 43χρονη σύζυγός του Κέιτι και η 9χρονη κόρη τους Γκρέις βρίσκονταν το βράδυ της Τετάρτης σε εστιατόριο ξενοδοχείου, όταν είδαν κάποιες αστραπές στον ορίζοντα. Μέσα σε λίγη ώρα, θαμώνες και προσωπικό άρχισαν να τρέχουν να προστατευτούν από τους θυελλώδεις ανέμους και που “σήκωναν τις τζαμαρίες σαν χαρτοπετσέτες”.

«Δεν έχω ξαναδεί κάτι τέτοιο, με τίποτε. Αν βρισκόσουν εκεί έξω δεν θα είχες καμία τύχη. Αν ήσουν στο μπαλκόνι οι άνεμοι θα σε πέταγαν 100 χιλιόμετρα μακριά μέχρι να τελειώσει όλο αυτό», είπε ο 48χρονος στη Daily Mail, προσθέτοντας ότι «οι άνεμοι πρέπει να έπνεαν με τουλάχιστον 160 χλμ/ ώρα».

Στο βίντεο που κατέγραψε ο ίδιος φαίνονται οι θαμώνες να βοηθούν το προσωπικό να απομακρύνει φιάλες και ποτήρια απ’ τα τραπέζια καθώς τα παρέσερνε η ανεμοθύελλα. Σε κατάσταση πανικού, οι σερβιτόροι πηδούν πάνω απ’ τα τραπέζια προσπαθώντας να κλείσουν τις τζαμαρίες. Τότε η μικρή κόρη του “τρόμαξε πάρα πολύ” κι έτρεξε με άλλες έξι γυναίκες να κρυφτούν στις τουαλέτες. 

Η οικογένεια Βρετανών που βίωσε τον τρόμο από την κακοκαιρία στη Χαλκιδική Andy Gilchrist

 

“Έξι άτομα σ’ ένα τετραγωνικό μέτρο. Η κόρη μου ήταν ανάστατη και προσπαθούσαν να την καθησυχάσουν. Παγιδευτήκαμε εκεί πέρα. Δεν υπήρχε τρόπος να φύγουμε. Η καταιγίδα κράτησε πάνω από μισή ώρα, ίσως 40 λεπτά. Μείναμε στο εστιατόριο μία-μιάμιση ώρα μέχρι να μπορέσουμε να φύγουμε. Και το προσωπικό ήταν τρομοκρατημένο, δεν μπορούσε να επικοινωνήσει με τους δικούς του στο τηλέφωνο. Μου είπαν ότι όχι μόνο οι ίδιοι, αλλά ούτε οι γονείς τους δεν είχαν ξαναδεί κάτι τέτοιο. Δεν ξανάγινε»”, επεσήμανε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα