Καρυδάκη για καθαρίστρια: Με την ποινή της ζητούν να ξεπλύνει όλες τις ντροπές μας

Καρυδάκη για καθαρίστρια: Με την ποινή της ζητούν να ξεπλύνει όλες τις ντροπές μας
Κουβάς Eurokinissi

Για μία γυναίκα που "από μικρή κατάλαβε τι σημαίνει να είσαι φτωχός", έκανε λόγο στον News 24/7 στους 88,6 η πρόεδρος των εργαζομένων του Συνδικάτου ΟΤΑ του νομού Μαγνησίας.

Για μία γυναίκα που “από μικρή κατάλαβε τι σημαίνει να είσαι φτωχός”, έκανε λόγο στον News 24/7 στους 88,6 η πρόεδρος των εργαζομένων του Συνδικάτου ΟΤΑ του νομού Μαγνησίας, κ. Εύη Καρυδάκη, αναφερόμενη στην 53χρονη καθαρίστρια που οδηγήθηκε στη φυλακή με δεκαετή ποινή κάθειρξης λόγω πλαστού απολυτηρίου δημοτικού.

Όπως είπε η κ. Καρυδάκη, η 53χρονη ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειας, μεγάλωσε σε ορφανοτροφείο, ενώ παντρεύτηκε στα 16 της. Ο άντρας της είναι με 67% αναπηρία.

Σύμφωνα με την κ. Καρυδάκη, η καθαρίστρια δεν είχε σταθερή δουλειά και αναγκαζόταν να απευθύνεται στην πρόνοια, ενώ τόνισε πως πρόκειται για μία πολύ αξιοπρεπή γυναίκα, πρώτη αγωνία της οποίας ήταν να μην της πάρουν τα παιδιά και βιώσουν και εκείνα όπως η ίδια το ορφανοτροφείο.

Γι’αυτό, άλλωστε, όπως είπε η κ. Καρυδάκη, πλαστογράφησε το απολυτήριο του δημοτικού και δούλεψε για 20 χρόνια ως καθαρίστρια, απο το 1996 έως το 2016, παίρνοντας μεικτά 800 ευρώ.

“Το επιχείρημα του δικαστηρίου ήταν κατάχρηση δημόσιου χρήματος, δούλευε χωρίς να αξίζει τη θέση”, υπογράμμισε η κ. Καρυδάκη και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: “με την ποινή της ζητούν να ξεπλύνει όλες τις ντροπές μας για πρόσωπα που έχουν καταχραστεί τα χρήματα της χώρας”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα