Κάλυμνος: ‘Αναπαράσταση’ της διαδρομής θανάτου του φοιτητή

Κάλυμνος: ‘Αναπαράσταση’ της διαδρομής θανάτου του φοιτητή

Αναρρίχηση στον βράχο που έχασε την ζωή του ο φοιτητής για τον εντοπισμό του αρχικού σημείου τραυματισμού - Εν αναμονή των αποτελεσμάτων των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων βρίσκεται το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής μαζί με την έκθεση του ιατροδικαστή για να ολοκληρωθεί η προανάκριση

Στην τελική της πορεία βρίσκεται η έρευνα-προανάκριση για τον τραγικό θάνατο του 21χρονου φοιτητή του Μετσόβιου Πολυτεχνείου, Νικόλαου Χατζηπαύλου.

Από την Αστυνομία ουσιαστικά αναμένουν τα αποτελέσματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων για να αποσαφηνιστεί και επιστημονικά πρώτον αν υπάρχει ξένο DNA στο σώμα του παιδιού και δεύτερον αν έχει εντοπιστεί το δικό του γενετικό υλικό σε βράχους που έχουν χαρακτηριστεί από τους έμπειρους αστυνομικούς ως «σημεία ενδιαφέροντος» εξαιτίας των ευρημάτων που έχουν, δηλαδή κηλίδες αίματος που ανακάλυψαν.

Λιμνάζον αίμα δεν κατάφεραν να εντοπίσουν καθώς η βροχή εικάζουν ότι το ξέπλυνε και άφησε μόνο κηλίδες, που έχουν αφήσει ένα μονοπάτι κηλίδων και έτσι οι αστυνομικοί πιστεύουν ότι έχουν ανακαλύψει το σημείο στα βράχια μετά τον τραυματισμό του παιδιού, το σημείο που σύρθηκε δηλαδή, όπου εντοπίστηκε η φούτερ του, το ένα του παπούτσι και το κομποσχοίνι του.

Με την βοήθεια αναρριχητών προσπάθησαν χθες οι αξιωματικοί της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών να εντοπίσουν και το αρχικό σημείο τραυματισμού του παιδιού, αλλά αυτό δεν κατέστη δυνατό να αποσαφηνιστεί και ενδεχομένως να ακολουθήσει και νέα προσπάθεια. Πρόκειται όμως για εξαιρετικά δύσβατο και επικίνδυνο βράχο.

Έτσι λοιπόν η υπόθεση βρίσκεται πλέον σε φάση ολοκλήρωσης της έρευνας που καταλήγει στο συμπέρασμα του τραγικού δυστυχήματος.

Η οικογένεια του θύματος έχει έρθει σε μια πρώτη επαφή με τον έμπειρο ιατροδικαστή κ. Φίλιππο Κουτσάφτη για να αναλάβει την υπόθεση του Νίκου ως τεχνικός σύμβουλος της οικογένειας, όμως αναμένεται επ’ αυτού η απόφαση του εισαγγελέα καθώς αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να γίνει εκ νέου νεκροτομή στη σορό του.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή Ρόδου

Σε ό,τι αφορά το πόρισμα του ιατροδικαστή Ρόδου Παναγιώτη Κοτρέτσου, ο θάνατος του 21χρονου φοιτητή οφείλεται σε κακώσεις πλήρως συμβατές όχι με εγκληματική ενέργεια αλλά με πτώση σε βράχο και όχι από μεγάλο ύψος.

Φαίνεται πως οι κακώσεις που προκλήθηκαν στο παιδί, η πλέον θανατηφόρα στους πνεύμονες, στο κεφάλι του στο σώμα και στα άκρα του είναι συμβατές με πτώση από δυστύχημα. Το πιο ανατριχιαστικό όμως στοιχείο είναι ότι ο θάνατος του ήταν εξαιρετικά αργός και βασανιστικός και κράτησε 24ωρα, πιθανόν παγιδευμένος και ανήμπορος ακόμα και να καλέσει σε βοήθεια εξαιτίας της φύσης του τραύματός του, σε κάποια εσοχή βράχου.

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή στο διάστημα μεταξύ της νύχτας της Κυριακής που εξαφανίστηκε και της επόμενης ημέρας, έγινε η αρχική πτώση, όπου προκλήθηκαν τα αρχικά τραύματά του, ψηλά στον βράχο που βρισκόταν.

Στη συνέχεια, έχοντας απώλεια συνείδησης από το χτύπημα στο κεφάλι και αδυναμία κίνησης από τα χτυπήματα σε άκρα του, αλλά και μη μπορώντας να καλέσει σε βοήθεια από το χτύπημα στους πνεύμονες, σύρθηκε στα βράχια σε μία απέλπιδα προσπάθεια να βρει βοήθεια, προκαλώντας βαθιές εκδορές στο σώμα του πάνω στα κοφτερά βράχια.

Κατόπιν αργής αλλά σταθερής εξωτερικής και κυρίως εσωτερικής αιμορραγίας το παιδί κατέληξε αβοήθητο, παρά την μεγάλη κινητοποίηση για τον εντοπισμό του, πιθανόν την προηγούμενη Τετάρτη ή την Πέμπτη, δηλαδή τουλάχιστον μιάμιση με δύο ημέρες, μετά τον αρχικό τραυματισμό του.

Η σορός τελικά δεν έχει ίχνη άγριων ζώων και άρα από κάποιον παράγοντα εξωγενή ίσως την καταρρακτώδη βροχή, το άψυχο πλέον σώμα του κατρακύλησε από το βράχο και κατέπεσε στο σημείο που εντοπίστηκε ετεροχρονισμένα το περασμένο Σάββατο.

Ο άτυχος νέος βρέθηκε νεκρός σε μια ρεματιά στην περιοχή Λαγκά Χώρας Καλύμνου, περίπου 200 μέτρα από το σημείο που είχε εντοπιστεί το ποδήλατό του την ημέρα της εξαφάνισής του και εντοπίστηκε τυχαία από έναν νεαρό που μάζευε χόρτα.

Βρέθηκε μέσα σε ένα ξερό ρυάκι, ακριβώς κάτω από έναν αναρριχητικό βράχο όπου τα σωστικά συνεργεία είχαν περάσει πολλές φορές.

Φορούσε το παντελόνι του, ένα παπούτσι του και έλειπε η φούτερ του, καθώς βρέθηκε μόνο με ένα κοντομάνικο μπλουζάκι και η φούτερ με το δεύτερο παπούτσι και το κομποσχοίνι του εντοπίστηκαν πάνω στον βράχο περίπου 25 μέτρα από το σημείο που είχε καταλήξει το άψυχο σώμα του.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα