Κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε Γρεβενά και Δεσκάτη

Χιονόπτωση στην Σαμαρίνα Γρεβενών.
Χιονόπτωση στην Σαμαρίνα Γρεβενών. EUROKINISSI

Γιατί ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλης κήρυξε τους Δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κήρυξε την Παρασκευή ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Ταφύλης, τους δήμους Γρεβενών και Δεσκάτης της Περιφερειακής ενότητας Γρεβενών, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και την διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα των τελευταίων ημερών με τις έντονες χιονοπτώσεις και τον παγετό.

Το αίτημα, για την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, διατυπώθηκε από όλους τους φορείς, στην έκτακτη συνεδρίαση του Συντονιστικού οργάνου πολιτικής προστασίας, που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη.

ADVERTISING

Τις επόμενες ημέρες θα πρέπει να γίνουν διανοίξεις για την ομαλή πρόσβαση σε δεκάδες κτηνοτροφικές μονάδες, που βρίσκονται στα ορεινά του νομού, καθώς και ο καθαρισμός δεκάδων ορεινών κοινοτήτων, που αυτή την στιγμή "βουλιάζουν" στο χιόνι δυσκολεύοντας αφάνταστα την καθημερινότητα των λιγοστών ηλικιωμένων κατοίκων.

Η διάρκεια της έκτακτης ανάγκης θα είναι για ένα μήνα και θα ισχύει από την ημέρα έναρξης των καιρικών φαινομένων, δηλαδή από τις 9 Ιανουαρίου.

Πηγή: 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Κακοκαιρία
SHARE:

24Media Network