Κέρκυρα: Κατέρρευσε μέρος κτηρίου στην Εβραϊκή

Κέρκυρα: Κατέρρευσε μέρος κτηρίου στην Εβραϊκή

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου κεντρικής Κέρκυρας και ευτυχώς δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός.

Μέρος της πρόσοψης ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου στην παλιά συνοικία της ‘’Εβραϊκής’’, στην παλιά πόλη της Κέρκυρας.

Στο σημείο έσπευσε άμεσα η πυροσβεστική υπηρεσία και οι τεχνικές υπηρεσίες του δήμου κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων. Από την πτώση δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός. Δεν είναι η πρώτη φορά που το Corfutvnews αναφέρεται στα επικίνδυνα κτίρια – φαντάσματα που στέκουν από την περίοδο των βομβαρδισμών της Κέρκυρας κατά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο και κυρίως από τον εμπρηστικό βομβαρδισμό στις 13 προς 14 Σεπτεμβρίου, την ημέρα του Σταυρού, και έχουν γίνει ερειπιώνες με αποτέλεσμα καθημερινά γκρεμίζονται και να αποκόπτονται τμήματα με την πρώτη κακοκαιρία καθιστώντας την περιοχή επικίνδυνη για τη σωματική ακεραιότητα των διερχομένων και για τις κατοικίες της ευρύτερης περιοχής.

Ένα από τα προβλήματα που υπάρχουν και εμποδίζουν την δρομολόγηση των διαδικασιών για να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των διερχομένων αλλά και των περιουσιών των κατοίκων, είναι το γεγονός ότι υπάρχουν «κενά» στο ιδιοκτησιακό καθεστώς των κτιρίων. Να θυμίσουμε ότι το 1944 οι Γερμανοί μετέφεραν στο στρατόπεδο του Άουσβιτς σχεδόν το σύνολο της Εβραϊκής Κοινότητας, περίπου 2.000 άτομα από τα οποία επέστρεψαν περίπου 150 Κερκυραίοι Εβραίοι, αφού οι υπόλοιποι ξεκληρίστηκαν από τη Γερμανική θηριωδία, στο Άουσβιτς.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα