Κατεδάφιση 12 κτισμάτων σε καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι

Κατεδάφιση 12 κτισμάτων σε καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι
COPYRIGHT: GEORGIA PANAGOPOULOU

Σήμερα θα πραγματοποιηθεί η κατεδάφιση 12 παραπηγμάτων στον καταυλισμό Ρομά, πίσω από το Νομισματοκοπείο. Αναστολή της μετεγκατάστασής τους

Το πρωί της Τετάρτης θα καταδαφιστούν 12 κτίσματα σε καταυλισμό Ρομά στο Χαλάνδρι, τα οποία σύμφωνα με την πολεοδομία Βόρειου Τομέα Αττικής είναι ακατοίκητα.

Είχε προηγηθεί μια επεισοδιακή μέρα, με τους Ρομά να κλείνουν τη Μεσογείων διαδηλώνοντας για το σχέδιο μετεγκατάστασής τους.

Η απόφαση για την κατεδάφιση, ελήφθη σε πολύωρη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μανώλης Αγγελάκας και οι υπηρεσίες που ασχολούνται με τα θέματα των Ρομά Χαλανδρίου, με τον δήμαρχο Χαλανδρίου Σίμο Ρούσσο και τους αντιδημάρχους, καθώς και τον Στέλιο Καλαμιώτη, πρόεδρο του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρομά Χαλανδρίου, στον καταυλισμό πίσω από το Νομισματοκοπείο.

Η κατεδάφιση θα γίνει με την παρουσία του κ. Αγγελάκα, του κ. Ρούσσου και του κ. Καλαμιώτη. Συνολικά στον καταυλισμό υπάρχουν 67 κτίσματα.

Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Αγγελάκα, ο ίδιος είναι διατεθειμένος να αναστείλει για εύλογο χρονικό διάστημα την μετεγκατάσταση των Ρομά στο όρος Πατέρας και σε αγαστή συνεργασία με τον δήμαρχο Χαλανδρίου να συνεπικουρήσει στις προσπάθειες του δήμου, ώστε να βρεθεί νέος χώρος προκειμένου να διαμείνουν οι Ρομά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

ΣτΕ: Απορρίφθηκε το αίτημα του δήμου Μεγαρέων κατά της μετεγκατάστασης των Ρομά

Από το Χαλάνδρι στο πουθενά. Αυτός είναι ο ακατάλληλος χώρος που θα μεταφερθούν οι τσιγγάνοι

SHARE:

24Media Network