Κατάληψη στο υπουργείο Εσωτερικών από σχολικούς φύλακες

ΑΘΗΝΑ-Κατάληψη από σχολικούς φύλακες στο υπουργείο Εσωτερικών.(EUROKINISSI)
ΑΘΗΝΑ-Κατάληψη από σχολικούς φύλακες στο υπουργείο Εσωτερικών.(EUROKINISSI) EUROKINISSI

Κατάληψη στα γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών από οι σχολικούς φύλακες οι οποίοι διαμαρτύρονται για την ένταξη τους στο καθεστώς της διαθεσιμότητας (vid)

Κατάληψη στα γραφεία του υπουργείου Εσωτερικών στην πλατεία Κλαυθμώνος πραγματοποιούν οι σχολικοί φύλακες, διαμαρτυρόμενοι για την ένταξη τους στο καθεστώς της διαθεσιμότητας.

"Η κυβέρνηση αποφάσισε σε μια νύχτα να καταργήσει το θεσμό των σχολικών φυλάκων και από την άλλη ετοιμάζεται να προσλάβει 3.800 σχολικούς φύλακες μέσω ΕΣΠΑ", δήλωσε στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ, ο εκπρόσωπος των σχολικών φυλάκων της Λάρισας, Σωτήρης Αυγέρης.

Εν τω μεταξύ, ολοκληρώθηκε η συνάντηση που είχε ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης με τους εκπροσώπους των σχολικών φυλάκων, οι οποίοι αυτή την ώρα συναντώνται με τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ έξω από το υπουργείο, στην οδό Βασιλίσσης Σοφίας, υπάρχουν συγκεντρωμένοι και εργαζόμενοι στους ΟΤΑ.

Η συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, σύμφωνα με πληροφορίες, εξελίχθηκε σε καλό κλίμα και ο Γιάννης Μιχελάκης ανέφερε στους εκπροσώπους των σχολικών φυλάκων ότι θα πρέπει να ολοκληρωθεί η αξιολόγηση στους δήμους και να εντοπιστούν τα κενά που υπάρχουν, ώστε να ενταχθούν στην κινητικότητα και να τοποθετηθούν εκεί που υπάρχουν ανάγκες.

Όσον αφορά τη συνάντηση αντιπροσωπείας σχολικών φυλάκων στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης τους εξηγεί τις διαδικασίες που έχουν ξεκινήσει (προεδρικά διατάγματα, μοριοδότηση κλπ) προκειμένου να ενταχθούν στην κινητικότητα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 23 Ιουλίου οι 2.250 σχολικοί φύλακες βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και εκφράζουν την έντονη ανησυχία τους ότι θα οδηγηθούν στην απόλυση.

Τέλος, έγινε γνωστό ότι ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης θα μεταβεί σε λίγη ώρα στη Βουλή, όπου θα έχει συνάντηση με βουλευτές της ΝΔ, προκειμένου να τους ενημερώσει για την κινητικότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Συναντήσεις σχολικών φυλάκων

SHARE:

24Media Network