Καλύτερη η εικόνα της φωτιάς στην Εύβοια μετά την πτώση της έντασης των ανέμων

Φωτιά στην περιοχή Μακρυχώρι Ευβοίας
Φωτιά στην περιοχή Μακρυχώρι Ευβοίας EUROKINISSI

Mετά από εισήγηση της Πυροσβεστικής πραγματοποιήθηκε προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων του Μακρυχωρίου και μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο στο χωριό της Σέτας - Πάνω από 100 πυροσβέστες θα προσπαθούν τη νύχτα να ελέγξουν την φωτιά.

Αισιόδοξα είναι τα μηνύματα που έρχονται από την Εύβοια καθώς εμφανίζει καλύτερη εικόνα η φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, στην περιοχή Μανίκια του Δήμου Κύμης Αλιβερίου, μετά την πτώση της έντασης των ανέμων.

Νωρίς το απόγευμα όμως που οι άνεμοι ήταν πιο έντονοι και πήρε διαστάσεις το πύρινο μέτωπο η κατάσταση παραλίγο να γίνει επικίνδυνη. Μετά από εισήγηση του Επικεφαλής των Πυροσβεστικών Δυνάμεων πραγματοποιήθηκε προληπτική οργανωμένη απομάκρυνση των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Μακρυχωρίου Ευβοίας και μεταφορά τους σε ασφαλές σημείο στο κοντινό χωριό της Σέτας, με ενέργειες του Δήμου Κύμης - Αλιβερίου.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής αναπτύχθηκαν μέσα στο χωριό για παν ενδεχόμενο, ωστόσο το πύρινο μέτωπο στη συνέχεια προσπέρασε τον οικισμό και δεν επηρεάστηκε κανένα σπίτι. Επίσης πλέον δεν κινδυνεύει καμία κατοικημένη περιοχή.

Στο συμβάν παραμένουν ισχυρότατες πυροσβεστικές δυνάμεις που αποτελούνται από 70 πυροσβέστες με 31 οχήματα, δύο ομάδες πεζοπόρου τμήματος με 12 πυροσβέστες, μία ομάδα του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) από Αθήνα με 6 οχήματα και 12 πυροσβέστες και μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος με 7 πυροσβέστες που θα επιχειρούν την νύχτα μέχρι να θέσουν οριοθετήσουν εντελώς την φωτιά.

Στο έργο της κατάσβεσης συνδράμουν 5 υδροφόρες Ο.Τ.Α., η ΕΛ.ΑΣ, το Ε.Κ.Α.Β. και η Δασική Υπηρεσία. Επιπλέον έχουν ειδοποιηθεί 3 υδροφόρες και 2 μηχανήματα έργου ΟΤΑ, ενώ στο σημείο έχει μεταβεί για την διερεύνηση των συνθηκών της πυρκαγιάς και κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) του Πυροσβεστικού Σώματος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Πυροσβεστική, Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Μαίνεται η φωτιά στην Εύβοια - Απομακρύνθηκαν κάτοικοι - Ενισχύονται συνεχώς οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Θ. Μπουραντάς για την φωτιά στην Εύβοια: Απομακρύνθηκαν 30 κάτοικοι από το Μακρυχώρι

Φωτιά στην Εύβοια: Εκκενώθηκε το Μακρυχώρι - Επικίνδυνες διαστάσεις λόγω ισχυρών ανέμων

SHARE: