Κατέβαλε το πρόστιμο ο Στ. Παπασταύρου

Κατέβαλε το πρόστιμο ο Στ. Παπασταύρου

Του είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 3,3 εκατ. ευρώ από το ΚΕΦΟΜΕΠ, για λογαριασμό στο οποίο φέρεται δικαιούχος στην τράπεζα HSBC που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ. Διαβάστε τί υποστηρίζει ο Στ. Παπασταύρου

Στην καταβολή του προστίμου ύψους 3,3 εκατομμύρια ευρώ που το επιβλήθηκε στο πλαίσιο των ερευνών για τη λίστα Λαγκάρντ, προχώρησε ο πρώην στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και δικηγόρος, Σταύρος Παπασταύρος.

Ο δικηγόρος εμπλέκεται στην υπόθεση του λογαριασμού των 5,4 εκατ. δολαρίων στην τράπεζα HSBC που αποκαλύφθηκε μέσω της λίστας Λαγκάρντ. Σύμφωνα με τον πρόσφατο έλεγχο του ΚΕΦΟΜΕΠ, ο λογαριασμός στην Ελβετία ανήκει στον Σταύρο Παπασταύρου και τους γονείς του και του καταλογίζει ως αποτέλεσμα του φορολογικού ελέγχου που διατάχθηκε σε βάρος του από το 2000-12, ποσό 3,3 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο ίδιος αναφέρει: “Προχώρησα σήμερα, για λόγους συμμόρφωσης στις διατάξεις που προβλέπουν την καταβολή ταμειακά βεβαιωμένων ποσών, στην εξόφληση των προστίμων που μου καταλογίσθηκαν άδικα για τραπεζικό λογαριασμό στον οποίο δεν ήμουν δικαιούχος. Με βάση ένα κατασκευασμένο «στοιχείο», αγνώστου ταυτότητας και  προέλευσης, επιχειρήθηκε  η προσωπική και επαγγελματική μου διαπόμπευση. Η καταβολή έγινε μέσω δανείου που αναγκάστηκα να πάρω από τον πραγματικό δικαιούχο  του λογαριασμού καθώς προσωπικά  ουδέποτε απέκτησα ούτε και διαθέτω τέτοιο ποσό.

Δηλώνω ρητά και κατηγορηματικά ότι δεν αποδέχομαι τον υπό κρίση καταλογισμό. Προχωρώ στην άσκηση όλων των προβλεπομένων από τη νομοθεσία ενδίκων ενεργειών, προκειμένου να διαγνωστεί από τις δικαστικές αρχές η σε βάρος μου αδικία και να ακυρωθεί το σχετικό πρόστιμο. Είμαι βέβαιος ότι στο τέλος αυτής, της επώδυνης για εμένα, διαδικασίας θα δικαιωθώ”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα