Κατά της κλήρωσης για σημαιοφόρους προσφεύγουν γονείς αριστούχων

Students parade commemorating Greece's entry in World War II in 1940, in Athens, on October 28, 2017. /        28     28  2017.
Students parade commemorating Greece's entry in World War II in 1940, in Athens, on October 28, 2017. / 28 28 2017. NIKOS LIBERTAS / SOOC

Ζητούν να κηρυχθεί παράνομο και αντισυνταγματικό το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο αποφασίστηκε η επιλογή σημαιοφόρων με κλήρο

Κατά της κλήρωσης και υπέρ της αριστείας τάσσονται οι γονείς επτά αριστούχων μαθητών, προσφεύγοντας κατά της απόφασης Γιαβρόγλου, σύμφωνα με την οποία οι σημαιοφόροι προκύπτουν από κλήρο.

Στην προσφυγή τους, την πρώτη που κατατίθεται στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αναφέρεται ότι το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα είναι αντισυνταγματικό και παράνομο, υποστηρίζοντας πως το θέμα της σημαίας δεν μπορεί να ρυθμίζεται κατά την εκάστοτε βούληση του υπουργού Παιδείας  και ειδικά όταν η νομοθετική ρύθμιση μπορεί να έχει "πολιτικοϊδεολογικό χαρακτήρα". Μάλιστα, αναφέρονται και στην  ηρωική πράξη των Μανώλη Γλέζου και Λάκη Σάντα, στις 30 Μαΐου του 1941, όταν κατέβασαν από τον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης  την γερμανική σημαία, θέλοντας να επισημάνουν τη σπουδαιότητα της σημαίας ως σύμβολο.

ADVERTISING

Οι προσφεύγοντες είναι γονείς επτά αριστούχων μαθητών των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, και αναφέρουν πως με την εν λόγω απόφαση καταργείται "η μέχρι σήμερα ισχύουσα αρχή του ορισμού του σημαιοφόρου κατά τις παρελάσεις του μαθητή/μαθήτρια του Δημοτικού Σχολείου που έχει υψηλότερο γενικό βαθμό και εισάγεται νέα ρύθμιση, ήτοι ο ορισμός του σημαιοφόρου δια κληρώσεως (η οποία μπορεί να αναδείξει ως σημαιοφόρο και τον πλέον ανίκανο μαθητή ή και τον έχοντα  επιδείξει την πλέον κακή διαγωγή, καθ΄ όσον κανένα κριτήριο αξιοκρατικό δεν θεσπίζει)".

SHARE:

24Media Network