Καλαμαριά: “Ο 12χρονος μαθητής κατηγορείται για πράγματα που δεν ισχύουν”

Καλαμαριά: “Ο 12χρονος μαθητής κατηγορείται για πράγματα που δεν ισχύουν”
Στιγμιότυπο από σχολείο Eurokinissi

Για διασυρμό κάνει λόγο στον News 24/7 στους 88,6 ο φιλόλογος Αλέξανδρος Μεσίγκος, συνοδός του 12χρονου που κατηγορείται ότι ενοχλούσε συμμαθητές του.

“Ο 12χρονος μαθητής κατηγορείται για πράγματα που δεν ισχύουν”. Αυτό είπε στον News 24/7 στους 88,6  ο φιλόλογος Αλέξανδρος Μεσίγκος, συνοδός του μαθητή, που κατηγορείται ότι ενοχλούσε τους συμμαθητές του και μάλιστα έγινε κατάληψη με αίτημα να απομακρυνθεί από το σχολείο.

Ο φιλόλογος που σπουδάζει και ψυχολόγος, διέψευσε όσα καταλογίζονται στο παιδί κι έκανε λόγο για διασυρμό του μαθητή.

Δεν κρατούσε μαχαίρι, απλώς απείλησε συμμαθητές του, που τον πείραζαν και φοβήθηκε είπε ο κ. Μεσίγκος και συμπλήρωσε πώς κάθε πρωί που τον παίρνει από το σπίτι ελέγχει τις στέπες και την τσάντα του.

Δεν έχει σπρώξει ποτέ κανέναν, ίσως πάνω στο παιχνίδι, συμπλήρωσε, και λόγω της διάπλασής του έχει περισσότερη δύναμη.

Για μένα όλο αυτό που έγινε είναι κωμικοτραγικό, είπε ο κ. Μεσίγκος και πρόσθεσε ότι “δεν ξέρω ποιος το ξεκίνησε αλλά το αποτέλεσμα ήταν εντελώς αρνητικό για το 12χρονο παιδί. Αυτή τη στιγμή δεν είναι καλά, βίωσε την διαπόμπευση και την απόρριψη”.

Σε ότι αφορά τις κατηγορίες μητέρας ότι ο καθηγητής τα λέει όλα αυτά επειδή πληρώνεται από τους γονείς, ο κ. Μεσίγκος είπε ότι είναι εθελοντής και δέχθηκε να γίνει συνοδός του παιδιού προκειμένου να αποκτήσει εμπειρία την οποία θα αξιοποιήσει ως ψυχολόγος.

Τέλος για τον μαθητή πρόσθεσε ότι είναι δύσκολο παιδί και θέλει χρόνο να προσαρμοστεί, όπως και την αντίστοιχη κατανόηση.

Μιλώντας επίσης στον News 24/7 στους 88,6 ο Παναγιώτης Ανανιάδης, περιφερειακός διευθυντής εκπαίδευσης Μακεδονίας, είπε ότι την επόμενη εβδομάδα θα δοθεί λύση που θα είναι η καλύτερη για τον μαθητή και θα ικανοποιεί και τους γονείς. Πρόσθεσε ότι δεν χρειαζόταν να γίνει κατάληψη και να διασυρθεί το παιδί.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα