Κείμενο Μιχαηλίδη: Το βράδυ της Τρίτης ήμουν μαζί σας. Νίκο κράτα γερά

Κείμενο Μιχαηλίδη: Το βράδυ της Τρίτης ήμουν μαζί σας. Νίκο κράτα γερά

Κείμενο του απεργού πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη που ανακοινώνει πως συνεχίζει και μένει δίπλα στον Νίκο Ρωμανό "ως την τελική νίκη". Απαλλάχτηκε από την κατηγορία της συμμετοχής στη ΣΠΦ και από την κατηγορία της οπλοκατοχής

Με κείμενο του μέσα από το Τζάνειο νοσοκομείο που νοσηλεύεται, ο απεργός πείνας και φίλος του Νίκου Ρωμανού, Γιάννης Μιχαηλίδης εκφράζει την αλληλεγγύη του στον αγώνα του δεύτερου και ανακοινώνει πως θα συνεχίσει μέχρι τέλους.

Σημειώνεται πως ο ίδιος απαλλάχθηκε από την κατηγορία της συμμετοχής στους Πυρήνες της Φωτιάς. Ο Γ. Μιχαηλίδης από 17/11 πραγματοποιεί απεργία πείνας σε ένδειξη αλληλεγγύης στον Νίκο Ρωμανό.

Αναλυτικά η επιστολή του:

"Γράφω αυτές τις γραμμές, για να εκφράσω τη συγκίνηση που μου προκάλεσε η ευρεία και πολύμορφη δραστηριότητα αλληλεγγύης των συντρόφων εκτός των τειχών.       

Όχι μόνο γιατί ξεπέρασε ως τώρα κάθε προσδοκία μου σε έκταση, ευρηματικότητα, οργάνωση-συντονισμό, επιμονή και επιθετικότητα, με καταλήψεις κομβικών κρατικών και καπιταλιστικών κτιρίων, ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών, με οργανωμένες συγκεντρώσεις και πορείες σε όλες σχεδόν τις μεγάλες πόλεις της επικράτειας, με τις επιθέσεις στις δυνάμεις καταστολής και τις αντάρτικες επιθέσεις όλων των ειδών. Γιατί είναι αυτό που σπάει τη μοναξιά του κελιού μου και με κάνει να χαμογελάω, γιατί το βράδυ της Τρίτης δεν ήμουν φυλακισμένος, ήμουν ανάμεσά σας και ένιωθα τη ζέστη των φλεγόμενων οδοφραγμάτων.                                                  

Γιατί ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα, η ίδια η ύπαρξη αυτού του μετώπου αγώνα είναι μια νίκη από μόνη της, τόσο για την άμεση προοπτική που έχει όσο και για την παρακαταθήκη που αφήνει.                                                                                                          

Γνωρίζω πολύ καλά, οτι οι χιλιάδες σύντροφοι που εμπλέκονται σε αυτή τη μάχη που ξεκίνησε ο Νίκος με πολλούς προβληματισμούς αλλά μπόλικη αποφασιστικότητα, έχουν τεράστιες διαφορές στις αντιλήψεις και πρακτικές αγώνα τόσο μεταξύ τους, όσο και με εμάς τους ίδιους. Όμως μέσα από την ποικιλότητα, ανθεί η εξέλιξη. Αυτό ακριβώς είναι το νόημα της αναρχικής αλληλεγγύης, συνδέει χωρίς να ταυτίζει, ενώνει χωρίς να ομογενοποιεί. Και όταν είναι προσανατολισμένη στη δράση πετυχαίνει.

Όταν τα μέσα μαζικής εξαπάτησης αναφωνούν οτι τίθεται πλέον θέμα εθνικής ασφάλειας όσο παρατείνεται η απεργία πείνας, συνειδητοποιώ οτι κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος, και τα κενά που αφήνουν οι διαλυμένες σκέψεις απελπισίας που προκαλεί η παρατεταμένη αδράνεια στην ασφυκτική συνθήκη του εγκλεισμού, χρωματίζονται με νόημα ξανά, η εξέγερση είναι πάντα επίκαιρη.

Τα όνειρά μας θα γίνουν εφιάλτες τους.

Η μαχητική αναρχία ξύπνησε και βρυχάται.

Τίποτα δεν τελείωσε όλα τώρα αρχίζουν.

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΤΡΙΤΗΣ           

Προς το Νίκο:

Αδερφέ κράτα γερά, τους ανακάτεψες τη γιορτή αρκετά καλά ως τώρα. Εσύ δεν κάμπτεσαι, άρα θα λυγίσουν αυτοί. Μένω δίπλα σου ως την τελική νίκη.

Προς τον Αθανασίου:

Είμαι πολύ πεινασμένος. Αν δολοφονήσεις το Νίκο, το μόνο πράγμα που θα μπορέσει να με χορτάσει ξανά, είναι το λαρύγγι σου.             

Γιάννης Μιχαηλίδης"

Εν τω μεταξύ, ανακοινώθηκε, το βράδυ της Πέμπτης, η απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη για την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» (ΣΠΦ)

Η απόφαση για τους 19 κατηγορούμενους:

Ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος καταδικάστηκε για συμμετοχή στη ΣΠΦ και για δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Για τα παγιδευμένα δέματα καταδικάστηκαν όλοι οι κατηγορούμενοι -πλην του Χ.Χατζημιχελάκη που απαλλάχτηκε, γιατί ήταν στη φυλακή-) για τρεις εκρήξεις και 9 απόπειρες, όπως και για κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών μηχανισμών.

Η Ο. Οικονομίδου και ο Π.Αργυρού καταδικάστηκαν για διακεκριμένη οπλοκατοχή, όπως και οι Κ.Σακκάς, Γ.Καραγιαννίδης και Α.Μητρούσιας.

Ο Κ. Σακκάς καταδικάστηκε και για συμμετοχή στη ΣΠΦ, ενώ για τους Καραγιαννίδη και Μητρούσια η κατηγορία κρίθηκε αποδεκτή, γιατί έχουν ήδη καταδικαστεί στη λεγόμενη δίκη του Χαλανδρίου.

Ο Γιάννης Μιχαηλίδης απαλλάχτηκε από την κατηγορία της συμμετοχής στη ΣΠΦ και από την κατηγορία της οπλοκατοχής.

Ο Δημήτρης Πολίτης δικάστηκε μόνο για τα πλημμελήματα (για τα κακουργήματα η υπόθεση έχει διαχωριστεί). Κρίθηκε ένοχος για απλή οπλοκατοχή.

Η Στέλλα Αντωνίου απαλλάχτηκε από την κατηγορία της συμμετοχής και καταδικάστηκε για απλή συνέργεια σε διακεκριμένη οπλοκατοχή.

Ο Κ.Παπαδόπουλος απαλλάχτηκε από την κατηγορία της συμμετοχής και καταδικάστηκε για δύο πλημμελήματα.

Και οι δύο κατηγορούμενοι μετά την έκδοση της απόφασης αφέθηκαν ελεύθεροι. Το δικαστήριο έκανε δεκτές τις κατηγορίες εις βάρος των υπολοίπων κατηγορουμένων και αποφάσισε να εκδώσει την απόφασή του επί των ποινών στις 18 Δεκεμβρίου. Νωρίτερα επικράτησε ένταση στο δικαστήριο λόγω των αστυνομικών μέτρων που παρεμπόδιζαν τους συγγενείς και φίλους των κατηγορουμένων να εισέλθουν στην δικαστική αίθουσα, προκειμένου να ακούσουν την απόφαση.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ: Ρωμανός
SHARE:

24Media Network