Κατά του πόθεν έσχες δικαστικές ενώσεις

ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει  η Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες.
(Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ )
ΑΘΗΝΑ-Συνεδριάζει η Ολομέλεια του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. (Eurokinissi-ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ ) EUROKINISSI

Προσέφυγαν στο ΣτΕ ζητώντας την αναστολή της υποβολής δηλώσεων περιουσιακής κατάστασης

Να ανασταλεί η υποχρέωση της υποβολής δηλώσεων πόθεν έσχες ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας πέντε δικαστικές Ενώσεις, εν αναμονή της κύριας προσφυγής που έχουν ήδη καταθέσει.

Οι Ενώσεις υπέβαλαν αίτημα ακύρωσης και αναστολής, υποστηρίζοντας ότι υποστηρίζουν ότι από την υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες με ηλεκτρονικό τρόπο θα υποστούν βλάβη ανεπανόρθωτη, αν δεν σταματήσει άμεσα η εφαρμογή της σχετικής υπουργικής απόφασης.

Κι αυτό γιατί, όπως λένε, θα αναγκαστούν να διαβιβάσουν απόρρητα στοιχεία της περιουσιακής τους κατάστασης, εξόχως σημαντικά στοιχεία της προσωπικής και οικογενειακής τους ζωής, σε μια επιτροπή η οποία απαρτίζεται από πρόσωπα που δεν πληρούν τα επιβεβλημένα  -λόγω της ιδιότητας των δικαστικών λειτουργών-  εχέγγυα προσωπικής και λειτουργικής ανεξαρτησίας.

Η συζήτηση προσδιορίστηκε για την 13η Ιανουαρίου. Στο ΣτΕ έχουν προσφύγει η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του  Συμβουλίου της Επικρατείας, η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδος, η Ένωση Διοικητικών Δικαστών και Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και επίσης ζητούν να ανασταλεί και να ακυρωθεί η σχετική απόφαση των υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών για την ηλεκτρονική υποβολή των δηλώσεων πόθεν έσχες.

SHARE:

24Media Network