Καρδίτσα – Μαρτυρία στο NEWS 24/7: “Μόνοι μας παλεύουμε, άφαντη η Πολιτική Προστασία”

Καρδίτσα – Μαρτυρία στο NEWS 24/7: “Μόνοι μας παλεύουμε, άφαντη η Πολιτική Προστασία”
Πλημμύρες στην Καρδίτσα από την κακοκαιρία Daniel ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Την παντελή έλλειψη βοήθειας από την Πολιτεία καταγγέλλει κάτοικος του Παλαμά Καρδίτσας στο NEWS 24/7, τονίζοντας πως παλεύουν μόνοι τους. "Δεν ήρθε 112 σε εμάς" αναφέρει.

Σε απόγνωση βρίσκονται οι κάτοικοι στον Παλαμά Καρδίτσας, που “χτυπήθηκε” από την κακοκαιρία Daniel. Η κατάσταση είναι δραματική, καθώς το νερό και η λάσπη κάλυψαν όλα τα χωριά, με την στάθμη να φτάνει έως τις στέγες των σπιτιών, όπου οι κάτοικοι ανέβηκαν για να σωθούν και πολλοί εξ αυτών εξακολουθούν να είναι εγκλωβισμένοι.

Οι κάτοικοι της περιοχής κάνουν λόγο για “βιβλική καταστροφή”, αναφέροντας πως οι επιχειρήσεις και τα καταστήματα έχουν διαλυθεί, όπως και οι περιουσίες του κόσμου. Καταγγέλλουν, επίσης, πως εδώ και δύο μέρες παλεύουν μόνοι και αβοήθητοι, χωρίς καμία συνδρομή από την Πολιτική Προστασία και από την Πολιτεία γενικότερα, ενώ όσον αφορά το 112, αναφέρουν πως εστάλη αφότου ο Παλαμάς είχε πλημμυρίσει.

Η κατάσταση είναι δραματική, η ζημιά είναι ανεπανόρθωτη. Τα καταστήματα έχουν πεθάνει, είναι γεμάτα νερά, τα εμπορεύματα έχουν βγει στον δρόμο, σπίτια έχουν καταστραφεί, στον δρόμο έχει χυθεί πετρέλαιο” αναφέρει χαρακτηριστικά κάτοικος στο NEWS 24/7 και συνεχίζει:

Από την Πολιτική Προστασία μηδέν, δεν υπάρχει πουθενά. Τα ελικόπτερα περνάνε και δεν έρχονται. Είμαστε χωρίς ρεύμα από προχθές. Χθες ήμασταν στον πρώτο όροφο πάνω, σήμερα κατεβήκαμε στο ισόγειο και σκουπίζουμε τα νερά. Είμαστε μόνοι μας και αβοήθητοι. Ανθρωπο δεν έχουμε δει, νερό δεν έχουμε, ούτε ρεύμα, τίποτα απολύτως, μόνοι μας παιδευόμαστε. Σήμερα πιστεύω θα μπορούν να έρθουν τα οχήματα, δεν έχουμε βγει από το σπίτι μας τρεις μέρες. Κάτι ζώα που έχουμε δεν ξέρουμε αν πνίγηκαν όλα”.

Σύμφωνα με την μαρτυρία του: “Είμαστε 10 μέτρα από την πλατεία, το μόνο που βλέπουμε είναι ελικόπτερα από ψηλά που συντονίζουν, τίποτα άλλο. Δύο – τρία κατέβηκαν στην πλατεία προσγειώθηκαν, αλλά εμείς δεν έχουμε πρόσβαση να πάμε, απλά τα βλέπουμε στον αέρα. Ούτε νερό έχουμε. Δεν ήρθε 112 σε εμάς, σε κάποιους που ήρθε είχε ήδη πλημμυρίσει ο Παλαμάς. Όλος ο κόσμος παραπονιέται ότι δεν υπάρχει τίποτα από την Πολιτεία, μέχρι τώρα δεν έχει έρθει κανένας, ελπίζω να έρθουν σήμερα. Δεν έχουμε μπαταρία στο κινητό, το ανοίγουμε πού και πού για να μιλήσουμε με τους δικούς μας. Έχουν πέσει σπίτια και μαθαίνουμε ότι στη Μεταμόρφωση υπάρχουν άτομα που δεν τα έχουν παραλάβει ακόμα”.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα