Κινητοποιήσεις στα λιμάνια της χώρας

Εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας και λιμενεργάτες πραγματοποιούν πανλιμενική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση του ΟΛΠ, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016.
(EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ)
Εργαζόμενοι στα λιμάνια της χώρας και λιμενεργάτες πραγματοποιούν πανλιμενική συγκέντρωση στην πλατεία Κλαυθμώνος και πορεία στη Βουλή σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την πώληση του ΟΛΠ, την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016. (EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ) EUROKINISSI

ΟΜΥΛΕ και Ένωση Λιμενργατών απαντούν με 24ωρη απεργία, την ερχόμενη Παρασκευή, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ

Νέα 24ωρη απεργία ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ και του ΟΛΘ με συγκέντρωση και πορεία στο κέντρο της Αθήνας την Παρασκευή 08/04/2016 αποφάσισαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜ.Υ.Λ.Ε) και της Ένωσης Λιμενεργατών ΟΛΠ.

«Διαδηλώνουμε ενάντια στις φιέστες και τα πανηγύρια που οργανώνουν κυβέρνηση και ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα των λιμανιών, λες και δεν είναι αυτοί, που άλλα έλεγαν και άλλα διαβεβαίωναν πριν ένα χρόνο τους εργαζόμενους και τον Πειραϊκό λαό και άλλα πράττουν σήμερα. Αιδώς Αργείοι !» αναφέρουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι δύο συνδικαλιστικές οργανώσεις.

ΟΜΥΛΕ και Ενωση Λιμενεργατών ζητούν να διασφαλιστεί το θεσμικό πλαίσιο των εργασιακών σχέσεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως ορίζεται από τον Ν. 2688/99 και Ν. 2932/01,να στελεχωθούν τα λιμάνια με προσωπικό πλήρους και σταθερής απασχόλησης με βάση τις πραγματικές ανάγκες και να υπάρξει ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα με συντάξεις αξιοπρέπειας.

«Οι εργαζόμενοι στα Λιμάνια είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε σκληρούς απεργιακούς αγώνες για να κατοχυρώσουμε τον Δημόσιο Χαρακτήρα των Λιμανιών. Δηλώνουμε ανυποχώρητοι στην διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων μας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

SHARE:

24Media Network