ΚΕΕΛΠΝΟ: Κανένα νέο κρούσμα στο Παπαγεωργίου

ΚΕΕΛΠΝΟ: Κανένα νέο κρούσμα στο Παπαγεωργίου

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ για τα περιστατικά μόλυνσης νεογνών στο νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη

Ανακοίνωση για τα κρούσματα μικροβιαιμίας από Κλεμπσιέλλα της πνευμονίας σε νεογνά στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Γ.Ν. Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, εξέδωσε το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Από τις 8 Νοεμβρίου δεν έχει εμφανιστεί κανένα νέο κρούσμα μικροβιαιμίας από Κλεμπσιέλλα της πνευμονίας σε νεογνά που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας Νεογνών του Γ.Ν. Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη, διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το ΚΕΕΛΠΝΟ.

Όπως ενημερώνει το Κέντρο, από τις 2 έως και τις 7 Νοεμβρίου εμφανίστηκαν επτά περιστατικά μικροβιαιμίας σε νεογνά, από τα οποία τα τρία κατέληξαν.

Σημειώνεται επίσης, ότι πρόκειται για νεογνά πρόωρα, με χαμηλό βάρος γέννησης και σοβαρά υποκείμενα νοσήματα. Τα υπόλοιπα νεογνά λαμβάνουν θεραπεία.

Τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου, κλιμάκιο επιστημόνων του ΚΕΕΛΠΝΟ επισκέφθηκε τη Μονάδα Νεογνών, προκειμένου να ενημερωθεί για την κλινική πορεία και την εξέλιξη των περιστατικών, καθώς και για να αναζητήσει παράγοντες κινδύνου για εμφάνιση λοίμωξης με στόχο τον έλεγχο της νόσου.

Το κλιμάκιο συνέστησε αυστηρή εφαρμογή των μέτρων ελέγχου και απομόνωσης των περιστατικών, ευρεία περιβαλλοντική διερεύνηση και πραγματοποίησε επιδημιολογική διερεύνηση σε συνεργασία με την Επιτροπή Λοιμώξεων του Νοσοκομείου. Επίσης, συνέστησε προσωρινή άρση των νέων εξωτερικών εισαγωγών στη Μονάδα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ:

Από σηψαιμία πέθαναν τα 3 νεογνά στο ''Παπαγεωργίου''

Πέθαναν τέσσερα νεογνά στην κλινική του νοσοκομείου "Παπαγεωργίου"

SHARE:

24Media Network