Καταδίκη του Μαρτίνη για τα “δωρεάν νοσήλια”

Καταδίκη του Μαρτίνη για τα “δωρεάν νοσήλια”
Ο πρώην πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού και του Ερρίκος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης Eurokinissi

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών στον άλλοτε κραταιό άνδρα του ιδρύματος Ερρίκος Ντυνάν, Ανδρ. Μαρτίνη.

Σε ποινή κάθειρξης επτά ετών -χωρίς ωστόσο να οδηγηθεί στη φυλακή, αφού του χορηγήθηκε αναστολή έως την έφεση- καταδικάστηκε ο Ανδρέας Μαρτίνης για τα «δωρεάν νοσήλια» επιφανών προσώπων στο Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων έκρινε ένοχο τον άλλοτε κραταιό άνδρα του ιδρύματος για το αδίκημα της απιστίας κατ’ εξακολούθηση. Ωστόσο, το πρωτοβάθμιο δικαστήριο δεν αναγνώρισε κανένα ελαφρυντικό στον κατηγορούμενο, παρά τα αιτήματα της πλευράς του Ανδρέα Μαρτίνη.

Κατά την κατηγορία, το νοσοκομείο ζημιώθηκε την περίοδο 2007 – 2010 κατά περίπου 22 εκατομμύρια ευρώ, χρήματα που φέρονται να δαπανήθηκαν προκειμένου να νοσηλευθούν στο Ερρίκος Ντυνάν σειρά χιλιάδων γνωστών και μη προσώπων (περισσότερα από 8.000), τα οποία όμως με τη σειρά τους δεν κατέβαλαν τα αντίστοιχα ποσά για τις παροχές που δέχθηκαν.

Σε δήλωσή του μετά την ετυμηγορία, ο συνήγορος υπεράσπισης Θεόδωρος. Μαντάς, υποστήριξε: «Χωρίς κανένα από τα πολιτικά πρόσωπα, τα οποία ωφελήθηκαν από τις απαλλαγές των νοσηλίων στο «Ερρίκος Ντυνάν», να κλητευθεί είτε στο Δικαστήριο είτε στον Ανακριτή, ώστε να εισφέρει τη μαρτυρία του, καταδικάστηκε σήμερα ο Ανδρέας Μαρτίνης από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Αθηνών σε ποινή καθείρξεως επτά ετών με τη χορήγηση όμως ανασταλτικού αποτελέσματος στην ασκηθείσα έφεση. Η προσδοκία μας είναι ότι στο δεύτερο βαθμό δικαιοδοσίας τα στοιχεία της δικογραφίας θα αξιολογηθούν με μεγαλύτερη νηφαλιότητα και θα οδηγήσουν σε απαλλακτική, για τον εντολέα μου, κρίση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα