Κακοκαιρία: Στο επίκεντρο η Θράκη – Διακοπές κυκλοφορίας σε Μακεδονία-Θεσσαλία

Κακοκαιρία: Στο επίκεντρο η Θράκη – Διακοπές κυκλοφορίας σε Μακεδονία-Θεσσαλία
GRTIMES

Έως και 50 κλήσεις έγιναν για παροχές βοηθείας σε άτομα που είχαν αποκλειστεί λόγω συσσώρευσης υδάτων και συνολικά μεταφέρθηκαν 52 άτομα σε ασφαλή σημεία στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, του Τυχερού, της Θυμαριάς και της Αγνάντιας.

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία σήμερα κυρίως στην περιοχή της Θράκης που δέχεται και το σφοδρότερο πλήγμα με δεκάδες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων και δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς πολιτών από πλημμυρισμένες περιοχές.

Λόγω των έντονων βροχοπτώσεων που εκδηλώθηκαν σήμερα στη Θράκη, το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος έχει δεχθεί 210 κλήσεις κυρίως για αντλήσεις υδάτων και παροχές βοηθείας.

Συγκεκριμένα:

  • Στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξανδρούπολης:
  • • 100 κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, Λουτρών, Απαλού και Άνθειας.
  • • 50 κλήσεις για παροχές βοηθείας σε άτομα που είχαν αποκλειστεί λόγω συσσώρευσης υδάτων και συνολικά μεταφέρθηκαν 52 άτομα σε ασφαλή σημεία στις περιοχές της Αλεξανδρούπολης, του Τυχερού, της Θυμαριάς και της Αγνάντιας.
  • Στην ευρύτερη περιοχή της Ορεστιάδας, 16 κλήσεις εκ των οποίων 11 για αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν 7 άτομα σε ασφαλές σημείο.
  • Στην ευρύτερη περιοχή του Διδυμότειχου, 8 κλήσεις εκ των οποίων 2 για αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν 5 άτομα σε ασφαλές σημείο.
  • Στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης, 36 κλήσεις εκ των οποίων 16 για αντλήσεις υδάτων, ενώ μεταφέρθηκαν 17 άτομα σε ασφαλές σημείο.

Με εντολή Αρχηγού Π.Σ. Αντιστράτηγου Στέφανου Κολοκούρη, το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών που εδρεύουν στις περιοχές που έχουν εκδηλωθεί τα φαινόμενα έχει τεθεί σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας.

Διακόπηκε η κυκλοφορία σε τμήμα της Εγνατίας Οδού

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Μακεδονίας ανακοινώνεται, ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό από Α/Κ Κοίλων έως Α/Κ Καλαμιάς Κοζάνης, λόγω ύπαρξης μεγάλου όγκου όμβριων υδάτων στο οδόστρωμα..

Συγκεκριμένα:

από τη Χ/Θ Κ 200 της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Α/Κ Καλαμιάς Κοζάνης (11) προς Α/Κ Κοίλων Κοζάνης (12) και

από τη Χ/Θ Η 200 της Εγνατίας Οδού, στο ρεύμα κυκλοφορίας από Α/Κ Κοίλων Κοζάνης (12) προς Α/Κ Καλαμιάς Κοζάνης (11)

Η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται μέσω της Ενωτικής Οδού Κοίλων-Βατερού και της Ε.Ο. Κοζάνης-Ιωαννίνων.

Διακοπές στην κυκλοφορία και στην περιοχή της Θεσσαλίας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, λόγω ύπαρξης μεγάλου όγκου όμβριων υδάτων στο οδόστρωμα:

  • στην επαρχιακή οδό Κλοκοτού Ν. Τρικάλων – Μαραθέας Ν. Καρδίτσας και συγκεκριμένα στο ύψος της γέφυρας Κλοκοτού (για απόσταση περίπου είκοσι -20- μέτρων) και
  • στη γέφυρα του ποταμού Πηνειού που βρίσκεται στην είσοδο του Δ.Δ. Διαλεκτού Τρικάλων (χ/θ 13ο χλμ επαρχιακής οδού Τρικάλων – Περιστέρας).

Η κυκλοφορία στα ανωτέρω σημεία θα διεξάγεται από εναλλακτικές – παρακαμπτήριες διαδρομές.

Χθες από το απόγευμα έως το βράδυ σημειώθηκαν λιγότερα προβλήματα με περιορισμένες κλήσεις για αντλήσεις υδάτων στα Ιωάννινα και μία κλήση για παροχή βοήθειας σε περιοχή της Θεσσαλονίκης. Από την Πυροσβεστική παρακαλούνται οι πολίτες, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση εκδήλωσης έντονων καιρικών φαινομένων, να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρμοδίων Αρχών.

Διαβάστε τις Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο, με την αξιοπιστία και την εγκυρότητα του News247.gr

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα