Καταγγελία: Ο Ν. Σοφιανός δέχθηκε ομοφοβική επίθεση από άνδρες των ΜΑΤ

Φωτογραφία αρχείου
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Ο εκ των ιδιοκτητών του Avmag Νίκος Σοφιανός κατήγγειλε ότι δέχθηκε ομοφοβική επίθεση από δύο άνδρες των ΜΑΤ. Τον ειρωνεύτηκαν και τον χτύπησαν. Την υπόθεση ερευνά η υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας

Ενας από τους ιδιοκτήτες του Avmag, ο Νίκος Σοφιανός, κατήγγειλε ότι την Πέμπτη το βράδυ δέχθηκε ομοφοβική επίθεση από δύο αστυνομικούς κοντά στα Εξάρχεια.

Η καταγγελία έχει ως εξής:

"Περπατούσαμε εχθές το βράδυ με τον σύντροφό μου προς τα Εξάρχεια. Γύρω στις 11:30 περάσαμε από την οδό Βασιλέως Ηρακλείου, πιασμένοι χέρι-χέρι. Εκεί, στα πλαϊνά της εισόδου του Αρχαιολογικού Μουσείου, ήταν σταθμευμένη μια κλούβα των ΜΑΤ, με δύο φρουρούς που κάθονταν απ΄έξω.

Εμείς, ενώ προχωρούσαμε πιασμένοι χέρι-χέρι, ακούσαμε κάποια στιγμή έναν απ΄αυτούς να λέει: «Κοίτα, τώρα περνούν κάτι παλικάρια, άλλο πράγμα.» Προσπερνώντας τους, ακούσαμε πάλι τον ίδιο αστυνομικό να λέει ειρωνικά: «Άντρακλες σκέτοι» . Εκείνη τη στιγμή, γυρνάω και τον ρωτάω: «Συγγνώμη, σ΄εμάς αναφέρεστε»; Εκείνος με τσαμπουκά μου απαντά: «Ναι ρε, υπάρχει κάποιο πρόβλημα;» «Αν αναφέρεστε σ΄εμάς, μάλλον υπάρχει» , του απαντώ εγώ κι εκείνος, εντελώς, ξαφνικά μου ρίχνει μια κουτουλιά.

Από το χτύπημα το κεφάλι μου έγειρε, χτυπώντας με δύναμη τη μύτη του συντρόφου μου, που καθόταν πίσω μου. Στη συνέχεια, αφού μας δήλωσε ότι δεν του αρέσουν οι φάτσες μας, μας είπε να τσακιστούμε να φύγουμε από εκεί. Το επανέλαβε κι ο 2ος αστυνομικός, ο οποίος άπλωσε το πόδι του μπροστά μου για να μου βάλει τρικλοποδιά.

Ευτυχώς, με κράτησε ο σύντροφός μου και δεν έπεσα. Περπατήσαμε γρήγορα μακριά τους σε κατάσταση ΣΟΚ. Λίγο αργότερα, έχοντας βρει κάπως την ψυχραιμία μας, πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία για να καταγγείλουμε το περιστατικό".

Σύμφωνα με πληροφορίες, η καταγγελία έχει ήδη ανατεθεί στην υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας και τελεί υπό διερεύνηση υπό την εποπτεία εισαγγελικού λειτουργού. Κατέθεσαν τόσο οι πολίτες, όσο και οι αστυνομικοί και για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία, η οποία θα υποβληθεί στην αρμόδια Εισαγγελία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Αστυνομία
SHARE: