Κιβωτός του Κόσμου: Οικονομικός έλεγχος για τέσσερα κακουργήματα

Κιβωτός του Κόσμου: Οικονομικός έλεγχος για τέσσερα κακουργήματα
Πάτερ Αντώνιος ΟΡΕΣΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Στο μικροσκόπιο της οικονομικής αστυνομίας μπαίνει εκ νέου η Κιβωτός του Κόσμου, μετά από σχετική εντολή της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας, με την οποία ζητείται ο εξονυχιστικός έλλειψης προς τα οικονομικά στοιχεία του οργανισμού.

Η εισαγγελική παραγγελία του Ιωάννη Σέβη, που χειρίζεται την προκαταρκτική εξέταση γύρω από την οικονομική κατάσταση της Κιβωτού του Κόσμου, δεν περιορίζεται μόνο στον οικονομικό έλεγχο του οργανισμού, αλλά ζητά να μπουν στο μικροσκόπιο ακόμη έντεκα φυσικά πρόσωπα.

Κατά πληροφορίες, μεταξύ αυτών είναι τόσο ο πατέρας Αντώνιος και η πρεσβυτέρα όσο και συγγενικά τους πρόσωπα και μέλη της διοίκησης.

Στόχος είναι να εντοπιστούν επαρκείς ενδείξεις για την τέλεση τεσσάρων αδικημάτων κακουργηματικής φύσης και συγκεκριμένα: Υπεξαίρεση, απιστία, φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Η παραγγελία αναφέρει την ανάγκη διενέργειας φορολογικού και διαχειριστικού ελέγχου στα οικονομικά της δομής για τα τελευταία πέντε έτη. Μεταξύ άλλων, αναμένεται να εξεταστούν οι επιχορηγήσεις και οι χρηματοδοτήσεις από κρατικούς φορείς και ευρωπαϊκούς πόρους.

Συγχρόνως, με την εισαγγελική εντολή αναμένεται να ανοιχθούν οι τραπεζικοί λογαριασμοί τόσο της Κιβωτού όσο κι των 11 φυσικών προσώπων που ελέγχονται, ως προς τις κινήσεις των τελευταίων πέντε ετών.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα