Καλύτερη η εικόνα στις φωτιές της Ηλείας. Νέο μέτωπο στην Καβάλα

Fire extinguishing at Mikrochori region in eastern Attica on August 15, 2017. /   , 15 2017.
Fire extinguishing at Mikrochori region in eastern Attica on August 15, 2017. / , 15 2017. MENELAOS MYRILLAS / SOOC

Καλύτερη εικόνα έχουν οι φωτιές που ξέσπασαν σε Μάκιστο, Κακοτάρι και Αγραπιδοχώρι, οι οποίες αναμένεται να οριοθετηθούν. Στην Αρχαία Ολυμπία η πυρκαγιά παραμένει σε εξέλιξη αλλά με πολύ καλύτερη εικόνα

Συνολικά 84 αγροτοδασικές πυρκαγιές ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο σε όλη την Επικράτεια. Οι περισσότερες αντιμετωπίστηκαν άμεσα στο αρχικό τους στάδιο.

Η κατάσταση στις υπόλοιπες έχει ως εξής:

Σε εξέλιξη βρίσκονται:

 • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση στην περιοχή Ζερό, στον Ξηρόκαμπο του Δ. Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Η εικόνα που μεταφέρουν οι επικεφαλής από το σημείο είναι πως η αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου εμφανίζει πολύ καλύτερη εικόνα και υπάρχει αισιοδοξία. Στο σημείο επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 15 οχήματα, 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 3 αεροσκάφη CANADAIR.
 • Σε εξέλιξη νέα πυρκαγιά δύσβατο ορεινό σημείο με πετρώδες έδαφος και πουρνάρια στην περιοχή Μαυροκορδάτου στο Παρανέστι Δράμας. Σχετικά κοντά υπάρχει οικισμός, όμως δεν κινδυνεύει άμεσα. Στο σημείο επιχειρούν 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα, ένα Canadair και δύο PZL.
 • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το απόγευμα στη Μάκιστο του Δ. Ζαχάρως, στην Ηλεία, η οποία βαίνει προς οριοθέτηση. Χθες ένα εγκαταλελειμμένο σπίτι παραδόθηκε στις φλόγες, ενώ οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη για να αναχαιτίσουν την πορεία της φωτιάς που είχε πλησιάσει τις αυλές των σπιτιών και τελικά το κατάφεραν. Επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 16 οχήματα και 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
 • H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, επίσης χθες το απόγευμα στην περιοχή Αγραπιδοχώρι του Δ. Ήλιδας, στην Ηλεία βαίνει και αυτή προς οριοθέτηση. Στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα και 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
 • Καλύτερη εικόνα εμφανίζει και η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το μεσημέρι της Παρασκευής στην περιοχή Βαθύλακος Δράμας. Επιχειρούν 58 πυροσβέστες με 24 οχήματα και 36 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
 • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το μεσημέρι της Παρασκευής, στην περιοχή Λουτρά Σιδηροκάστρου, στις Σέρρες, επίσης βαίνει προς οριοθέτηση. Στο σημείο έχουν παραμείνει και επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 18 οχήματα.

Φωτογραφίες από τη νέα φωτιά στην Άσπρη Άμμο Καβάλας:

Καλύτερη η εικόνα στις φωτιές της Ηλείας. Νέο μέτωπο στην Καβάλα
KAVALAPOST.GR
Καλύτερη η εικόνα στις φωτιές της Ηλείας. Νέο μέτωπο στην Καβάλα
KAVALAPOST.GR

Οριοθετημένες, χωρίς ενεργό μέτωπο είναι:

 • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, χθες το μεσημέρι στην περιοχή Πετανοί, στο Ληξούρι Κεφαλονιάς. Επιχειρούν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα.
 • H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, τη νύχτα της Παρασκευής-ξημερώματα Σαββάτου στην περιοχή Λιβάδι Θεσσαλονίκης,. Επιχειρούν 8 πυροσβέστες με 4 οχήματα και 9 άτομα πεζοπόρο τμήμα.
 • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, το απόγευμα της Παρασκευής στην περιοχή Κακοτάρι, του Δ. Αρχαίας Ολυμπίας, στην Ηλεία. Επιχειρούν 4 πυροσβέστες με 2 οχήματα.
 • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση, το βράδυ της περασμένης Τετάρτης, στην περιοχή Κούτσι Νεμέας, στην Κόρινθο. Επιχειρούν 66 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με 26 οχήματα και 7 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Υπό μερικό έλεγχο τέθηκαν:

 • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Σιδηρόνερο Δράμας.
 • H πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Μόλα Καλύβα Χαλκιδικής.
 • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Κοιλιωμένο Ζακύνθου.
 • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε δασική έκταση, στην περιοχή Λιμνιά Καβάλας.
 • Νέα πυρκαγιά ξέσπασε το μεσημέρι της Κυριακής σε δασική έκταση στην περιοχή Άσπρη Άμμος στην Καβάλα, δίχως να κινδυνεύει κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο έχουν σπεύσει και επιχειρούν 26 πυροσβέστες με 8 οχήματα, 17 άτομα πεζοπόρο, ένα ελικόπτερο και δύο αεροσκάφη.
 • Σε εξέλιξη παραμένει η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε περιαστική δασική έκταση, χθες το απόγευμα στην περιοχή Βασιλική Καλαμπάκας, αλλά πολύ καλύτερη εικόνα. Στο σημείο επιχειρούν 33 πυροσβέστες με 12 οχήματα και 3 ομάδες πεζοπόρο τμήμα.

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορίας 3) σε Κρήτη και Αιγαίο

Σήμερα, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, προβλέπεται υψηλός κίνδυνος (Δείκτης 3) για το νομό Δωδεκανήσου, Λασιθίου και τα νησιά Χίος, Σάμος και Ικαρία.

(Φωτογραφία: Sooc)

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Φωτιά
ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Μάκιστο. Νέο πύρινο μέτωπο στην Αρχαία Ολυμπία

Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία: Οι φλόγες πλησιάζουν ξανά τη μαρτυρική Μάκιστο

SHARE: