Κάλυμνος: Σύλληψη ιερέα που καλούσε τους πιστούς να μην φορούν μάσκα

Κάλυμνος: Σύλληψη ιερέα που καλούσε τους πιστούς να μην φορούν μάσκα
Εικόνα από εκκλησία σε περίοδο κορονοϊού Eurokinissi

Ιερέας σε ανάρτησή του στο Facebook καλούσε τους πιστούς να μην φορέσουν μάσκα στην Εκκλησία ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου.

Στη σύλληψη ενός ιερέα στην Κάλυμνο προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές μετά από ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μέσω της οποίας οποία καλούσε τους πιστούς να μην βάλουν μάσκα ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου όταν θα επισκεφθούν την εκκλησία.

Συγκεκριμένα, στην ανάρτησή του στο Facebook ανέφερε: “ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΦΟΡΈΣΕΙ ΜΑΣΚΑ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΊΑΣ ΜΑΣ !!! ΔΕΝ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΣΤΕΝΟΧΩΡΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΘΕΟΤΌΚΟ. Η ΜΗΤΈΡΑ ΜΑΣ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΑ ΠΡΌΣΩΠΑ ΜΑΣ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΗ ΠΊΣΤΗ ΜΑΣ !!! ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΑΣΠΑΣΤΕΙ. ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΥΛΟΓΗΣΕΙ. Σε αγαπάμε Παναγία μου, και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά σου, θα σου δώσουμε αυτή τη χαρά !!! ΔΕΝ ΘΑ ΦΟΡΈΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΑΣΚΑ».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ιερέας προσήχθη, ύστερα από καταγγελία πολίτη που είδε την ανάρτηση. Στη συνέχεια ο 50χρονος συνελήφθη και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για διασπορά ψευδών ειδήσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Τελικά αφέθηκε ελεύθερος και ορίστηκε δικάσιμος για τις 8 Οκτωβρίου 2020.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα